VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Sandåkern, UMEÅ

Sandåkersgatan 11A

Stilren och välplanerad trea i bottenplan med genomgående fin standard på populära Sandåkern! Lägenheten har fantastiskt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck, har genomgående parkettgolv i ek och är inredd med modern, smakfull och harmonierande färgsättning på fondväggar. Här disponeras inbjudande större vardagsrum med utgång till stor inglasad altan på hela 22 kvm i söderläge, kök med all maskinell utrustning och med öppet läge mot vardagsrum, två fina sovrum med skjutdörrsgarderober, rymligt helkaklat badrum med golvvärme och egen tvättutrustning, rymlig hall med klinkers samt goda förvaringsmöjligheter i skjutdörrsgarderober. Större lägenhetsförråd finns i anslutning till lägenheten.

På Sandåkern bor ni bekvämt med bra kommunikationer samt gång- och cykelavstånd till centrum med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och service, nära grönområden och fantastiska strandpromenaden. På området finns busshållplats med direktlinje till Universitetet och Nus. Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 69.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4321 kr/mån
Rum 3 varav 2 sovrum
Hiss Ja
Byggnadsår 2015
Pris

Ansvarig mäklare
Anna Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0706-22 22 94
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Välplanerad trea i bottenplan på trevliga Sandåkern.

Anna Persson

Anna Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sandåkersgatan 11A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3 varav 2 sovrum
Boarea 69.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja, Hiss finns
Våning 0 av 8, Bottenplan

Stilren och välplanerad trea i bottenplan med genomgående fin standard på populära Sandåkern! Lägenheten har fantastiskt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck, har genomgående parkettgolv i ek och är inredd med modern, smakfull och harmonierande färgsättning på fondväggar. Här disponeras inbjudande större vardagsrum med utgång till stor inglasad altan på hela 22 kvm i söderläge, kök med all maskinell utrustning och med öppet läge mot vardagsrum, två fina sovrum med skjutdörrsgarderober, rymligt helkaklat badrum med golvvärme och egen tvättutrustning och rymlig hall med klinkers samt goda förvaringsmöjligheter i skjutdörrsgarderober. Större lägenhetsförråd finns i anslutning till lägenheten.

På Sandåkern bor ni bekvämt med bra kommunikationer samt gång- och cykelavstånd till centrum med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och service, nära grönområden och fantastiska strandpromenaden. På området finns busshållplats med direktlinje till Universitetet och Nus. Varmt välkommen på visning!

KÖK
Välplanerat kök i modernt utförande med vita skåpluckor med fina handtag i silver, mörkt grå arbetsbänk i laminat och vitt kakel ger köket en tidlös karaktär. Köket har härligt ljusinsläpp från fönster, bra arbetsytor med belysning via spotlights under skåp och fin plats för matgrupp vid fönster. Från köket blickar du ut över det gästvänliga och rymliga vardagsrummet. Kökets maskinella utrustning består av hel kyl, hel frys, induktionshäll, inbyggnadsugn- och micro, integrerad diskmaskin samt fläkt.

VARDAGSRUM/ALTAN
Generöst och lättmöblerat vardagsrum med vackert ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Vardagsrummet är lättmöblerat och har plats för soffa, soffbord och övriga möbler. Härifrån når du lägenhetens pärla, den härliga inglasade altanen med utmärkt söderläge och sol större delen av dagen. Den stora altanen blir en naturlig förlängning av vardagsrummet och ett extra rum under många av årets månader. Öppningsbara skjutdörrspartier från golv till tak.

BADRUM
Komfortabelt och generöst badrum med kakel i vitt och mörkare klinkers på golv i klassisk stil. Badrummets inredning består av WC, tvättställ med kommod, spegelskåp och dusch med vikbara väggar av glas. Praktisk arbetsbänk för klädvård, överskåp till förvaring ovan arbetsbänken, tvättmaskin och torktumlare underlättar vardagen. Golvvärme värmer frusna fötter och trevligt fönster släpper in härligt ljus och ger vädringsmöjligheter.

SOVRUM 1
Mycket ljust och inbjudande sovrum med utsikt över altanen. Här ges plats för dubbelsäng, sängbord och förvaring i skjutdörrsgarderober. Ljusa väggar med en fondvägg och vackert parkettgolv i ek ramar fint in rummet.

SOVRUM 2
Det andra sovrummet har även det plats för säng och förvaring finns i skjutdörrsgarderober. Parkettgolv i ek, ljusa väggar och lika stilrent inrett. Detta rum passar alldeles utmärkt till ett barnrum eller kontor.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 69.5 kvm
Byggnadsår 2015
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Övriga byggnader Trevlig innergård med planteringar och grillplats. Det finns även en cykelbod.
Bredband Fiber-TV, bredband (500/500) och telefon via Telenor ingår i månadsavgiften

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2017-10-04
Primärenergital 83

Ekonomi

Lägenhetsnummer A101
Avgift 4321 kr/mån
Kommentar till avgiften I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband och tv. Kostnaden för hushållsel tillkommer. (Kostnaden för bredband/tv är ett obligatoriskt tillägg på 254:-/mån och är inräknad i månadsavgiften.)
Driftkostnad 2 300 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 2 300 kr

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 2,533%
Andel av årsavgift 2,533%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 651 975 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Uträknad efter årsredovisningen 2022

Förening

Föreningsnamn Brf Hoppet
Organisationsform Bostadsförening
Organisationsnummer 769627-6455
Gatuadress Sandåkersgatan
Hemsida www.brfhoppet.se
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Hoppet är en fristående förening som förfogar över 41 bostadsrätter belägna på adresserna Sandåkersgatan 11A och 11B. Fastigheten uppfördes 2015 och består av en byggnad. I de 8 våningar höga husen finns lägenheter i olika storlekar (1:or, 2:or och 3:or). Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas tekniskt av Emfa och ekonomiskt av BDO. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Månadsavgiften höjdes med 13% från 2023-01-01, och i dagsläget är ingen höjning planerad för 2024, enligt ordförande 2024-02-28.

HUSETS SKICK
Huset är i gott skick och byggdes 2015. Man följer en underhållsplan.
Inga större renoveringar på gång den närmaste tiden.
2022: obligatorisk ventilationskontroll, 5 års besiktning mark och 5 års besiktningen byggnaden genomförd 2020.
Se mera info i årsredovisning 2022.

GÅRDEN
Trevlig innergård med planteringar och grillplats. Det finns även en cykelbod.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Fiber-TV, bredband (500/500) och telefon via Telenor ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Föreningen disponerar 41 parkeringsplatser (inkl 3 besöksplatser) Det finns 23 st carportplatser (kostnad 600 kr/månad). 18 st motorvärmarplatser (kostnad 350 kr/månad).
Inflyttande är garanterad motorvärmarplats och det är kö för carport enligt ordförande 2024-08-28. Lägenhetsägare som har en bil har rätt till en plats.
Tre gratis gästparkeringar finns, för dessa krävs parkeringstillstånd. Varje lägenhet har fått 2 st gästparkeringstillstånd, som fästes på gästens vindruta.

ÖVRIGT
Till lägenheten finns ett förråd, antingen på bottenplan eller på plan 8 i respektive trapphus.
I månadsavgiften ingår: Värme, sophämtning, drift/underhåll, fiber- TV, internet 500/500 och Telefoni. Föreningen har lägenhetsvis el- och vattenmätning/debitering. Avgiften för faktiskt förbrukning läggs på månadsavin i efterskott. Föreningen har gemensamt el-abonnemang, lägenhetsägarna ska INTE teckna eget el-avtal.
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar.
Bostadsrättstillägg bekostas av föreningen för alla medlemmar.
Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Hemsida www.brfhoppet.se
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2024-02-28. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Övrigt Överlåtelseavgift betalas av säljaren.
Parkering Föreningen disponerar 41 parkeringsplatser (inkl 3 besöksplatser) Det finns 23 st carportplatser (kostnad 600 kr/månad). 18 st motorvärmarplatser (kostnad 350 kr/månad). Inflyttande är garanterad motorvärmarplats och det är kö för carport enligt ordförande 2024-08-28. Lägenhetsägare som har en bil har rätt till en plats. Tre gratis gästparkeringar finns, för dessa krävs parkeringstillstånd. Varje lägenhet har fått 2 st gästparkeringstillstånd.
Uteplats Uteplats i bästa söderläge.

Dokument

Området

Sandåkern är ett av Umeås nyaste bostadsområden beläget ca 1,5 km från city. Här byggs och uppförs bostadsrätter och hyresrätter enligt detaljplaner. Sandåkern är omgärdat av äldre bostadsområden med närservice av allehanda slag. Tvärån rinner förbi området och erbjuder både vackert promenadstråk och fiskemöjligheter.

Närområde

Sandåkern ligger nära Umeå centrum med affärer, butiker och restauranger. I det intilligande Hedlundaområdet finns grundskola från förskoleklass upp till årskurs nio och Umeås största gymnasium, Dragonskolan. I Hedlundaparken finner du även minigolfbana samt Noliahallarna som rymmer allt ifrån idrott till mässor och konferenslokaler. Närmaste livsmedelsaffärer är Ica Hedlunda samt Ica Västerslätt och enklare livs finns i den bensinmack som ligger på Sandåkern. Nära ligger även vårdcentral med apotek, polis- och brandstation.

Kommunikation

Till Sandåkern tar du dig lätt med bil från Umeås centrum via väg 92/E12 med rikting mot Vännäs. Bra kommunikation med buss går dagligen via linje 1. För aktuell tidtabell se www.tabussen.se. Hit tar du dig effektivt och snabbt på bra cykel- och gångbanor.