Visningar

Torsdag 19 Maj KL: 12:30 - 13:00 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Tisdag 24 Maj KL: 17:00 - 17:30 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Mariehem, UMEÅ

Mariehemsvägen 27A

Välkommen till denna smakfullt renoverade 4:a med uthyrningsmöjligheter, vilket möjliggör lägre boendekostnad. Uthyrningsdelen har separat ingång som nås utifrån trapphuset. Lägenheten ligger högt upp i huset vilket ger vackert ljusinsläpp och vy över området. Här flyttar ni in till ett stilfullt renoverat kök med matplats, mycket rymligt vardagsrum med fönster i två väderstreck, renoverat och helkaklat badrum i grått med svarta detaljer, tre sovrum, gäst wc samt klädkammare. Genomgående ljusa ytskikt. Balkong i västerläge ger extra guldkant till boendet. Stabil förening.

Välkommen till Mariehem ett område som erbjuder det mesta! Matbutik, restaurang, förskola/skola, Nydalaområdet med vacker natur liksom området runt Mariehemsängarna, träningsanläggningar, goda busskommunikationer med Nus och centrumkärnan, cykelavstånd till Universitet och NUS.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 114 kvm
Avgift 5440 kr/mån
Rum 4
Våning 5
Hiss Ja
Byggnadsår 1968
Pris 2 995 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Charlotte Forsberg
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 38
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Smakfullt renoverad, högt upp med uthyrningsmöjligeheter!

Planritning

Charlotte Forsberg

Charlotte Forsberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Mariehemsvägen 27A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 114 kvm. föreningens information
Hiss Ja

HALL
Välkommen in till hall med praktisk nisch för kapp- och skohylla. Hallen fördelar samtliga rum i bostaden trivsamt och gästvänligt. På golvet ligger en fin PARKETT? som enhetligt löper vidare in till kök och matplats. Väggarna är vitmålade.

KÖK
Smakfullt, modernt och praktiskt är ordet för detta helrenoverade kök! Grå skåpinredning och vitt kakel ovan de generösa arbetsytor i grått (laminat) skapar en stilren och tidlös känsla till köket. Köket är rymligt med fina förvaringsmöjligheter och har en helt ny maskinpark i form av hel kyl och frys, induktionshäll, fläkt, inbyggd ugn och mikro. Längst ner i rummet placeras en rymlig matplats med fönster ut mot gården.

VARDAGSRUM
Rymligt var ordet! Här inbjuds ni till ett mycket rymligt vardagsrum med plats för större soffgrupp och matsalsgrupp utan att rummet känns övermöblerat. Fönster i två väderstreck ger fint ljusinsläpp till rummets alla vrår. Rummet nås både från kök och hall. Parkettgolv och vitmålade väggar ramar in rummet. Här finns utgång till lägenhetens inglasade balkong som ligger i ett fint västerläge.

BADRUM
Kaklade och klinkrade ytor i grått med "Hotellkänsla" när man kliver in. Dusch med duschvägg, wc, tvättställ med tillhörande kommod och spegelskåp. Golvvärme värmer skönt under frusna fötter. Det är förberett för tvättmaskin.

SOVRUM 1
Lägenhetens största sovrum nås från vardagsrummet. Rummet har plats för dubbelsäng och är inrett med tre gardeober. Tapetserade väggar i sobert mönster. På golvet ligger ett ljust laminat.

SOVRUM 2
Sovrum 2 nås från hall och ligger invid sovrum 1. Rummet har en bra storlek. Väggarna är ljusa och på golvet ligger en parkettliknande plastmatta.

SOVRUM 3/UTHYRNINGSDEL
Till vänster i hall när ni kliver in i lägenheten nås bostadens tredje sovrum alternativt uthyrningsrum. Denna del går även att nås genom separat ingång, vilket gör det enkelt och praktiskt om man vill hyra ut. Rummet har väggar i beigt och nya PARKETT??golv. Här finns en inbyggd garderob.

GÄST WC
I anslutning till sovrum 3 nås gästwc. Wc:stol och tvättställ

ÖVRIGT
2022 renovering av kök och badrum. Nya golv i hall, kök, sovrum 3/uthyrningsrum, nya ytskikt i samtliga rum på vägg.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 114 kvm
Byggnadsår 1968
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-05-29
Primärenergital 97

Ekonomi

Lägenhetsnummer 52-3229-1-101-3
Pris 2 995 000 kr utgångspris
Avgift 5440 kr/mån
Kommentar inkl värme, vatten, Kabel TV och internet (ingår med 125 kr/m)
Driftkostnad 2 300 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 2 300 kr

16 A lägenhetssäkring fast avgift 916 kr/år.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Inre reparationsfond 1 968 kr
Andel i förening 0,75414%
Andel av årsavgift 0,75414%

Förening

Föreningsnamn HSB brf Flyttfågeln
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 794000-3358
Gatuadress Mariehemsvägen
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Flyttfågeln är en äkta bostadsrättsförening vars hus byggdes 1968. Föreningen förfogar över 185 lägenheter och 9 lokaler belägna på Mariehemsvägen 27-29, A-L. Av lägenheterna är alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningen äger andelar i HSB Vind Ek Förening.

HUSENS SKICK
2021-2020 Bytt fönster och renoverat fasaden med ny isolering. Gjort fint på marken/gräsmattan utanför husen.
2018 Nya säkerhetsdörrar för lgh och källardörrar samt postboxar i entréerna.
2017 Nytt låssystem med tagg-/kodsystem på ytterdörr. Man har även installerat motorvärmarstyrning via telefon/dator/bokningstavla.
2016 Arbete med utemiljön. Avslutas hösten 2017.
2015 Energisparåtgärder, bytt fläktsystem. Bytt papptak samtliga hus. Byte entrédörrar. Ny gårdsbelysning LED.
2014 Montering entrétak med belysning ovan cykelrum och samlingslokal.
2013 Renovering av samlingslokalen. Byte av kulvert och dagvattenledning 29 A-L. Montering stolplampor vid lekplatser.
2012 Relining av dagvatten- och avloppsledningar inom byggnader och marknät fram till kommunens ledningar. 2008 Renovering samtliga balkonger samt inglasning.
2007 Målning samtliga lägenhetsdörrar.
2004 Byte termostatventiler för hela värmesystemet.

GÅRDARNA
Här finns grönytor, planteringar, lekplats och sittplatser.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via ComHem, digitalt, kostnad för basutbudet ingår i månadsavgiften. Internet via Telenor, ingår i månadsavgiften (obligatoriskt tillägg 125 kr/månad). Gruppanslutningsavtalet ger de boende tillgång till bredband med 100 Mbit/s i upp- och nedladdning samt bredbandstelefoni. Eventuella samtalskostnader på telefoni tillkommer för den boende.

TVÄTTSTUGA
Det finns en grovtvättstuga och 6 ytterligare tvättstugor i föreningen. 27 J, K, L har ingen tvättstuga i husen - De tvättar på 27 B eller 27 G. Tvättstugan är bokningsbar både via bokningstavla samt via app.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har en gårdslokal/övernattningsrum, Lärkan, som finns till höger om ingången till Mariehemsvägen 29 C. Inrymmer litet kök, wc/dusch, bäddsoffa för 2 personer inkl kuddar/täcken. Ca 35-40 personer ryms i lokalen. Kan hyras av de boende för 100:-/dygn.

BILPLATSER
På föreningens fastigheter finns 108 st carportplatser och 48 st parkeringsplatser med motorvärmarstolpe. Carport: 255 kr/månad, f.n 6 st i kö. Parkeringsplats: 200 kr/månad, finns f.n lediga platser (2021-09-23).

ÖVRIGT
El betalas separat (ingår ej i avgiften). Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2021-09-23. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande underhåll och eventuella avgiftsförändringar.
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Övrigt

Parkering Separat kösystem tillämpas i föreningen.

Dokument

Området

Mariehem är beläget ca 4 km från umeå centrum. Här har du nära till Universitetet och Norrlands Universitetsjukhus. I detta område är det mestadels flerfamiljshus men finns även en del radhuslängor och mindre villor. Med Nydalasjön samt ett stort ängsområde runt knuten får du närhet till naturen. Vid ängsområdet ligger även Bräntberget där du på vintertid kan åka skidor och pulka. Skidklubben UHSK driver liften och möjligheter till utforsåning och downhillcykling finns under respektive säsong. Mariehem utgör tillsammans med Marieberg samt Mariedal Marieområdet.

Närområde

I Mariehem har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, Gymnastikenshus, belysta motionsspår både sommar och vinter, stort utbud av skolor och daghem, Nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, Basebollplan, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Kommunikation

Från Mariehem tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi Mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Räkna på ditt nya boende