Visningar

Torsdag 30 Maj KL: 17:15 - 17:45 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Mariehöjd, Umeå

Skärvstensgatan 22

Kliv in i Skärvstensgatans fina trea med påkostade tillval och med en personlig prägel. Dubbla balkonger, varav en med inglasning och det fina gavelläget sätter guldkant på boendet! Den tilltalande planlösningen disponerar öppet vardagsrum med plats för soffgrupp och matplats, kök med hög standard och snygga detaljer, två fina sovrum samt helkaklat badrum med egen tvättutrustning. Genomgående hög standard, enhetligt parkettgolv i ek, trendig färgsättning och gott om förvaringsmöjligheter.

På Mariehöjd bor ni optimalt med gång- och cykelavstånd till NUS, Universitetet, IKSU och all service som behövs. I området finns ICA kvantum, Coop, apotek, nytt USM gym, flertalet restauranger och caféer och i närheten underbara Nydalasjöns rekreationsområde. Här erbjuds härliga promenadstråk, grillplatser och badmöjlighet i både sjö och på Umelagun. Mycket god kommunikation till centrum. Inflyttning kan ske under juni 2024.

Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 66.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4755 kr/mån
Rum 3 varav 2 sovrum
Våning 4 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2018
Pris 2 350 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Anna Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0706-22 22 94
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Modern och välplanerad gaveltrea på omtyckta Mariehöjd med två balkonger!

SkärvstensG-Fasad
SkärvstensG-Fasad

Planritning

Anna Persson

Anna Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skärvstensgatan 22

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3 varav 2 sovrum
Boarea 66.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja, Hiss finns.
Våning 4 av 5


HALL
Välkomnande hall med plats för hatt- och skohylla samt lättare möblemang. Hallen öppnar gästvänligt upp mot vardagsrummet och köket. Väggarna är tapetserade i en vacker mönstrad tapet och på golvet ligger stilrent parkettgolv som enhetligt löper vidare in till samtliga rum, vilket ger ett fint helhetsintryck.

VARDAGSRUM
Inbjudande vardagsrum med härligt ljusinsläpp från generösa fönster i två väderstreck med fönsterbrädor av marmor. Vardagsrummet har delvis öppen planlösning mot köket och är lättmöblerat med plats för soffa med tillhörande tv-möbel samt generös matgrupp. Väggarna är målade i en lugn och modern grön ton. Från det gästvänliga rummet nås balkong med underbar förmiddagssol och här avnjuts kaffet i den härliga morgonsolen.

KÖK
Lägenhetens kök har hög standard och är inrett med ljusgrå skåpluckor med handtag i mässing, vitt rutigt kakel samt arbetsbänkar i mörk laminat vilket ger köket en modern karaktär. Köket erbjuder gott om arbetsytor och förvaring genom flertalet högskåp och utdragslådor samt trivsam takbelysning via dimbara spotlights. Kökets maskinella utrustning är i stilrent vitt utförande och består av inbyggnadsugn och mikro, fläkt, spishäll, integrerad diskmaskin samt fullstor kyl och frys.

SOVRUM 1
Sovrum i trendig grå färgsättning med plats för dubbelsäng och sängmöbler. Här ges mycket god förvaring i två generösa garderober med dubbeldörrar.

Från sovrummet nås lägenhetens pärla, den stora balkongen med fint söderläge mot innergård och med solmöjlighet under större delen av dagen. Här finns gott om utrymme för utemöbler, matgrupp och planteringar.

SOVRUM 2
Mindre sovrum som passar utmärkt som barnrum, gästrum alternativt arbetsrum med god förvaring i garderobsvägg. Väggarna är målade i sober rosa färg och på golvet ligger samma klassiska parkett i ek.

BADRUM
Komfortabelt badrum med smakfull inredning i tidlös stil och skön golvvärme. Badrummets inredning består av härlig takdusch med vikbara duschväggar, tvättställ med tillhörande kommod, spegelskåp och WC. Dimbara spotlights i tak ger fint ljus. Här erbjuds tvättmaskin och torktumlare, praktisk arbetsbänk samt överskåp till förvaring.

BRA ATT VETA
Till lägenheten finns ett förråd i entréplan.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 66.5 kvm
Byggnadsår 2018
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Övriga byggnader Föreningen har både samlingslokal som nyttjas som styrelserum och uthyrningslägenhet som förvaltas av HSB. Inga cykelförråd men ett skärmtak.
Bredband Ansluten till Telia Triple Play med Internet 10 Mbit ut och 100 Mbit in, fasta avgiften för IP-telefoni samt ca 20 st TV-kanaler. Detta är ett obligatoriskt tillägg om 212:-/mån och är inräknat i månadsavgiften.

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2024-02-16
Primärenergital 53

Ekonomi

Lägenhetsnummer 238
Pris 2 350 000 kr utgångspris
Avgift 4755 kr/mån
Kommentar till avgiften I månadsavgiften ingår värme, kallvatten, tv och bredband (obligatoriskt tillägg med 212:-/mån.(Inräknad i månadsavgiften). Kostnad för hushållsel och varmvatten tillkommer. Debiteras via föreningen.
Driftkostnad 5 700 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 2 400 kr
  • Hushållsström: 3 300 kr

Andel i förening 1,45139%
Andel av årsavgift 1,45139%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 891 535 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Uträknad efter årsredovisningen 2023

Förening

Föreningsnamn Brf Mariehöjd 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769628-9169
Gatuadress Skärvstensgatan
Hemsida https://www.hsb.se/umea/brf/mariehojd1/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Mariehöjd 1 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2016. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Fusionen (sammanslagningen av Brf Mariehöjd 1, 2 och 3) blev klar juni 2022, den nya sammanslagna föreningen omfattar nu 299 medlemmar och skälet till denna sammanslagning var en rationellare förvaltning och en effektivare kontroll av föreningens driftskostnader.
Månadsavgiften höjdes med 17% f o m 1/1 2024 enligt ordförande 2024-04-27.

HUSENS SKICK
Mycket gott skick då huset byggdes 2016/2017 och resterande byggnader är färdigställda därefter. Styrelsen genomför den stadgeenliga besiktningen. Byggnad och installation av riktiga laddboxar i garagen kommer att beställas inom kort. Vi följer vår fastställda underhållsplan och den innehåller inga större åtgärder de närmaste två åren.

GÅRDEN
Det finns en grönyta med lekplats med grönytor, grillplatser och lekplatser på gemensamma området.
KABEL-TV OCH BREDBAND
Ansluten till Telia Triple Play med Internet 10 Mbit ut och 100 Mbit in, fasta avgiften för IP-telefoni samt ca 20 st TV-kanaler. Detta är ej inkluderat i månadsavgiften och blir ett obligatoriskt tillägg om 212 kr/månad.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Föreningen har både samlingslokal som nyttjas som styrelserum och uthyrningslägenhet som förvaltas av HSB. Inga cykelförråd men ett skärmtak. Det finns gott om cykelställ utomhus. Flera grillplatser med grillar. Varje lägenhet har sin egen tvättmaskin/torktumlare.

PARKERING
Det finns totalt 214 st parkeringar fördelat på två kallgarage. Det finns lediga parkeringar från 1/1 2024 enligt styrelsen 2024-04-27. Dessa går att hyra för en kostnad för 700 kr/månad. När det gäller garageplatserna brukar det ständigt finnas ett antal platser lediga. Kön sköts av HSB. Samtliga bilplatser är utrustade med tidsstyrda motorvärmaruttag med effekt 1300 W (6 amp). Elbilar med laddningsuttag debiteras en separat avläsning av el kvartalsvis i efterskott. För tillträde till garaget via porten krävs en fjärrdosa. Deposition för fjärrdosan är 500 kr, en kostnad som återbetalas när dosan returneras. Vid borttappad eller förstörd dosa återfås ej depositionen.

ÖVRIGT
HSB Brf Mariehöjd 1 ligger i ett lugnt och naturnära område med närhet till matbutik, restauranger, NUS och Universitet. Bra bussförbindelser finns. I avgiften ingår värme, kallvatten, kabel-tv och internet. IMD systemet fungerar på sådant sätt att i varje lägenhet finns det mätare för el och varmt vatten som förbrukas. Mätdata skickas till HSB och varje lägenhet debiteras sedan individuellt kvartalsvis för el och varmt vatten som förbrukas. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår moment egendom, rättsskydd, förmögenhetsbrott, ansvar, extrakostnad, styrelseansvar, självrisk, bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter och försäkring mot ohyra. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2024-04-27. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Hemsida https://www.hsb.se/norr/brf/mariehojd1/
Antal lägenheter 299

Övrigt

Allmänt om bostaden Till lägenheten hör ett förråd i markplan.
Övrigt Månadsavgiften höjdes med 17% f o m 1/1 2024 enligt ordförande 2023-12-05. Ingen ytterligare höjning är planerad i år.
Parkering Det finns totalt 214 st parkeringar fördelat på två kallgarage. Det finns lediga parkeringar från 1/1 2024 enligt styrelsen 2023-12-05. Dessa går att hyra för en kostnad för 700 kr/månad. Kön sköts av HSB. Samtliga bilplatser är utrustade med tidsstyrda motorvärmaruttag med effekt 1300 W (6 amp). Elbilar med laddningsuttag debiteras en separat avläsning av el kvartalsvis i efterskott
Balkong Två balkonger varav en inglasad.

Dokument

Området

Brf Mariehöjd ligger i ett lugnt och naturnära område med kort promenadavstånd till en ny stor mataffär, snabbmatsrestaurang, Mariehemscentrum samt Mariehemsängarna. På gång- och cykelavstånd finns Universitetet, NUS samt IKSU sport och till Umeå centrum finns fina cykelbanor samt tre busslinjer att välja på, varav den ena går vidare till nya handelsområdet Avion. I närheten av detta lugna område finns också löp- och skidspår, vid både Stadsliden och Nydalasjön- som också inbjuder till bad, fiske och fina strövområden.

Kommunikation

Från Mariehem tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Övrigt

I Mariehem har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, belystna motionsspår, stort utbud av skolor och daghem, nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Räkna på ditt nya boende