VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Sofiehem, UMEÅ

Norra Gimonäsvägen 3B

Nu finns chansen att förvärva en perfekt belägen 2:a på gavelläge i mycket gott skick på ett lugnt och omtyckt område! Lägenheten har en välplanerad planlösning, är ljus och har mysiga snedtak vilket ger en hemtrevlig och ombonad känsla. Arbetskök med matplats, större vardagsrum med burspråk och utgång till balkong i söderläge, kaklat och klinkrat badrum och ett rymligt sovrum. Här finns även förråd i källaren och föreningens tvättstuga, bastu/ relax vilket är gratis att nyttja för föreningens medlemmar.

Här bor du med promenadavstånd till Universitetet, Nus, fina motionsspår, älven och IKSU. Goda bussförbindelser till centrum och dess utbud av restauranger och affärer .Här är det bara att flytta in!
Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 54 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2898 kr/mån
Rum 2 varav 1 sovrum
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Pris 1 895 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0706-22 22 94
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Toppenfin vindsvåning med charmiga snedtak på Sofiehem med balkong i bästa söderläge.

Planritning

Anna Persson

Anna Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Norra Gimonäsvägen 3B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 54 kvm. föreningens information
Hiss Nej, Hiss finns ej.
Våning 3 av 3


HALL
Här öppnar lägenheten upp sig genom hall med hatthylla samt förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober. På golvet ligger ett fint parkettgolv i ek, väggarna är ljusa och denna hemtrevliga känsla är genomgående i hela lägenheten.

KOKVRÅ/KÖK
Lägenheten disponerar en genomtänkt kokvrå/kök i vinkel vilket ger en optimal planlösning. Vita luckor, bänkskivor i laminat, diskbänk i plåt och kakel i beige ton under överskåpen. Här finns plats för ett mindre matbord. Vitvaror beståënde av kombinerad kyl/frys, spis med häll och ugn, inbyggd micro i skåp samt fläkt. Öppningsbart takfönster som släpper in gott om ljus till köket.

VARDAGSRUM/BALKONG
Rakt fram från hallen finns lägenhetens luftiga och trevliga vardagsrum. Här finns gott om plats för soffgrupp, TV-möbel samt matgrupp. Härligt ljusinsläpp från den charmiga takkupan med fönster i soligt läge där utrymme finns för arbetsyta med tex skrivbord. Parkettgolv i ek samt vita väggar och tak. Snedtaken ger verkligen denna lägenhet det lilla extra.
Från vardagsrummet via balkongdörr nås balkongen som ligger i bästa söderläge med plats för utemöbler och med utsikt över trädkronorna.

SOVRUM
Lägenhetens sovrum är stort och rymmer dubbelsäng samt gott om plats med förvaring samt diverse möblemang. Mysig heltäckningsmatta på golv samt vita väggar och tak. Större fönster ger ett härligt ljusflöde till rummet. Gott om förvaring finns i inbyggda garderober längs en vägg.

BADRUM
Badrum med halvkaklade väggar i vitt med målad yta ovanför. Klinker i blå ton på golv och här finns wc, dusch, spegelskåp, tvättställ samt tvättmaskin.

Månadsavgiften kommer att höjas from april 2024 med 3% dvs med 87:-/månad.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 54 kvm
Fönster 3-glas
Övrigt om byggnaden Föreningen planerar för omdränering av fastigheten inom 3 år. Beslut tas på årsstämman.
Övriga byggnader Grillplats och cykelbod finns på gården.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-02-21
Primärenergital 121

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1201
Pris 1 895 000 kr
Avgift 2898 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme och vatten. Hushållsel betalas separat. Tv och bredband tecknas separat av lägenhetsinnehavaren till en kostnad av 39:-/mån (100/100 mbit).
Driftkostnad 4 680 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 4 680 kr

Andel i förening 7,67%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 188 893 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Uträknad på årsredovisningen 2021.

Förening

Föreningsnamn Tegsskogen 3
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769634-0566
Gatuadress Norra Gimonäsvägen 3
Postnummer 90738
Ort Umeå
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Tegsskogen 3 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 12 st lägenheter belägna på fastigheten Umeå Tegsskogen 3 Adress Norra Gimonäsvägen 3 Föreningen förvaltas ekonomiskt av AB Castor i Sundsvall och tekniskt av Umia. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Månadsavgiften höjdes 1/1 2023 med 10%, sen gjordes en ytterligare höjning 1/7 2023 med 11%. Ingen ytterligare höjning är planerad för 2023, eventuellt en höjning 2024, men inget är bestämt i nuläget, enligt ordförande 2023-10-05.

HUSETS SKICK
Bra skick. Föreningen har bytt alla fönster, fasad och balkonger är renoverade. Nya ytterdörrar till lägenheterna.
2017 - Ommålning av trapphuset.
2018 - Relining av stammarna.
2019 - Installation av fjärrvärme. Byte av huvudledningar och 3 fasmätare.
2020 – Målning av källare. Ombyggnation källare med bastu och relax.

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Föreningen planerar för omdränering av fastigheten inom 3 år. Beslut tas på årsstämman.

GÅRDEN
Grillplats, cykelbod finns på gården.

KABEL-TV & BREDBAND
Kabel-TV och bredband tecknas separat av lägenhetsinnehavaren (Umeå Energi/Umenet).

TVÄTTSTUGA
I Tvättstuga finns i källaren. Utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och tvättbänk. Bokningstavla.

PARKERING
På fastigheten finns 10 parkeringsplatser med motorvärmare samt 1 gästparkering. Kösystem tillämpas genom föreningen. Parkering på Norra Gimonäsvägen enligt datumparkering finns. Det finns för nuvarande parkeringar lediga med motorvärmare som kostar 330 kr/mån, enligt ordförande 2023-10-05.

ÖVRIGT
Förråd i källaren. Låst postfack vid entrédörr. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar Västerbotten. Bostadsrättstillägg ingår i fastighetsförsäkringen. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-10-05. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Överlåtelseavgift 1163 kr
Pantsättningsavgift 465 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Övrigt

Övrigt Ordförande Tomas Bäckman 073-0432779.
Parkering På fastigheten finns 10 parkeringsplatser med motorvärmare samt 1 gästparkering. Kösystem tillämpas genom föreningen. P-plats med motorvärmare 330:-/månad. Finns lediga platser kontrollerat 2023-10-05.
Balkong Balkong i bästa söderläge.

Dokument

Området

Sofiehem ligger beläget ca 5 km från centrum mellan Ålidhem, Universitetsjukhuset, Umeå älven och Gimonäs. Området uppfördes på 30-talet och består mestadels av småhus men även privata hyreshus.

Närområde

I närområdet finns grundskola och nära till köpcentrumet Strömpilen där flertalet butiker finns samt stor livsmedelsaffär.

Kommunikation

Från Sofiehem tar du dig till lätt till centrum med cykel via strandpromenaden eller buss. För tidtabell om tider se www.tabussen.nu. Nära avstånd till Umeå Östra, beläget vid Umeå Universitetssjukhus går regelbunden tåg kommunikation.

Räkna på ditt nya boende