VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Mariehem, Umeå

Mariehemsvägen 166

Smakfull och generös tvåa med solfylld altan i söderläge. Lägenheten har enhetligt parkettgolv, genomgående stilrena ytskikt och erbjuder modern och öppen planlösning. Uppfräschat kök med fullstor kyl och frys och rymligt badrum med kaklade väggar och tvättpelare. Sovrum med anslutande klädkammare/förråd.
Rymligt förråd samt fin gästlägenhet finns att tillgå via föreningen.

På Mariestrand bor ni på ett fantastiskt läge nära service som ICA kvantum, Coop, apotek, gym, flertalet restauranger och caféer. Inom cykel- och gångavstånd nås Universitet, sjukhus och IKSU. Nära beläget nås Mariehemsängarna som erbjuder beachvolleybollplaner, konstgräsplan, frisbeegolfbana och på vintertid längdspår. På Bräntberget kan du under vintertid kan åka skidor och pulka och vid dess fot finns utegym. En stenkast bort finns Nydalasjöns rekreationsområde som erbjuder härliga promenadstråk, grillplatser och badmöjlighet i både sjö och på Umelagun. Mycket goda kommunikationer till Umeå centrum. Välkommen att boka tid för er visning via vår hemsida.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 65 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4249 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 2006-2007
Pris 1 795 000 kr eller högstbjudande

Ansvarig mäklare
Emilie Svedberg
Reg. Fastighetsmäklare
0703-80 35 37
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Stor markplanstvåa med underbar uteplats!

Planritning

Emilie Svedberg

Emilie Svedberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Mariehemsvägen 166

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 65 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Fint markplansläge!

Kliv in i denna smakfulla och generösa tvåa med solfylld altan i söderläge. Lägenheten har enhetligt parkettgolv, genomgående stilrena ytskikt och erbjuder modern och öppen planlösning. Uppfräschat kök med fullstor kyl och frys och rymligt badrum med kaklade väggar och tvättpelare. Ett bra sovrum med anslutande klädkammare/förråd. Rymligt förråd samt fin gästlägenhet finns att tillgå via föreningen.

På Mariestrand bor ni på ett fantastiskt läge nära service som ICA kvantum, Coop, apotek, gym, flertalet restauranger och caféer. Inom cykel- och gångavstånd nås Universitet, sjukhus och IKSU. Nära beläget nås Mariehemsängarna som erbjuder beachvolleybollplaner, konstgräsplan, frisbeegolfbana och på vintertid längdspår. På Bräntberget kan du under vintertid kan åka skidor och pulka och vid dess fot finns utegym. En stenkast bort finns Nydalasjöns rekreationsområde som erbjuder härliga promenadstråk, grillplatser och badmöjlighet i både sjö och på Umelagun. Mycket goda kommunikationer till Umeå centrum.

HALL
Välkomnande hall med möjlighet till avhängning av ytterkläder. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger vackert parkett som enhetligt löper vidare i hela lägenheten.

KÖK
Smart planerat och modernt rustat kök med vita skåpluckor och rostfria handtag. Stora svarta kakelplattor pryder väggen ovanför arbetsbänken i mörk laminat. Kökets maskinella utrustning är i stilsäkert rostfritt utförande och består av fullstor kyl och frys, spis med ugn och häll, fläkt samt diskmaskin. Med delvis öppen planering mot vardagsrummet och med blickfång över föreningens gård finns trivsam plats för matgrupp.

VARDAGSRUM
Socialt planerat vardagsrum med utrymme för stor soffa, tv-möbler och enklare möblemang. Vackert parkettgolv tapetserade väggar ramar fint in det gästvänliga rummet. Härifrån nås lägenhetens pärla, den stora uteplatsen i solfyllt söderläge med utsikt över föreningens grönskande gård. På den generösa altanen avnjuts solen fram till kvällen och fram tills höstmörkret faller.

SOVRUM
Mysigt sovrum med utrymme för dubbelsäng och stor skivbordshörna eller möblemang om så önskas. I anslutning nås generös klädkammare för fin klädförvaring.

DUSCHRUM
Rymligt duschrum med stilsäker och praktisk matta på golv och kaklade väggar. Duschrummets inredning består av wc, kommod med handfat, spegel med belysning och dusch med vikbara väggar. Tvättpelare underlättar vardagen och handdukstork värmer skönt.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 65 kvm
Byggnadsår 2006-2007
Fönster 3-glas
Ventilation FTX-System

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2019-09-15
Primärenergital 91

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212524001-0091
Pris 1 795 000 kr eller högstbjudande
Avgift 4249 kr/mån
Kommentar till avgiften ink. värme, vatten, internet, tv. Hushållselen betalas via individuell mätning som en separat kostnad på hyresavin. Mätning sker och debiteras efter förbrukning.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,87387%
Andel av årsavgift 0,87389%

Förening

Föreningsnamn Brf Sångfågeln 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769614-0198
Gatuadress Mariehemsvägen
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen RBF Sångfågeln 1 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 95 st lägenheter belägna på adress Mariehemsvägen 150-166. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Ingen höjning av månadsavgiften är planerad framöver, ev höjning blir beslutat 2023 efter bokslutet för 2022 är klart, enligt ordförande 2022-10-25.

HUSENS SKICK
För att bevara föreningens hus i gott skick utförs löpande reparationer av uppkomna skador samt planerat underhålla av normala förslitningar. Föreningen har under verksamhetsåret utfört reparationer för 278 tkr och planerat underhåll för 718 tkr. Föreningens underhållsplan uppdaterades senast 2021 och visade på ett underhållsbehov på 787 tkr/år för de närmaste 10 åren. Avsättning för verksamhetsåret har skett med 616.000 kr.
År 2023: Fortsatt ventilationsbyte.
År 2022: Måla och fräscha upp trapphusen År 2021: Ventilationsbyte pågår.
År 2017: Föreningen har målat om fasaden och förnyat lekplatsen. Föreningen har även gjort en genomgång av VÄ/VA/el-förbrukningen med åtgärder som gjort stor effekt på kostnaden/förbrukningen.

GÅRDEN
Till huset hör en trevlig gård med gräsmatta, träd, buskar, sittplatser och grillplatser samt lekplats.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV, internet och IP-telefoni via Telia, kostnad för basutbudet ingår i månadsavgiften (obligatoriskt tillägg 235 kr/månad). För aktuellt utbud samt prisinformation se www.telia.se

TVÄTTSTUGA
Det finns ingen tvättstuga men alla lägenheter är utrustade med egen tvättmaskin.

PARKERING
Det finns 75 st carportar som kostar 355 kr/månad, 7 st i kö 2022-10-25.
Carport med förråd 377 kr/månad, 15 st i kö 2022-10-25
Det finns också 22 p-platser med el 215 kr/månad. Enligt samtal med Riksbyggen 2022-10-31 finns det lediga motorvärmarstolpar.
P-plats för elbil, 555 kr/månad 3 st i kö 2022-10-25. Info hämtad från Riksbyggen 2022-10-25.
Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”.
Enligt ordförande, 2022-10-25 så brukar det aldrig vara några större problem med att få en plats inom någon månad från att man flyttat in.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett förråd. Cykelförråd finns mellan carportarna. Det finns en gästlägenhet med flera sängplatser, kök, badrum och bastu som man kan hyra för 200 kr/dygn. Vill man bara nyttja bastun så kostar det 50 kr/gång.
Hushållselen betalas via individuell mätning som en separat kostnad på hyresavin.
Mätning sker och debiteras efter förbrukning.
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.
Hemsida sf1.se Där finns även lite mer praktisk information om föreningen och digitalt bokningssystem samt nyheter om vad som händer.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, (2022-10-25). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Allmänt om bostaden Underbar uteplats i söderläge med utsikt över föreningens gård.
Förråd ingår i länga.

Dokument

Området

Mariehem är beläget ca 4 km från umeå centrum. Här har du nära till Universitetet och Norrlands Universitetsjukhus. I detta område är det mestadels flerfamiljshus men finns även en del radhuslängor och mindre villor. Med Nydalasjön samt ett stort ängsområde runt knuten får du närhet till naturen. Vid ängsområdet ligger även Bräntberget där du på vintertid kan åka skidor och pulka. Skidklubben UHSK driver liften och möjligheter till utforsåning och downhillcykling finns under respektive säsong. Mariehem utgör tillsammans med Marieberg samt Mariedal Marieområdet.

Närområde

I Mariehem har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, Gymnastikenshus, belysta motionsspår både sommar och vinter, stort utbud av skolor och daghem, Nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, Basebollplan, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Kommunikation

Från Mariehem tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi Mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Räkna på ditt nya boende