VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Mariehem, UMEÅ

Mariehemsvägen 33D

Välkommen till denna härliga två-rumslägenhet på 69,5 kvm, belägen på Mariehemsvägen! Här bor du bekvämt på första våningen i en trivsam förening med stabil ekonomi och låga månadsavgifter. Lägenheten har en mysig inglasad balkong som vetter mot skogsbrynet, där du kan njuta av kvällssolen och den rogivande utsikten.

Inredningen är ljus och välhållen, med delvis nya golv och tapeter som ger en fräsch och modern känsla. Den öppna planlösningen mellan kök och matplats skapar en luftig och inbjudande atmosfär, perfekt för både vardagsliv och trevliga middagar med familj och vänner.

Läget är optimalt, med närhet till både universitetet och sjukhuset. För dig som gillar friluftsliv finns Nydalaområdet och dess vackra natur runt hörnet. Dessutom har du matbutiker, gym, restauranger och bra bussförbindelser alldeles i närheten, vilket gör vardagen smidig och enkel.

För mer information, vänligen besök föreningens hemsida på www.storspoven.se.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 69.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4871 kr/mån
Rum 2 varav 1 sovrum
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1968
Pris 1 395 000 kr

Ansvarig mäklare
Robin Stegeby
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 41
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Charmig och ljus tvårumslägenhet med mysig balkong och modern inredning!

Planritning

Robin Stegeby

Robin Stegeby

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Mariehemsvägen 33D

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 69.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 3

HALL:
Välkommen till denna ljusa och hemtrevliga lägenhet om 69,5 kvm! Hallen är rymlig och utrustad med en praktisk avhängningsplats samt garderober för all din förvaring. Golvet är klätt i vackert trä, medan klinkergolvet vid entrén gör det lätt att hålla rent. De ljusa väggarna och fina detaljerna skapar en riktigt välkomnande känsla. Hallen leder dig vidare till alla lägenhetens rum.

KÖK:
Köket är ett riktigt charmtroll och ligger rakt fram från hallen. Det är en del av den härliga öppna planlösningen tillsammans med matplatsen. Köksinredningen är modern och stilren i vitt, med grå arbetsytor som harmoniserar perfekt med det ljusa rummet. En snygg grå tapet bakom arbetsytorna skyddas av en glasskiva, vilket både är praktiskt och snyggt. Här finns allt du behöver: hel kyl och frys, diskmaskin, spis med induktionshäll, fläkt samt gott om skåputrymme.
Matplatsen är en riktig pärla, belägen intill köket. Här strömmar ljuset in från ett stort fönster och ger en härlig utsikt mot grönskan utanför. Matbordet har gott om plats för mysiga middagar med familj och vänner.

VARDAGSRUM:
Det luftiga vardagsrummet ligger till höger om hallen och är en perfekt plats för avkoppling. Väggarna är målade i en behaglig grå nyans och golvet är klätt i vacker parkett. Här finns gott om plats för en större soffa, vilket gör rummet idealiskt för att umgås och slappna av. De stora fönstren släpper in mycket ljus och erbjuder en fin utsikt mot den omgivande grönskan.

SOVRUM:
Till vänster om hallen hittar du det rymliga och rofyllda sovrummet. Här finns plats för en större säng och rummet har skogen som närmaste granne, vilket skapar en lugn och avslappnande miljö. Väggarna är målade i en harmonisk färg och det stora fönstret släpper in massor av naturligt ljus.

BADRUM:
Badrummet nås från hallen och det är ljust och rymligt, med modern inredning och ny målning på väggmattan. Här finns dusch, wc, tvättmaskin och tvättställskommod. De fräscha ytorna skapar en trivsam och funktionell miljö.

BALKONG:
Den inglasade balkongen är en riktig höjdpunkt. Med ett insynsskyddat läge och utsikt över skogen blir det en perfekt plats för avkoppling. Här finns gott om plats för en sittgrupp och växter, och balkongen är idealisk för att njuta av kvällssolen.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 69.5 kvm
Byggnadsår 1968
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2021-12-15
Primärenergital 102

Ekonomi

Lägenhetsnummer 77
Pris 1 395 000 kr
Avgift 4871 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, VA, kabel-tv, internet samt balkongtilägg
Andel i förening 0,47939%
Andel av årsavgift 0,47939%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 50 362 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Uträkningen baseras på den senast tillgängliga årsredovisningen.

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Storspoven
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 794000-1824
Gatuadress Mariehemsvägen
Hemsida www.storspoven.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Storspoven är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 170 st lägenheter belägna på adress Mariehemsvägen 31A-H och 33A-H. Alla lägenheterna är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. En höjning med 20% av grundavgiften kommer att ske 1 juli. (information från föreningen 2024-06-03)

HUSENS SKICK
Föreningen har startat fasadrenovering i september 2022, denna renovering finansieras genom ett bidrag på 67 miljoner och resterande blir lån. Först om ett par år när renoveringen är klar vet man hur det påverkar en eventuell höjning med avgifterna. Tagg/Kodlås är installerat på alla entrédörrar samt till gemensamma utrymmen som förråd, soprum.
Stammarna: Ingen renovering eller byte planerat i nuläget.
2023 – 2025 Fasad, Ventilation, till- och frånluft, dränering
2022 - Fasadrenovering påbörjas i september
2013 - Balkonginglasning
2013 - Individuell el-mätning installerades.
2007 - Fönsterbyte.

GÅRDEN
Till huset hör en underbar gård med gräsmatta, träd och buskar, grillplats, sittgrupper och lekplats.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV och Bredband via Telia. Kostnad 95:-/mån. Hastighet 100 Mbit/sek.

PARKERINGAR
P-plats med motorvärmare 185 kr/månad (gratis april - september), finns platser lediga.
Carport med motorvärmare 200 kr/månad, finns platser lediga.
Kallgarage med motorvärmare 325 kr/månad, finns platser lediga.
Varmgarage + plus bränsletillägg 374 kr/månad, kö till dessa.
P-platser för el-bil: 300 kr / månad plus kostnad för el (jmf hushållsel), kö till dessa.
Köinformation fr. styrelsen 2024-06-03. Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggens kundwebb.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Tvättstugan är belägen i källarplan på Mariehemsvägen 31A och 33A. På Mariehemsvägen 31A och 33A finns även cykelförråd, hobbyrum och skyddsrum. Övernattningslägenhet med 4 sängplatser beläget i Mariehemsvägen 33F. Bastu och relax i källaren på Mariehemsvägen 31D-F. Samlingslokal för ca 30 personer i källaren. Extra förråd finns att hyra i källarplan på Mariehemsvägen 31 F och 33D. Bostadsrättsinnehavaren bokar själv via Riksbyggens hemsida, samma kösystem som för parkeringarna.

ÖVRIGT
Hushållsel betalar man själv efter individuell förbrukning av el med 4 månaders eftersläpning, vilket innebär att man inte betalar elen förrän efter 4 månader. Vid avflyttning får man betala de sista 4 månaderna efter man flyttat. Balkonginglasningsavgift 320:-/månad. Värmeavgift 695:-/månad. Vid försäljning ska överlämnas den tagg som används för upplåsning av förrådsnedgångar samt bokad tvättstuga, lokal, övernattningslägenhet och bastu. Lägenhetsförråd och cykelrum (skyddsrum)finns finns i alla hus med källare. Hemsida www.storspoven.se
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2024-06-03. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Balkong Inglasad balkong

Dokument

Området

Mariehem är beläget ca 4 km från umeå centrum. Här har du nära till Universitetet och Norrlands Universitetsjukhus. I detta område är det mestadels flerfamiljshus men finns även en del radhuslängor och mindre villor. Med Nydalasjön samt ett stort ängsområde runt knuten får du närhet till naturen. Vid ängsområdet ligger även Bräntberget där du på vintertid kan åka skidor och pulka. Skidklubben UHSK driver liften och möjligheter till utforsåning och downhillcykling finns under respektive säsong. Mariehem utgör tillsammans med Marieberg samt Mariedal Marieområdet.

Närområde

I Mariehem har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, Gymnastikenshus, belysta motionsspår både sommar och vinter, stort utbud av skolor och daghem, Nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, Basebollplan, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Kommunikation

Från Mariehem tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi Mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Räkna på ditt nya boende