Visningar

Torsdag 6 Oktober KL: 12:00 - 12:30 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Boka visning
Mariehöjd, UMEÅ

Skärvstensgatan 22

Rymlig tvåa högst upp i huset med dubbla inglasade balkonger!
När ni flyttar in på Skärvstensgatan 22 bor ni modernt och rymligt i en unik tvåa på 66 kvadratmetrar. Delvis öppen planlösning mellan det moderna köket och vardagsrummet som har utgång till en inglasad balkong. Sovrum med extra stor klädkammare, från sovrummet nås balkong nummer två med perfekt läge som ger eftermiddagssol. Lägenheten har såklart ett lyxigt helkaklat badrum med egen tvättutrustning. Till lägenheten hör ett separat förråd och parkeringsplats i garage finns för uthyrning.
På expansiva Mariehöjd bor ni intill all närliggande service ni kan behöva såsom matvarubutiker, gym, kommunikationer samtidigt som ni har nära till både natur och rekreationsområde samt universitet och sjukhus. Snabbt tillträde möjligt!
Välkomna att boka er visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 66 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3774 kr/mån
Rum 2
Våning 5 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2018
Pris 1 995 000 kr eller högstbjudande

Ansvarig mäklare
Emilie Svedberg
Reg. Fastighetsmäklare
0703-80 35 37
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Malin Lindberg
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 41
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

SkärvstensG 22s SkärvstensG 22

SkärvstensG 22s
SkärvstensG 22s
SkärvstensG 22
SkärvstensG 22
Emilie Svedberg

Emilie Svedberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skärvstensgatan 22

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 66 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Hall:
Hallen liksom resten av lägenheten har ekparkett, vitmålade golvsocklar och ljust målade väggar. Ytterdörren är självklart en säkerhetsdörr.

Vardagsrum:
Lägenheten har en öppen planlösning mellan matplatsen och vardagsrum som ansluter till ett praktiskt arbetskök. Från vardagsrummet nås en av två inglasade balkonger, denna balkong har österläge och här njuter man av solen till morgonkaffet.
Köket är välutrustat med kyl och frys i fullhöjd, inbyggnadsugn och mikro i högskåp, spishäll, spisfläkt och diskmaskin.

Badrum:
Badrummet har vitkaklade väggar och grått klinkergolv (med vattenburen golvvärme).
Toalettstol, tvättställ med en vit kommod och spegelskåp med belysning. Duschvägg i glas med draperistång. Tvättmaskin och torktumlare som placeras sida vid sida med en praktisk arbetsbänk och väggskåp ovanför.

Sovrum 1:
Det större sovrummet är rymligt, 14 kvm och har förvaring i form av en separat klädkammare/förråd.
Från detta sovrum når man lägenhetens andra inglasade balkong som har ett trevligt söderläge.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 66 kvm
Byggnadsår 2018

Ekonomi

Lägenhetsnummer 52-3264-3-245
Pris 1 995 000 kr eller högstbjudande
Avgift 3774 kr/mån
Kommentar Inklusive värme, kallvatten, tv och bredband från Telia.
Andel i förening 0,42879%
Andel av årsavgift 0,38142%

Förening

Föreningsnamn Brf Mariehöjd 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769628-9169
Gatuadress Skärvstensgatan
Hemsida https://www.hsb.se/umea/brf/mariehojd1/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Mariehöjd 1 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2016. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Fusionen (sammanslagningen av Brf Mariehöjd 1, 2 och 3) blev klar juni 2022, den nya sammanslagna föreningen omfattar nu 299 medlemmar och skälet till denna sammanslagning var en rationellare förvaltning och en effektivare kontroll av föreningens driftskostnader. Avgiften höjdes med 2% 1/1 2022 och inga ändringar är planerade just nu, däremot tror styrelsen att det kan bli en höjning på 2-3% i början av 2023 - detta med tanke på ränteläget och högre energikostnader (ordförande 2022-08-30).

HUSENS SKICK
Mycket gott skick då huset byggdes 2016. Styrelsen genomför den stadgeenliga besiktningen kontinuerligt, senast genomförda var lekplatsbesiktning, inga risker identifierades. Föreningen har en entreprenadgaranti på 5 år. Bygge av cykelskydd vid Skärvstensgatan 2-4 är under planering. Byggnad och installation av laddstolpar i garagen finns även på agendan men är på lång sikt.

GÅRDEN
Det finns en grönyta med lekplats med grönytor, grillplatser och lekplatser på gemensamma området.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Ansluten till Telia Triple Play med Internet 10 Mbit ut och 100 Mbit in, fasta avgiften för IP-telefoni samt ca 20 st TV-kanaler. Detta är ej inkluderat i månadsavgiften och blir ett obligatoriskt tillägg om 212 kr/månad.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Styrelserum/uthyrningsrum och fastighetsskötarrum. Skärmtak för cyklar.

PARKERING
Det finns totalt 56 parkeringar (kostnad 600 kr/månad) att hyra i kallgaraget som ligger under hus C-F. Det är 14 st i kö enligt HSB 2022-08-30.
Samtliga bilplatser är utrustade med tidsstyrda motorvärmaruttag med effekt 1300 W (6 amp). Elbilar med laddstolpe debiteras en separat avläsning av el kvartalsvis i efterskott. För tillträde till garaget via porten krävs en fjärrdosa. Deposition för fjärrdosan är 500 kr, en kostnad som återbetalas när dosan returneras. Vid borttappad eller förstörd dosa återfås ej depositionen.

ÖVRIGT
HSB Brf Mariehöjd 1 ligger i ett lugnt och naturnära område med närhet till matbutik, restauranger, NUS och Universitet. Bra bussförbindelser finns.
IMD systemet fungerar på sådant sätt att i varje lägenhet finns det mätare för el och varmt vatten som förbrukas. Mätdata skickas till HSB och varje lägenhet debiteras sedan individuellt kvartalsvis för el och varmt vatten som förbrukas.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår moment egendom, rättsskydd, förmögenhetsbrott, ansvar, extrakostnad, styrelseansvar, självrisk, bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter och försäkring mot ohyra. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2022-08-30. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Hemsida https://www.hsb.se/norr/brf/mariehojd1/
Antal lägenheter 114

Dokument

Området

Brf Mariehöjd ligger i ett lugnt och naturnära område med kort promenadavstånd till en ny stor mataffär, snabbmatsrestaurang, Mariehemscentrum samt Mariehemsängarna. På gång- och cykelavstånd finns Universitetet, NUS samt IKSU sport och till Umeå centrum finns fina cykelbanor samt tre busslinjer att välja på, varav den ena går vidare till nya handelsområdet Avion. I närheten av detta lugna område finns också löp- och skidspår, vid både Stadsliden och Nydalasjön- som också inbjuder till bad, fiske och fina strövområden.

Kommunikation

Från Mariehem tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Övrigt

I Mariehem har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, belystna motionsspår, stort utbud av skolor och daghem, nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Räkna på ditt nya boende