Visningar

Söndag 10 Mars KL: 13:00 - 13:30 Bokad visning, anmälan krävs via hemsidan! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Haga, UMEÅ

Östra Kyrkogatan 64

Ställer du krav på ett bekvämt och modernt boende? Kliv då in i denna välplanerade lägenhet med toppenläge och balkong i ljuvligt västerläge med utsikt över Haga! Ditt nya hem håller hög standard, andas modern stil och komfort samt har genomgående parkettgolv och ljus färgsättning. Praktiskt boende med fräscht gym i samma hus, välsorterad Coopbutik på gården, underjordigt varmgarage med hiss direkt upp till lägenheten, omtyckt restaurang mitt emot och med busshållplats precis vid gatan. Lägenheten disponeras idag som en stor tvåa och inrymmer stilsäkert kök, helkaklat badrum med golvvärme och tvättutrustning, stort sovrum och generösa sociala ytor.

I föreningen finns varmgarage med laddplatser samt barnvagns- och cykelförråd. Låg avgift och ett källarförråd medföljer lägenheten. På populära Haga finns även grönskande parker och fina motions- och skidspår i Gamliaskogen. Cykelavstånd till sjukhuset och universitetet samt till centrum med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och service. En bostad som måste upplevas på plats, välkommen!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 72 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3518 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 8
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2016
Pris 3 295 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Erika Jansson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 39
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Lägenhet med toppenläge på Haga!

export
export
Lägenheten ligger längst upp i röda huset
Lägenheten ligger längst upp i röda huset
Lägenheten ligger längst upp i röda huset
Lägenheten ligger längst upp i röda huset
Lägenheten ligger längst upp i röda huset
Lägenheten ligger längst upp i röda huset

Planritning

Erika Jansson

Erika Jansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Östra Kyrkogatan 64

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 72 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 3 av 8

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
välkomnande hall med möjlighet till avhängning av ytterkläder på hatthylla och mer förvaring i garderob. Vitmålade väggar och praktiskt klinkers. Längre in går golvet över till ekparkett som enhetligt löper vidare i hela lägenheten.

KÖK
Lägenhetens hjärta, köket kommer från Ballingslöv och är inrett i modern stil med vita skåpluckor med ljusa rostfria handtag, svart kakel och marmormönstrad arbetsbänk i laminat. Kökets maskinella utrustning är i rostfritt utförande och består av fullstor kyl och frys, ugn och micro i bekväm arbetshöjd, induktionshäll, fläkt och integrerad diskmaskin. Dimbara spotlights ger bra arbetsljus till matbestyren.

ALLRUM & RUM
Lägenhetens härliga allrum rymmer matgrupp, soffa samt tv möbler. Ytan kan enkelt delas av för att uppföra ytterligare ett sovrum. Önskar ni den planlösningen ombesörjer säljaren för uppförandet av en vägg. Se planlösningen för mer info.

Härifrån nås lägenhetens pärla, den inglasade balkongen i ljuvligt västerläge med eftermiddags- och kvällssol.

SOVRUM
Lägenhetens sovrum är bra till ytan och inrymmer dubbelsäng och enklare möblemang. God klädförvaring genom flertalet garderober. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger samma stilfulla parkettgolv.

DUSCHRUM
Generöst duschrum med kaklade ytskikt i modernt och stilsäkert utförande. Golvvärme värmer frusna fötter och handdukstork skapar komfort. Duschrummets inredning består av wc, kommod, spegelskåp med belysning och dusch med vikbara väggar. Praktisk tvätthörna med tvättmaskin och torktumlare i ergonomisk arbetshöjd med skåpförvaring under och ovan maskinparken. Spotlights i tak ger perfekt belysning.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 72 kvm
Byggnadsår 2016
Fönster 3-glas
Ventilation FTX-System

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2021-09-17
Primärenergital 74

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212539001-1305
Pris 3 295 000 kr utgångspris
Avgift 3518 kr/mån
Kommentar till avgiften ink. värme, internet och tv
Driftkostnad 3 240 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 1 524 kr
  • Hushållsström: 1 716 kr

Driftkostnaden är beräknad på nuvarande ägares förbrukning under förgående år. Föreningen tillämpar individuell mätning av hushållsel samt varm och kallvatten. Debitering sker efter faktisk förbrukning och kostnaden läggs månadsavin.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 3,68637%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 617 510 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräknad på årsredovisningen från 2022.

Förening

Föreningsnamn Brf Bäckgärdet i Umeå
Organisationsnummer 769628-1018
Gatuadress Östra Kyrkogatan
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen Riksbyggen BRF Bäckgärdet är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2015. Föreningen äger fastigheten Västra Bäckgärdet 56 som uppfördes 2016 och finns belägen på adresserna Östra Kyrkogatan 64 och 66. Föreningen förfogar över 28 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Lägenheterna är fördelade på fyra 1:or, tolv 2:or, tio 3:or samt två 4:or. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Pantsättningsavgift och överlåtelseavgift tas ut enligt stadgar. Överlåtelseavgiften betalas av köparen. Månadsavgiften höjdes med 10%
f o m 1/1 2024.

HUSETS SKICK
Fastigheten uppfördes 2016. 2023 utfördes underhåll på markytor och garage och p-platser.
Inga nya renoveringar eller reparationer behöver åtgärdas eller är på gång i nuläget.

TV OCH INTERNET
Kabel-tv, bredband och IP-telefoni inkluderas i angiven månadsavgift och levereras via Umenet och Bredband2 och Allente. Specificeras på avin som ett obligatoriskt tillägg om 258 kr.

TVÄTTMÖJLIGHETER
Samtliga lägenheter i föreningen har egen tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare alternativt kombimaskin.

PARKERING
På fastigheten finns 3 st gästparkeringar samt 22 st garageplatser varav en handikappsplats i garaget.
Garageplats kostar 1000 kr/mån. Finns inga lediga garage och ingen i kö just nu, enligt ordförande 2023-11-29.
Bilplats utomhus kostar 500:-/mån. Ingen ledig och två i kö, enligt ordförande 2023-11-29.
Garage- och bilplatserna har en separat kö.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett källarförråd. Cykelförråd samt barnvagnsförråd finns till medlemmarnas förfogande på markplan respektive källarvåning.
Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar och bostadsrättstillägg ingår i avgiften.
Från och med första juli 2017 tillämpar föreningen individuell mätning av hushållsel och vatten. Bostadsrättsinnehavaren betalar kvartalsvis efter avräkning mot förbrukning. På Riksbyggens kundportal kan varje bostadsrättsinnehavare se sin förbrukning.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-11-29. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Haga är den stadsdel i Umeå som är belägen närmast norr om centrum. Det är en av Umeås äldsta stadsdelar, vars södra delar (närmast centrum) domineras av villabebyggelse från 1940-talet, medan det längre norrut finns ett varierat utbud av två- och trevånings hyres- och bostadsrättshus från sent 1940-tal och framåt. Haga och stadsdelen Sandbacka räknas ofta ihop. Stadsdelen avgränsas i väst av E4 och det före detta regementsområdet för I20, i söder av järnvägen, i norr av Sandaparken/Erikslundsvägen och i öst av Gammlia och Stadsliden, vid vars kant T3 Arena (f.d. Gammliavallen) - hemmaplan för fotbollslagen Umeå IK och Umeå FC - ligger. Det finns tre gym i närheten (Fitness24seven vid I20 samt både Tenton på Hagmarksvägen, alldeles runt hörnet, och i nyöppnade lokaler vid Coop nära).

Närområde

Butiker, livsmedelsaffär, pizzeria, bensinmack, elljusspår, skola, förskola, Gammlia och sporthall.

Kommunikation

Goda kommunikationer. Buss och tåg.

Övrigt

Det finns flera förskolor och skolor i området.

Räkna på ditt nya boende