Visningar

Lördag 25 Maj KL: 11:00 - 11:30 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Tomtebo/Nydalaviken, Umeå

Sjöfruvägen 117

Varmt välkommen in till detta fina radhus som har genomgått en renovering utöver det vanliga och ligger i det familjevänliga området Tomtebo! Direkt vid ingången möts du av en praktisk hall med generöst med förvaringsutrymme, perfekt för att hålla ordning på alla familjemedlemmars kläder och skor. Det stilrena köket är en dröm för matlagning och samvaro, med generösa arbetsytor och smart funktionalitet. Här finns gott om plats för ett stort matbord där hela familjen kan samlas, och intill köket finns en tvättstuga för enkel hantering av hushållsarbetet. Vardagsrummet är ljust och inbjudande med utrymme för både matsalsbord och en bekväm soffgrupp där du kan umgås med familj och vänner. Från vardagsrummet leder en dörr ut till uteplatsen, perfekt att njuta av förmiddagssolen eller för trevliga grillkvällar under sommarkvällarna.

På övre planet möts du av en rymlig hall som kan möbleras efter dina behov, fyra mysiga sovrum där hela familjen kan hitta sin egen plats, samt ytterligare ett helkaklat badrum komplett med dusch för extra bekvämlighet.
Intill entrén finns uteplats i bästa västerläge. Till huset hör även garage i länga, perfekt för att skydda din bil från vänder och vind.

Huset är placerat i hjärtat av stadsdelen Tomtebo. Här bor man nära naturen och Nydalasjön med flera badplatser såsom Kärleksviken och Tomtebobadet, fiskeområde, äventyrslekplats samt bra rekreations och motionsutbud. I närheten av huset finns det tre stycken lekplatser med sandlåda och gungor. I området finns det flera förskolor och skolor med gångavstånd och bra med bussförbindelser till centrum.
Här bor ni också på cykel, - och gångavstånd till exempelvis IKSU sport, Umeå Sport och Motion på Mariehem, Universitet, NUS, Ålidhemscentrum och vårdcentral.

Varmt välkommen att boka din visning!

Information

Bostadstyp Radhus
Boarea 117 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 5 varav 4 sovrum
Tomt 162 kvm
Byggnadsår 2002
Pris 3 850 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Malin Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 37
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Rymligt renoverat radhus på familjevänliga Tomtebo!

Planritning

Malin Persson

Malin Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sjöfruvägen 117

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5 varav 4 sovrum
Boarea 117 kvm. taxeringsinformation

Bostaden presenteras enligt följande:

Hela nedre plan har genomgående vattenburen golvvärme och på övre plan finns radiatorer.

HALL
Här möts du av en rymlig hall med gott om förvaring genom skjutdörrsgarderob. Målade ytskikt och grå/ svart klinkergolv som fortsätter stilfullt till köket.

KÖK
Stilrent exklusivt högblankt kök med vita köksluckor. Ovanför arbetsbänken som består av granit sitter vitt kakel. Med spotlights som lyser upp dina köksskåp får du den perfekta belysningen för matbestyren. Här finns det gott om förvaringsutrymmen för att hålla köket prydligt och organiserat. Maskinparken består av rostfri hel kyl och frys, inbyggnadsugn, kombiugn med full ångkapacitet, spisfläkt och integrerad diskmaskin. Alla vitvaror är från "Miele" Matplatsen är rymlig och perfekt att samla familj och vänner runt bordet. Ljusa tapeter och klinker pryder golvet.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet erbjuder ett generöst ljusinsläpp från flera fönster. Rummet är lättmöblerat och här får man plats med soffgrupp, matsalsmöbel och övrigt möblemang. Väggarna har ljusa ytskikt och Alloc golv. Via altandörren når man den härliga uteplatsen. Här får man njuta av morgonsolen.

BADRUM
Badrummet är helkaklat och inrett med vitt kakel och svart klinker. Inredning består av wc, dusch med vikbara duschväggar, handfat med kommod och spegelskåp.

TVÄTTSTUGA
Här finns alla nödvändiga faciliteter som tvättbänk, förvaring via skåp, arbetsbänk, tvättmaskin och torktumlare.

ÖVRE PLAN
Väl uppe på övre plan finns möblerbar hall med fyra sovrum och badrum. Hela övervåningen har genomgående Alloc golv.

HALL
Möblerbar rymlig hall som är inredd med ljusa ytskikt.

SOVRUM 1
Det första sovrummet är inrett med ljusa ytskikt.

SOVRUM 2
Det andra sovrummet ligger vägg i vägg med det första sovrummet. Rummet är inrett med ljusa ytskikt. Här finns en tillhörande skjutdörrsgarderob som rymmer gott om förvaring.

SOVRUM 3
Det tredje sovrummet har ljusa ytskikt. Här finns en klädkammare som rymmer gott om förvaring.

SOVRUM 4
Det fjärde sovrummet är det minsta rummet. Här når man balkongen i västerläge.

BADRUM
Badrummet är även här inrett med vitt kakel och svart klinkergolv. Golvvärme ger skön komfort. Inredningen består av wc, dusch med duschvägg, handfat med kommod och spegelskåp samt högskåp.

BRA ATT VETA
-Internet via Bredband 2. Ingår i samfällighetsavgiften.
-Tv, basutbud via Comhem. Ingår i samfällighetsavgiften.

RENOVERINGAR GJORDA PÅ FASTIGHETEN
2021
-Tapeter från Happyhomes hela huset.
-Nytt golv hela huset Berry Alloc.
-Ny kaklat badrum inlagt golvvärme, Inredning från themal, wc stol Ifö, K-Rauta.
-Nymålad ytterdörr
-Ny garderobsinredning på övre plan och nedre plan IKEA.
-Nytt golv och inredning i tvättstugan.
-Nytt kök av märke ”Creeoform” London från Matsåke på Teg.
-Ny induktionshäll av märket Witt, fläkt Franke.
-Helrenoverat badrum och inredning från kakelhuset, ny wc stol Ifö
-Ny trappa.
-Dubbla gipsväggar hela huset.
-Spottar uppe och nere som styrs via Plejd.
-Vatten lås, värmeväxlare, rör som går i väggen. Avstängningsbar utkastare, Tvättmaskin och torktumlare av märket Borsch, självdoserande och självrengörande, ånga.
2018
-Ny altan på baksidan.
2016
-Nytt golv i hall och kök svart klinkers.
-Kyl, frys Miele, ångugn kombi Miele, vanlig ugn Miele, diskmaskin Miele,
-Handfat, inredning dusch och duschvägg, Aspen,
2002
-Ny altan på framsidan.

Byggnad

Typ av byggnad Radhus
Fastighet Sjöfrun 44
Boarea 117 kvm
Byggnadsår 2002
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Puts
Fönster 3-glas
Bjälklag Trä
Tak Betongpannor
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Fjärrvärme

Energideklaration

EnergiklassA
Utförd Ja, 2024-04-11
Primärenergital 39

Ekonomi

Pris 3 850 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 2 639 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 1 973 000 kr
  • Småhusmark: 666 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 973 000 kr
Värdeår 2002
Summa inteckningar 2 300 000 kr
Fastighetsskatt 9 525 kr
Driftkostnad 34 513 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 10 422 kr
  • Hushållsström: 5 071 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 19 020 kr

Uppvärmning fjärrvärme 6507 kwh, hushållsel 3511 kwh. I samfällighetskostnaden ingår internet, tv, sophämtning, sandning, skottning, kallgarage och förråd.

Tomt

Tomtarea 162 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt
Uteplats Uteplats i väster och österläge.
Parkering Kallgarage i länga.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Umeå Sjöfrun GA:1 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Gemensamhetsanläggning: Umeå Sjöfrun GA:2 ändamål: Vägar, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Umeå Sjöfrun GA:3 ändamål: Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Umeå Sjöfrun GA:5 ändamål: Radio- TV och/eller tele, Samfällighet: Umeå Sjöfrun S:1
Last: Ledningsrätt Fjärrvärmeledningar, 2480K-00/83.7
Last: Officialservitut Snöupplag, 2480K-99/203.1

Planbestämmelser Detaljplan (1990-06-05)

Dokument

Området

Varmt välkommen till Tomtebo! Här blandas flervåningshus med lantliga villor och närservice med vackra naturområden – helt enkelt ett område med allt. Även om Tomtebo utvecklas i rask takt så finns ändå den härliga Bullerby-känslan kvar och här finns nöjen för såväl stora som små. Området kring Nydalasjön är omtyckt och uppskattat med sina vackra promenadvägar, mysiga grillplatser och härliga motionsslingor. Precis intill sjön ligger även Äventyrslekparken - här finns höga klätternät, studsmattor, skateboardlek, labyrint, linbana, vattenlek med mera. Ett givet utflyktsmål för barnfamiljen. Och lockar skogen samt fågelskådning så finns Naturreservatet Grössjön på promenadavstånd. Tomtebo sjuder helt enkelt av aktivitet, sommar som vinter.

Närområde

I området finns Stora Coop, populära Restaurang Ruccola på Tomtebo som serverar Neapels pizza på svenskt vis , populära Crosta Café & Pizzeria, Sushi point & Tomtebo kiosk med paketboxutlämning på Nornaplatsen en hållplats ca 1 km bort.

Kommunikation

Till centrumkärnan och NUS / Universitet går flertalet bussar, bland annat Ultrabuss nummer 8 och 75. För den hurtige är promenad- och cykelvägarna välskötta samt både upplysta och sandade vintertid.

Övrigt

Det stora antalet småknattar speglar utbudet av barnomsorg på Tomtebo – här finns flertalet förskolor som huserar i moderna och trevliga lokaler. Områdets skola, Sjöfruskolan, består av två enheter. Förskoleklass till årskurs 6 finns på Tomtebo och nya Carlslundsskolan årskurs 7-9 öppnar till hösten 2024. För eleverna på Tomtebo ger närheten till Nydalasjön, Äventyrslekparken samt skogen och naturen runt omkring stora möjligheter till lek och lärande. Sjöfruskolan har fått utmärkelsen ”Skola för hållbar utveckling” och är utnämnda till modellskola för WWF:s ”Skola på Hållbar Väg” – helt enkelt en skola helt rätt i tiden.

Räkna på ditt nya boende