Visningar

Torsdag 29 September KL: 12:30 - 13:00 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Boka visning
Mariehöjd, UMEÅ

Skärvstensgatan 2

Välkommen till Mariehöjd, Umeå mest expansiva område med närhet till Universitet, nus, iksu och vackra Nydalasjön.
Här erbjuds en modern, stilsäker och trevlig tvåa i hus byggt 2016. Lägenheten erbjuder ett modernt kök med öppen planlösning mot det stora vardagsrummet. Från vardagsrummet nås en stor inglasad balkong med sol under stor del av dagen och utsikt mot trädtopparna. Bra sovrum med skjutdörrsgarderober. Lyxigt helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare (kombinerad). Bra förvaring i hallen i skjutdörrsgarderober.
Bra avgift där både bredband, tv, telefoni och värme ingår.
Varmt välkomna att boka er visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 48 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2791 kr/mån
Rum 2
Våning 5 av 8
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2016
Pris 1 750 000 kr eller högstbjudande

Ansvarig mäklare
Emilie Svedberg
Reg. Fastighetsmäklare
0703-80 35 37
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Malin Lindberg
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 41
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Emilie Svedberg

Emilie Svedberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skärvstensgatan 2

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 48 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Välkommen till denna moderna, stilsäkra och nya (2016) tvåa. Lägenheten karaktäriseras av generösa ytor, hög standard och rymlig inglasade balkong som sätter guldkant på boendet!

Här bor ni på ett fantastiskt läge om du vill ha nära till allt! Marielund med nya ICA kvantum, Burger King, USM, apotek och café samt Mariehemscentrum som erbjuder Coop, restauranger m.m. Inom cykel- och gångavstånd nås Universitet, sjukhus, IKSU, Bräntberget och Mariehemsängarna. Nydalasjöns rekreationsområde erbjuder härliga promenadstråk, grillplatser och badmöjlighet i både sjö och på Umelagun. Mycket goda kommunikationer till Umeå centrum. Välkommen på visning!

HALL
Välkomnande hall med ekparkettgolv som enhetligt löper vidare i hela lägenheten. Väggarna är vita. Här erbjuds plats för avhängning samt bra förvaringsmöjligheter i anslutande garderob med skjutdörrar.

KÖK
Modernt kök med öppen och social planlösning mot matplats och vardagsrum. Vit köksinredning, bänkskiva i laminat och vitt kakel ger en tidlös karaktär. Den maskinella utrusning består av kyl och frys i fullhöjd, fläkt, glaskeramikhäll, inbyggnadsugn- och mikro samt diskmaskin.

VARDAGSRUM
I blickfånget från hallen nås det härliga vardagsrummet med ett fint ljusinsläpp från stora fönster. Rummet har vitmålade väggar och samma ekparkettgolv som i övriga lägenheten vilket ger en bra neutral bas att inreda efter. Här finns plats för både soffgrupp och övrigt möblemang.
Från vardagsrummet nås den stora inglasade balkongen där man enkelt kan njuta av solen stor del av året.

BALKONG
Fantastiskt fin och inglasad balkong med soligt och fint läge.
Utsikt över trädtoppar.

SOVRUM
Lägenhetens sovrum rymmer dubbelsäng och erbjuder god förvaring i skjutdörrsgarderob. Väggarna är vita och på golvet ligger ekparkett.

BADRUM
Komfortabelt badrum i helkaklat utförande med dimbara spottar i taket, grafitgrått klinkergolv med golvvärme och vita helkaklade väggar. Badrummets inredning består av WC, kommod, spegelskåp med belysning samt dusch med duschvägg. Egen tvättutrustning bestående av tvättmaskin med kombinerad torktumlare, praktisk arbetsbänk för klädvård och skåp underlättar vardagen. Självklart är badrummet utrustat med vattenburen golvvärme för er bekvämlighet.

BRA ATT VETA
Till lägenheten hör ett förråd på vinden.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 48 kvm
Byggnadsår 2016
Fönster 3-glas+2-glasfönster
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX system

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2022-02-15
Primärenergital 72

Ekonomi

Lägenhetsnummer 52-3264-1-16-2
Pris 1 750 000 kr eller högstbjudande
Avgift 2791 kr/mån
Kommentar Inklusive värme, kallvatten, bredband, tv och telefoni
Driftkostnad 3 000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 3 000 kr

Driftkostnad avser förbrukning av hushållsel samt varmvatten.

Andel i förening 0,25465%
Andel av årsavgift 0,27614%

Förening

Föreningsnamn Brf Mariehöjd 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769628-9169
Gatuadress Skärvstensgatan
Hemsida https://www.hsb.se/umea/brf/mariehojd1/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Mariehöjd 1 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2016. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Fusionen (sammanslagningen av Brf Mariehöjd 1, 2 och 3) blev klar juni 2022, den nya sammanslagna föreningen omfattar nu 299 medlemmar och skälet till denna sammanslagning var en rationellare förvaltning och en effektivare kontroll av föreningens driftskostnader. Avgiften höjdes med 2% 1/1 2022 och inga ändringar är planerade just nu, däremot tror styrelsen att det kan bli en höjning på 2-3% i början av 2023 - detta med tanke på ränteläget och högre energikostnader (ordförande 2022-08-30).

HUSENS SKICK
Mycket gott skick då huset byggdes 2016. Styrelsen genomför den stadgeenliga besiktningen kontinuerligt, senast genomförda var lekplatsbesiktning, inga risker identifierades. Föreningen har en entreprenadgaranti på 5 år. Bygge av cykelskydd vid Skärvstensgatan 2-4 är under planering. Byggnad och installation av laddstolpar i garagen finns även på agendan men är på lång sikt.

GÅRDEN
Det finns en grönyta med lekplats med grönytor, grillplatser och lekplatser på gemensamma området.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Ansluten till Telia Triple Play med Internet 10 Mbit ut och 100 Mbit in, fasta avgiften för IP-telefoni samt ca 20 st TV-kanaler. Detta är ej inkluderat i månadsavgiften och blir ett obligatoriskt tillägg om 212 kr/månad.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Styrelserum/uthyrningsrum och fastighetsskötarrum. Skärmtak för cyklar.

PARKERING
Det finns totalt 56 parkeringar (kostnad 600 kr/månad) att hyra i kallgaraget som ligger under hus C-F. Det är 14 st i kö enligt HSB 2022-08-30.
Samtliga bilplatser är utrustade med tidsstyrda motorvärmaruttag med effekt 1300 W (6 amp). Elbilar med laddstolpe debiteras en separat avläsning av el kvartalsvis i efterskott. För tillträde till garaget via porten krävs en fjärrdosa. Deposition för fjärrdosan är 500 kr, en kostnad som återbetalas när dosan returneras. Vid borttappad eller förstörd dosa återfås ej depositionen.

ÖVRIGT
HSB Brf Mariehöjd 1 ligger i ett lugnt och naturnära område med närhet till matbutik, restauranger, NUS och Universitet. Bra bussförbindelser finns.
IMD systemet fungerar på sådant sätt att i varje lägenhet finns det mätare för el och varmt vatten som förbrukas. Mätdata skickas till HSB och varje lägenhet debiteras sedan individuellt kvartalsvis för el och varmt vatten som förbrukas.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår moment egendom, rättsskydd, förmögenhetsbrott, ansvar, extrakostnad, styrelseansvar, självrisk, bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter och försäkring mot ohyra. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2022-08-30. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Hemsida https://www.hsb.se/norr/brf/mariehojd1/
Antal lägenheter 114

Dokument

Området

Brf Mariehöjd ligger i ett lugnt och naturnära område med kort promenadavstånd till en ny stor mataffär, snabbmatsrestaurang, Mariehemscentrum samt Mariehemsängarna. På gång- och cykelavstånd finns Universitetet, NUS samt IKSU sport och till Umeå centrum finns fina cykelbanor samt tre busslinjer att välja på, varav den ena går vidare till nya handelsområdet Avion. I närheten av detta lugna område finns också löp- och skidspår, vid både Stadsliden och Nydalasjön- som också inbjuder till bad, fiske och fina strövområden.

Kommunikation

Från Mariehem tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Övrigt

I Mariehem har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, belystna motionsspår, stort utbud av skolor och daghem, nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Räkna på ditt nya boende