Visningar

Tisdag 21 Maj KL: 11:45 - 12:15 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Onsdag 22 Maj KL: 16:00 - 16:30 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Mariestrand, UMEÅ

Mariehemsvägen 136

Socialt planerad trea med två balkonger varav en inglasad i österläge och en i västerläge. Vackert ljusinsläpp från både husets fram- och baksida och bostaden har genomgående ljusa väggar och parkettgolv i ek kombinerat med slitstarka vinylgolv. Lägenheten erbjuder ett rymligt badrum med komfortabel golvvärme och tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare, generöst kök i öppen planlösning mot matplatsen och även till vardagsrummet. Två sovrum i bra storlekar och gott om möjligheter till förvaring. Med hissen tar du dig upp till lägenhetens förråd på vinden.

Fantastiskt läge med närhet till allt!. Inom cykel- och gångavstånd nås Universitet, sjukhus och IKSU, ICA kvantum, Burger King, apotek och café samt USM, Coop, restauranger med mera. Mariehemsängarna erbjuder beachvolleybollplaner, konstgräsplan och en frisbeegolfbana, på vintertid finns även uppdragna längdspår. Bräntberget där du på vintertid kan åka skidor och pulka. Nydalasjöns rekreationsområde har härliga promenadstråk, grillplatser och badmöjlighet i både sjö och på Umelagun med tempererade bad. Mycket goda kommunikationer till Umeå centrum.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 69.9 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5374 kr/mån
Rum 3 varav 2 sovrum
Våning 2
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2008
Pris 1 895 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0706-22 22 94
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Toppenfin trea på Mariestrand med öppen planlösning, härliga ljusinsläpp och två balkonger.

Planritning

Anna Persson

Anna Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Mariehemsvägen 136

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3 varav 2 sovrum
Boarea 69.9 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 2

HALL
Ljus och öppen entré med ljusa väggar och slittåligt vinylgolv som sedan löper vidare till vardagsrummet och köket. Garderober till förvaring och gott om utrymme för att hänga av sig ytterkläder och skor.

KÖK/VARDAGSRUM
Från hallen öppnar vardagsrum, kök och matplats upp sig med sina stora härliga öppna ytor.
Välplanerat kök i vitt utförande med matchande vitt kakel ovanför de generösa arbetsytorna i laminat. Köket har gott om förvaring och praktisk diskbänk i plåt. I anslutning till köket nås matplatsen som rymmer ett matbord för ca 6-8 personer.Den maskinella utrustningen består av hel kyl, hel frys, diskmaskin (2020), spis med plattor och ugn samt fläkt. Vinylgolv och ljusa väggar i grått ramar in rummet på bästa sätt. Både köket och vardagsrummet har ett härligt ljusinflöde genom stora fönsterpartier. Härifrån nås även den rymliga balkongen som ger möjlighet att njuta av solens strålar under hela sommaren.

SOVRUM 1
Sovrum 1 är mycket rymligt och har plats för dubbelsäng och övrig möblering. Rummet har ljusa väggar och matta på golv. Från detta sovrum finns utgång till den andra balkongen som även den är rymlig och vetter mot innergården i bästa västerläge.

SOVRUM 2
Även detta sovrum är i bra storlek och ramas in av matta golv och ljusa väggar. Detta rum passar alldeles utmärkt som ett barnrum eller varför inte till ett kontor? Här finns två garderober till förvaring.

BADRUM
Badrum renoverat 2021 med helt ny badrumsinredning. Melerad matta i grå toner på golv och ljusa väggar i grått (2008). Badrummet är inrett med dusch, wc, tvättställ med kommod och matchande speglar med belysning. Inbyggd i garderob finns tvättdel med både tvättmaskin och torktumlare och skåp till förvaring ovanför. Ett fönster släpper in ljus och ger möjlighet till vädring.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 69.9 kvm
Byggnadsår 2008
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Övriga byggnader Föreningen har en trevlig gästlägenhet på bottenvåningen i 134:an (i passagen mellan nr 134 och 132) som föreningens medlemmar kan hyra.
Cykelförråd finns på markplan och hobbyrum till förfogande.
Bredband Ansluten till Telia Triple play (både bredband och kabel-tv). Ingår i månadsavgiften.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-05-12
Primärenergital 97

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212522001-0034
Pris 1 895 000 kr
Avgift 5374 kr/mån
Kommentar till avgiften ingår värme, vatten, kabeltv och internet. Hushållsel tillkommer och debiteras via föreningen.
Driftkostnad 3 600 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 3 600 kr

Kostnaden för hushållselen är schablonberäknad.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel av årsavgift 1,6151%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 626 108 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Uträkningen baseras på den senast tillgängliga årsredovisningen.

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Mariebo 2
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769614-4299
Gatuadress Mariehemsvägen
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Mariebo 2 Mariestrand (org.nr 769614-4299) är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2008. Föreningen förfogar över 60 st lägenheter belägna på adress Mariehemsvägen 130-138. Lägenheterna är fördelade på ett sexvånings-hus med tre trappuppgångar och två låghus med två våningar. Mariebo 2 Mariestrand är en fristående bostadsrättsförening som ligger på kvarteret Vingslaget 5 i bostadsområdet Mariestrand. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Månadsavgiftens höjdes med 10% f o m 1/1 2024, enligt Riksbyggen 2024-02-23.

HUSENS SKICK
2024 - Rembyten hissar.
2023 - OVK- besiktning med åtgärd av ev. fel. Genomgång av ventilation, VA, VVS, kyl och processmediasystem.
2022 - Installationer av elstolpar samt nya motorvärmare på alla p-platser och carports.
2020 - OVK besiktning och ev fel har åtgärdats. Genomgång och underhåll av ventilation. Genomgång och underhåll av VA, VVS, kyl och processmediasystem. Byte av all utebelysning.
2018 – målat om fasader för höghus, garage och soprum och detta arbete fortsatte under 2019 med att låghus samt trapphus målades om.

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Nästa planenliga större investering kommer i 2025 och är underhåll av innerdörrar (renovering + målning). Annars är det 2028 som det kommer en större genomgång av diverse.

GÅRDEN
Mysig gård med gräsytor, buskar och träd. Här finns lekplats, sandlåda samt bänkar och utrymme för grillning. En planerad förbättring av gårdsytorna gjordes 2022-2023 och odlingslådor åt medlemmarna har satts ut.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Ansluten till Telia Triple play (både bredband och kabel-tv). I början av 2020 så gjorde man en utbrytning av EL-kostnad, samt bredband, tv och telefoni ur avgiften för att förtydliga den kostnaden. I samband med detta gjorde man en sänkning av månadsavgiften med 1 %.

P-PLATS
Carport 404:-/månad och P-plats med motorvärmare 300:-/månad. 10 st i kö för carport, 8 st lediga P-plats med motorvärmare (enligt Riksbyggen 2024-02-23). De senaste 10 åren har de alltid funnits minst 3 st lediga parkeringsplatser, det är lätt att få en parkering om man vill.
Föreningen har utfört installation av laddstolpar under 2022.
Alla parkeringar har motorvärmare samt elladdning.
Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggens kundwebb. Föreningen har ett antal besöksparkeringar.

ÖVRIGT
Föreningen har en trevlig gästlägenhet på bottenvåningen i 134:an (i passagen mellan nr 134 och 132) som föreningens medlemmar kan hyra.
Cykelförråd finns på markplan och hobbyrum till förfogande.
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam och bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren.
Hemsida www.mariebo2.se. Facebookgrupp BRF Mariebo 2.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2024-02-23. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Övrigt Månadsavgiftens höjdes med 10% f o m 1/1 2024, enligt Riksbyggen 2024-02-23. Inga kommande höjningar i år.
Parkering Carport 404:-/månad och P-plats med motorvärmare 300:-/månad. 10 st i kö för carport, 8 st lediga P-plats med motorvärmare (enligt Riksbyggen 2024-02-23). De senaste 10 åren har de alltid funnits minst 3 st lediga parkeringsplatser, det är lätt att få en parkering om man vill. Föreningen har utfört installation av laddstolpar under 2022. Alla parkeringar har motorvärmare samt elladdning.
Balkong Två balkonger varav en i västerläge och en i österläge med morgonsol.

Dokument

Området

Mariestrand är beläget ca 4 km från umeå centrum. Här har du nära till Universitetet och Norrlands Universitetsjukhus. I detta område är det endast bostadsrätter. Med nydalasjön samt ett stort ängsområde runt knuten får du närhet till naturen. Vid ängsområdet på Mariehem ligger även Bräntberget där du på vintertid kan åka skidor och pulka. Mariestrand utgör tillsammans med Mariehem, Marieberg samt Mariedal Marieområdet.

Närområde

Vid Mariestrand har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, belystna motionsspår, stort utbud av skolor och daghem, nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Kommunikation

Från Mariestrand tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Räkna på ditt nya boende