VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Mariehöjd, UMEÅ

Skärvstensgatan 34

Blivande student? Se hit! Med utmärkt läge nära Universitetet, mataffärer, gym och vackra Nydalasjön erbjuds denna nyproducerade etta. Lägenheten har hög standard, stilrent inrett kök med den maskinella utrustning du behöver och öppen planering mot allrum. Lyxigt helkaklat duschrum med egen kombinationsmaskin och separat sovalkov gör denna etta till en riktig pärla. Balkong i solfyllt söderläge förgyller vardagen och snabb inflyttning är möjlig. Till lägenheten hör ett förråd.

På Mariehöjd, Umeås mest expansiva område bor du bekvämt med all service du behöver. God kommunikation via buss till centrumkärnans och dess kompletta utbud av affärer och restauranger. Välkommen!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 34 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2755 kr/mån
Rum 1
Våning 0 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2023
Pris 1 450 000 kr Utgångspris

Ansvarig mäklare
Erika Jansson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 39
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Kvadratsmart och nyproducerad etta med Universitetsnära läge!

export
export

Planritning

Erika Jansson

Erika Jansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skärvstensgatan 34

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 34 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 0 av 5, Fint och praktiskt markplansläge!

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande hall med praktiskt klinkergolv och möjlighet till avhängning av ytterkläder på hatthylla och mer förvaring i garderob.

KÖK OCH ALLRUM
Stilsäkert inrett kök med all maskinell utrustning som du behöver. Vit skåpinredningen och vitt kakel tillsammans med arbetsbänk i laminat ger köket en modern stil. Kökets maskinpark består av kombinerad kyl och frys, ugn, spishäll, fläkt och micro.

Vardagsrumsdelen rymmer soffa, matbord och skrivbord om så önskas. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger vackert parkett.

Härifrån nås lägenhetens pärla, den generösa balkongen i solfyllt söderläge!

SOVALKOV
Praktiskt inredd sovalkov med utrymme för säng och sängbord. Stor skjutdörrsgarderob som inrymmer både städskåp, linneskåp och klädförvaring.

DUSCHRUM
komfortabelt duschrum med grått klinkergolv och vita kaklade väggar. Badrummets inredning består av WC, kommod, spegelskåp med belysning, samt dusch med vikbara väggar. Praktisk kombinerad tvättmaskin/torktumlare, arbetsbänk för klädvård och praktiskt överskåp underlättar vardagen.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 34 kvm
Byggnadsår 2023
Fönster 3-glas
Ventilation FTX-System

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 25
Pris 1 450 000 kr Utgångspris
Avgift 2755 kr/mån
Kommentar till avgiften I månadsavgiften ingår: Värme, kallvatten. Individuell elmätning och varmvattenmätning Obligatorisk avgift: 214 kr/mån för Bredband, Kabel-TV och IP-Telefoni 8 (tillkommer på månadsavgiften).
Driftkostnad 2 208 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 768 kr
  • Hushållsström: 1 440 kr

Föreningen tillämpar individuell mätning av hushållsel och varmvatten. Debitering sker efter faktisk förbrukning på månadsavin. Ingen har bott i lägenheten och ingen faktisk förbrukning kan redovisas. Schablonuppgifter för el och varmvatten är hämtad från ekonomisk plan.

Andel i förening 1,5008%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 486 990 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Baserat på ekonomisk plan

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Mariehöjd 7
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769640-2739
Gatuadress Skärvstensgatan
Epostadress Fredrik.Svanberg@hsb.se
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Mariehöjd 7 i Umeå är en äkta bostadsrättsförening. Nybyggnad av 47 bostadsrättslägenheter i 7 plan som påbörjats april 2021 på fastigheten Skärvstenen 8 i Umeå. Ekonomisk förvaltare är HSB Norr.

MÅNADSAVGIFTEN
I månadsavgiften ingår värme och kallvatten. Tillkommer gör kostnaden för hushållsel samt varmvatten. I varje lägenhet finns en undermätare och respektive bostadsrättshavare debiteras av bostadsrättsföreningen för sin förbrukning. Ingen höjning av månadsavgiften för 2024, enligt styrelsen 2023-12-13.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Avtal med Telenor. I avtalet ingår ett basutbud för TV, bredband med internethastighet på 500/500.
Bostadsrättshavare i Brf Mariehöjd 7 blir debiterad motsvarande 214 kr/månad.

PARKERING
Hyra för bilplats med motorvärmare i kallgarage är 700 kr/plats och månad. Det finns totalt 21 bilplatser för lägenhetsnummer 1-47 i brf Mariehöjd 7. Av de 21 bilplatser som finns har några fått laddbox installerad, 4-5 platser. Separat kö till parkeringsplatserna. I dagsläget har vi en ledig laddplats och en ledig mv-plats i kallgaraget, enligt styrelsen 2023-12-13. Elförbrukning avläses för laddplats och aviseras på hyresavin.
Under väntan på en parkeringsplats med långtidskontrakt, finns möjlighet att hyra en parkeringsplats med korttidskontrakt (1 mån uppsägning). Samtliga bilplatser är utrustade med tidsstyrda motorvärmaruttag, med effekt ca 1300 W(6 Amp). För tillträde till garaget via porten krävs en fjärrdosa. Deposition för fjärrdosan är 500 kr, en kostnad som återbetalas när dosan returneras.

ÖVRIGT
Som boende i brf Mariehöjd 7 kommer du kunna nyttja övernattningsrummet/styrelserummet i grannföreningen Mariehöjd 6, 200 kr/dygn, en fin fördel om du exempelvis har långväga övernattande gäster.
Antal lägenheter 47

Övrigt

Balkong Balkong i solfylld söderläge!

Dokument

Området

Brf Mariehöjd ligger i ett lugnt och naturnära område med kort promenadavstånd till en ny stor mataffär, snabbmatsrestaurang, Mariehemscentrum samt Mariehemsängarna. På gång- och cykelavstånd finns Universitetet, NUS samt IKSU sport och till Umeå centrum finns fina cykelbanor samt tre busslinjer att välja på, varav den ena går vidare till nya handelsområdet Avion. I närheten av detta lugna område finns också löp- och skidspår, vid både Stadsliden och Nydalasjön- som också inbjuder till bad, fiske och fina strövområden.

Kommunikation

Från Mariehem tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Övrigt

I Mariehem har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, belystna motionsspår, stort utbud av skolor och daghem, nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Räkna på ditt nya boende