Sandåkern, UMEÅ

Sandåkersgatan 7

Modern och välplanerad markplanstrea med inglasad uteplats i solfyllt västerläge! Lägenheten är genomgående tidlöst inredd med ljusa, stilfulla ytskikt och enhetliga golv. I harmoni disponeras yteffektivt planerat kök med öppet läge mot vardagsrum, generöst badrum med kaklade väggar och egen tvättavdelning, två fina sovrum i bra storlek och med bra förvaringsmöjlighet samt en klädkammare. Stor inglasad uteplats i västerläge samt möjlighet till uteplats vid entrén sätter guldkant på boendet. Parkeringsplats finns ledig och möjlighet till snabb inflyttning finns!

Här bor ni med trevlig radhuskänsla på bekvämt cykelavstånd till stadens puls med affärer och restauranger och samtidigt nära fantastisk fin natur vid vackra älvspromenaden. I närheten finns service som matbutiker, bensinmack och busshållplats. Välkommen!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 72 kvm
Avgift 4087 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 4
Hiss Ja
Byggnadsår 2016
Pris 2 295 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Erika Jansson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 39
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Modern och välplanerad markplanstrea!

SandåkersG 7 Närområdet Närområdet Närområdet

SandåkersG 7
SandåkersG 7
Närområdet
Närområdet
Närområdet
Närområdet
Närområdet
Närområdet

Planritning

Erika Jansson

Erika Jansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sandåkersgatan 7

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 72 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Framför lägenhetens entré erbjuds fint utrymme för utegrupp men härlig morgonsol. Lägenhetens hall välkomnar er med möjlighet till avhängning av ytterkläder på hatthylla och ytterligare förvaring i anslutande klädkammare. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett ljust och modernt laminatgolv som enhetligt löper vidare i hela lägenheten.

KÖK
Lägenhetens hjärta, köket är stilsäkert inrett och smart planerat. Vita skåpluckor med diskreta handtag, arbetsbänk i träliknande laminat och ljusgrått kakel ger köket en tidlös stil. Fönster släpper in härligt dagsljus till matbestyren. Kökets maskinella utrustning består av kyl och frys, spishäll, ugn, fläkt och komfortabel diskmaskin. God förvaring ges i utdragbara lådor och i skafferi. Trevlig plats för stor matgrupp som integrerar mot vardagsrummet och bjuder in till sociala tillställningar och besök.

VARDAGSRUM
Med öppet och socialt läge mot köket nås det gästvänliga vardagsrummet. Rummet är lätt att möblera med variation och inrymmer soffa, tv-möbel och möblemang.

Härifrån når ni lägenhetens pärla, den solfyllda uteplatsen med inglasning. På den mysiga uteplatsen avnjuts solen större delen av dagen och kvällen tills den går ner över hustaken.

SOVRUM
Lägenhetens stora sovrum har plats för dubbelsäng och enklare möblemang. Två garderober ger bra förvaring. Väggarna är stilrent målade i vitt och på golvet återfinns samma golv som i övriga lägenheten.

SOVRUM
Det andra sovrummet är perfekt lämpat som barnrum, gästrum eller som kontor. Mycket god förvaring ges i flertalet garderober. Vitmålade väggar och vackert laminatgolv klär ytskikten.

BADRUM
Stort badrum med egen tvättmaskin. Kaklade väggar och på golvet ligger en ljusgrå matta. Badrummets inredning består av WC, handfat, spegel och dusch med vikbara väggar. Praktisk platsbyggd bänk för klädvård med både utdragbara lådor och överskåp ger fin förvaring. Infällda spotlights i tak ger perfekt belysning.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 72 kvm
Byggnadsår 2016
Fönster 3-glas
Ventilation FTX-System

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2018-09-08
Primärenergital 85

Ekonomi

Lägenhetsnummer B31S
Pris 2 295 000 kr utgångspris
Avgift 4087 kr/mån
Kommentar ink. värme, vatten, internet och tv
Driftkostnad 3 150 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 3 150 kr

Driftkostnaden är beräknad på nuvarande ägares förbrukning under förgående år inklusive 16 Ampere lägenhetssäkring,

Andel i förening 1,39%
Andel av årsavgift 1,39%

Förening

Föreningsnamn BoKlok Sandåkern i Umeå
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769629-1496
Gatuadress Sandåkersgatan
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf BoKlok Sandåkern i Umeå är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen äger fastigheten Barken 1 innehållande 78 bostadsrätter med adress Sandåkersgatan 1, 3, 5, 7 och 9. Föreningens lägenheter uppfördes i två etapper: Etapp 1 med 42 lägenheter var inflyttningsklara i slutet av maj 2016, etapp 2 bestående av 36 lägenheter var inflyttningsklara i slutet av september 2016. Föreningen förvaltas ekonomiskt av BDO och tekniskt av EMFA. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.

Avgifterna för 2022 höjdes med 2% vid årsskiftet, inga nya höjningar är i dagsläget planerade. Sommaren 2022 kommer det genomföras en asfaltering av föreningens grusade ytor samt göras ytterligare en uppfräschning av föreningens innergård. Under våren har även offerter för laddning av el- /hybridbilar tagits in så det arbetet ligger i startgroparna (ordförande 2022-04-22).

HUSENS SKICK
Reservering till fond för yttre underhåll görs med 35 kr/kvm/år lägenhetsyta, enligt föreningens stadgar. Eftersom fastigheten är nybyggd finns inga större underhållsåtgärder planerade för den närmaste 5-årsperioden. Undantag för nästa underhåll som sker under 2026 när husen fyller 10 år. Då ska underhåll av avlopp genomföras (ordförande 2022-04-22).

GÅRDEN
Två sandlådor, gungställning, grillplats och grönska i form av växter och träd. Cykelförråd och plats för barnvagn i trapphus.

KABEL-TV & BREDBAND
Kabel-TV (grundutbudet) och bredband (1000 mbit) via Bahnhof ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Totalt 76 parkeringsplatser: Carport med kallförråd (23 st) kostar 600 kr/månad. (16 st i kö) Carport utan förråd (31 st) kostar 500 kr/månad. (7 st i kö) MV-plats (22 st) kostar 350 kr/månad. Finns även fristående förråd 100:-/månad. Ingen kö på MV-plats, enligt BDO 2022-04-22. Under första kvartalet 2017 infördes Parkster för gästparkeringarna (4 st), vilket innebär att dessa görs mera tillgängliga för medlemmarnas besökare.

KALLFÖRRÅD
Kallförråd finns att hyra från 100 kr/mån. I nuläget är det 11 st i kö enligt BDO 2022-04-22.

ÖVRIGT
Föreningen disponerar över 27 kallförråd (100 kr/månad) placerade på innergården och 23 förråd inkluderade i carport. Tre medlemsaktiviteter, vårstädning i maj, sommaravslutning i augusti och julavslutning i december. Under år 2017 har föreningen tillsammans med de två närmaste bostadsrättsföreningarna (Brf Barken 2 och Brf Hoppet) installerat gemensam bom för att hindra fordonstrafik in på området och gemensam mattställning. Dessutom har föreningen installerat stilren områdeskarta i anslutning till infart och nya stilrena husnummer samt installerat träbommar/bockar för att hindra fordonstrafik inne på området, infört/utmarkerat inomhusparkering för barnvagnar. Under sommaren 2017 köpte föreningen in filter till samtliga bostadsrätters ventilationsssystem, som delades ut till alla medlemmar. Detta första filterbyte bekostades av föreningen och kommer framgent att bekostas av respektive medlem varje år. Under första kvartalet 2017 utökade styrelsen till fullständig källsortering i båda soprummen. Morgontidning i fack vid lägenhetsdörr, övrig post i låst postfack vid entrédörr. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar och i försäkringen ingår bostadsrättstillägg. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening och förvaltare 2022-04-22.

Dokument

Området

Sandåkern är ett av Umeås nyaste bostadsområden beläget ca 1,5 km från city. Här byggs och uppförs bostadsrätter och hyresrätter enligt detaljplaner. Sandåkern är omgärdat av äldre bostadsområden med närservice av allehanda slag. Tvärån rinner förbi området och erbjuder både vackert promenadstråk och fiskemöjligheter.

Närområde

Sandåkern ligger nära Umeå centrum med affärer, butiker och restauranger. I det intilligande Hedlundaområdet finns grundskola från förskoleklass upp till årskurs nio och Umeås största gymnasium, Dragonskolan. I Hedlundaparken finner du även minigolfbana samt Noliahallarna som rymmer allt ifrån idrott till mässor och konferenslokaler. Närmaste livsmedelsaffärer är Ica Hedlunda samt Ica Västerslätt och enklare livs finns i den bensinmack som ligger på Sandåkern. Nära ligger även vårdcentral med apotek, polis- och brandstation.

Kommunikation

Till Sandåkern tar du dig lätt med bil från Umeås centrum via väg 92/E12 med rikting mot Vännäs. Bra kommunikation med buss går dagligen via linje 1. För aktuell tidtabell se www.tabussen.se. Hit tar du dig effektivt och snabbt på bra cykel- och gångbanor.

Räkna på ditt nya boende