Visningar

Fredag 24 Maj KL: 13:00 - 13:30 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Mariehem, UMEÅ

Mariehemsvägen 98

Stig in i denna trivsamma tvåa där generöst ljusinsläpp och en tilltalande planlösning skapar en harmonisk atmosfär. Lägenheten välkomnar dig med en rymlig hall med behaglig golvvärme under klinker och en klädkammare. Hallen öppnar sedan upp till resten av bostaden. Ett sovrum med gott om förvaringsmöjligheter i flera garderober. Ett helkaklat badrum med kombimaskin och dusch samt en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som skapar en känsla av rymd och gemenskap, perfekt för både avkoppling och samvaro. Härifrån når du uteplatsen, badad i förmiddagssol, där du kan njuta av ditt morgonkaffe eller en lugn stund med en bra bok.

Denna lägenhet erbjuder en bekväm livsstil med närhet till allt du behöver. Med Mariehems centrum, restauranger, träningsanläggningar och flera busshållplatser i närområdet har du allt inom bekvämt räckhåll. För den naturintresserade erbjuder även Nydalaområdet en mängd rekreations- och motionsmöjligheter att utforska.

Med cykel tar du dig enkelt till både Universitetet och NUS, vilket gör denna lägenhet till det perfekta hemmet för dig som vill kombinera bekvämlighet i vardagen med en aktiv livsstil.

Kom och upplev allt detta fantastiska hem har att erbjuda – vi ses på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 47 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2902 kr/mån
Rum 2 varav 1 sovrum
Våning 1
Hiss Ja
Byggnadsår 2017
Pris 1 695 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Johanna Asplund
Reg. Fastighetsmäklare
0702-80 51 15
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Modern tvåa med uteplats nära universitet och sjukhus!

Planritning

Johanna Asplund

Johanna Asplund

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Mariehemsvägen 98

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 47 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 1

HALL
Välkomnande hall med möjlighet till avhängning av ytterkläder via hatthylla och i anslutande klädkammare med hyllor och hängare. Vitmålade väggar med klinker på golv med golvvärme samt parkettgolv som löper enhetligt vidare i resten av lägenheten.

KÖK OCH VARDAGSRUM
Vardagsrum och kök i öppen planlösning ger rymd åt rummet. Här finns utrymme för soffa, tv-möbel, matgrupp och annat möblemang. Generöst ljusinsläpp från flera fönster och helglasad altandörr. Härifrån nås lägenhetens pärla, den härliga uteplatsen med morgonsolens strålar.

Köket är modernt inrett med vita skåpluckor och stilrena handtag. Vitt kakel pryder väggen ovanför arbetsbänken som är av laminat. Kökets maskinella utrustning består av kyl/ frys, spishäll och ugn, inbyggd mikro, fläkt och diskmaskin. Rummet har vitmålade ytskikt.

SOVRUM
Sovrum med plats för dubbelsäng. Här finns flera garderober som ger fin förvaring. Samma stilrena ytskikt som övriga lägenheten. Målade ytskikt i beige ton.

BADRUM
Komfortabelt och rymligt badrum med kaklade ytskikt i modernt utförande. Badrummets inredning består WC, handfat med kommod, spegelskåp, dusch, och tvättmaskin. Golvvärme värmer frusna fötter.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 47 kvm
Byggnadsår 2017
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX system
Övriga byggnader Förråd tillhör lägenheten

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2019-09-27
Primärenergital 82

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212545001-0328
Pris 1 695 000 kr utgångspris
Avgift 2902 kr/mån
Kommentar till avgiften I månadsavgiften ingår värme, kabeltv och internet. individuell elmätning
Driftkostnad 2 200 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 2 200 kr

Andel i förening 2,3252%
Andel av årsavgift 2,3252%
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Uträkningen baseras på den senast tillgängliga årsredovisningen.

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Mariestrand 5
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769628-9920
Gatuadress Mariehemsvägen
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Mariestrand 5 (org nr 769628-9920) är en äkta bostadsförening som äger fastigheten Plymen 3 i Umeå Kommun. På fastigheten står två stycken flerbostadshus med totalt 40 st lägenheter belägna på adresserna Mariehemsvägen 94 - 98. Bostäderna är färdigställda under 2016/2017. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam. Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen.
I varje lägenhet sitter en elmätare, kostnaden läggs på avgiftsavin från Riksbyggen.
Månadsavgiften kommer att höjas med 20% den 1/7 2024 och ingen ytterligare höjning är planerad under 2024, enligt ordförande 2024-05-08.

HUSETS SKICK
Nyproducerat, byggår 2016/2017.

TV OCH INTERNET
Telia TV / Bredband Lagom / Mellan ingår i avgiften.
Hösten 2020 byttes alla routrar ut, för ett bättre internet.

BILPLATSER
Carport 575kr/månad + elförbrukning. 18 platser.
Ingen ledig, och ingen kö (2024-05-08).
P-plats 375 kr/månad + elförbrukning. 15 platser.
Finns ledig plats och ingen kö (2024-05-08).
Alla bilplatser har ladduttag för elbil.
F o m 1/7 2024 höjs avgifterna med 35:- enligt ordförande 2024-05-08.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Soprum, cykelrum och barnvagnsrum/rullstolsförråd

ÖVRIGT
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2024-05-08.
Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Uteplats Uteplats med förmiddagssol.

Dokument

Området

Mariehem är beläget ca 4 km från umeå centrum. Här har du nära till Universitetet och Norrlands Universitetsjukhus. I detta område är det mestadels flerfamiljshus men finns även en del radhuslängor och mindre villor. Med Nydalasjön samt ett stort ängsområde runt knuten får du närhet till naturen. Vid ängsområdet ligger även Bräntberget där du på vintertid kan åka skidor och pulka. Skidklubben UHSK driver liften och möjligheter till utforsåning och downhillcykling finns under respektive säsong. Mariehem utgör tillsammans med Marieberg samt Mariedal Marieområdet.

Närområde

I Mariehem har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, Gymnastikenshus, belysta motionsspår både sommar och vinter, stort utbud av skolor och daghem, Nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, Basebollplan, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Kommunikation

Från Mariehem tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi Mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Räkna på ditt nya boende