VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Tomtebo/Nydalaviken, Umeå

Lyktvägen 79B

Optimalt planerad och modernt inredd 1,5:a på omtyckta Tomtebo! Lägenheten är stilsäkert inredd med ljusa ytskikt, parkettgolv och erbjuder mycket bra förvaring. I harmoni fördelas kök med bra maskinell utrustning, vardagsrum med öppet läge mot kök och med plats för både soffa, skrivbord och matplats, sovalkov, helkaklat duschrum med golvvärme och tvättmaskin samt hall med förvaring både i skjutdörrsgarderob och garderober. Till lägenheten hör ett varmförråd och parkeringsplats med motorvärmare finns ledigt.

Här bor du med bekvämt cykelavstånd till Universitet, NUS och IKSU och ett stenkast från underbara Nydalasjön med badplatser och motionsspår. I området finns stor matbutik, café, pizzeria, kiosk och ett nyöppnat fräscht gym. Busshållplats finns precis invid och tar dig både till Universitetsområdet och stadskärnan med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv. Kontakta ansvarig mäklare för att boka din visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 40 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4250 kr/mån
Rum 1,5
Våning 3 av 4
Hiss Ja
Byggnadsår 2017
Pris 1 295 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Robin Stegeby
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 41
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Välplanerad 1,5:a på populära Tomtebo!

Planritning

Robin Stegeby

Robin Stegeby

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Lyktvägen 79B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1,5
Boarea 40 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 3 av 4

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande hall med mycket bra möjlighet till avhängning av ytterkläder i stor skjutdörrsgarderob med spegelglas? här finns även flera garderober för ytterligare klädförvaring. På golvet ligger ett fint parkettgolv som enhetligt löper vidare i hela lägenheten.

KÖK
Stilrent inrett kök i vinkel. Vita skåpluckor med rostfria handtag, arbetsbänk i laminat och vitt kakel ger köket en modern och tidlös stil. Kökets maskinella utrustning består av kombinerad kyl/frys, spis med häll och ugn, fläkt samt diskmaskin. Utrymme för rymlig matplats med öppet läge mot vardagsrumsdelen.

ALLRUM & SOVALKOV
Lägenhetens sociala ytor är lätt att möblera med variation och har utrymme för soffa, tv-möbler och skrivbordshörna. Fransk balkong släpper in härligt dagsljus till rummet. Stilrent vita väggar och vackert parkettgolv ramar fint in de gästvänliga ytorna.

Längst in i rummet finns den praktiskt planerade sovalkoven med utrymme för stor säng.

DUSCHRUM
Lägenhetens duschrum modernt inrett med kakel och klinkers. Skön golvvärme värmer frusna fötter. Duschrummets inredning består av wc, kommod, spegelskåp med belysning och dusch med vikbara väggar. Praktisk kombinationsmaskin.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 40 kvm
Byggnadsår 2017
Fönster 3-glas
Ventilation FTX

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2020-11-06
Primärenergital 59

Ekonomi

Lägenhetsnummer 303229002-1218
Pris 1 295 000 kr utgångspris
Avgift 4250 kr/mån
Kommentar till avgiften ink. värme, vatten, internet och tv
Elförbrukning 797 kWh/år
Driftkostnad 1 706 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 1 706 kr

Driftkostnaden är beräknad på nuvarande ägares förbrukning under förgående år inklusive 16 Ampere lägenhetssäkring.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,38889%
Andel av årsavgift 1,38889%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 345 682 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Uträkningen baseras på den senast tillgängliga årsredovisningen.

Förening

Föreningsnamn Brf Näcken 2
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769631-3761
Gatuadress Lyktvägen
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen
Brf Näcken 2 i Umeå består av 72 lägenheter i ett fyravåningshus, alla upplåtna med bostadsrätt. Byggstart april 2016 och slutbesiktning maj 2017. Gatuadressen till föreningen är Lyktvägen 79 B.
Fastighetsskötsel och ekonomisk förvaltning ombesörjes av Riksbyggen, som även handlägger frågor om avgiftsavisering, panthantering och överlåtelser. Överlåtelse-/pantsättningsavgift enligt föreningens stadgar.
Brf Näcken 1 och Brf Näcken 2 slogs ihop, en sk fusion år 2020. Månadsavgiften höjdes med 15% f rån 1/1 2024, enligt styrelsen 2024-07-08.

MÅNADSAVGIFTEN
I månadsavgiften ingår följande: vatten, värme, bredband 1000 mbit via umenet/bredband2, Viasats grundutbud av Digital-tv. Eget El-avtal tecknas med Umeå Energi, den ingår ej i avgiften.

PARKERING
Det finns 58 st inklusive besök/handikapp platser totalt.
Kostar 350 kr/månad.
Det finns lediga platser enligt ordförande 2024-07-08.

TV & BREDBAND
Lägenheterna är anslutna till stadsnätet (Umenet), vilket innefattar bredbandsaccess. Viasats grundutbud innefattar digital-TV. Kostnaden för grundutbudet i digital-TV och bredbandsaccessen ingår i månadsavgiften, därutöver kan lägenhetsinnehavare beställa utökade abonnemang.

ÖVRIGT
Förråd tillhörande lägenheten finns på vinden (portkod gäller för att ta sig in på vinden). Entréportarna är försedda med elektroniskt slutbleck som håller dem låsta nattetid och öppnas med lägenhetsnyckel eller portkod. Loftgång i direkt anslutning till lägenhet sköts av respektive bostadsrättshavare. Cykelställ placerade i anslutning till entré. Gården består av hårdgjorda ytor, gröna ytor, träd och gemensam uteplats. Brandvarnare monterad i alla lägenheter. Ingår bostadsrättstilläggsförsäkring genom Länsförsäkringar. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2024-07-08. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Antal lägenheter 72
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Ja
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Varmt välkommen till Tomtebo! Här blandas flervåningshus med lantliga villor och närservice med vackra naturområden – helt enkelt ett område med allt. Även om Tomtebo utvecklas i rask takt så finns ändå den härliga Bullerby-känslan kvar och här finns nöjen för såväl stora som små. Området kring Nydalasjön är omtyckt och uppskattat med sina vackra promenadvägar, mysiga grillplatser och härliga motionsslingor. Precis intill sjön ligger även Äventyrslekparken - här finns höga klätternät, studsmattor, skateboardlek, labyrint, linbana, vattenlek med mera. Ett givet utflyktsmål för barnfamiljen. Och lockar skogen samt fågelskådning så finns Naturreservatet Grössjön på promenadavstånd. Tomtebo sjuder helt enkelt av aktivitet, sommar som vinter.

Närområde

I området finns Stora Coop, populära Restaurang Ruccola på Tomtebo som serverar Neapels pizza på svenskt vis , populära Crosta Café & Pizzeria, Sushi point & Tomtebo kiosk med paketboxutlämning på Nornaplatsen en hållplats ca 1 km bort.

Kommunikation

Till centrumkärnan och NUS / Universitet går flertalet bussar, bland annat Ultrabuss nummer 8 och 75. För den hurtige är promenad- och cykelvägarna välskötta samt både upplysta och sandade vintertid.

Övrigt

Det stora antalet småknattar speglar utbudet av barnomsorg på Tomtebo – här finns flertalet förskolor som huserar i moderna och trevliga lokaler. Områdets skola, Sjöfruskolan, består av två enheter. Förskoleklass till årskurs 6 finns på Tomtebo och nya Carlslundsskolan årskurs 7-9 öppnar till hösten 2024. För eleverna på Tomtebo ger närheten till Nydalasjön, Äventyrslekparken samt skogen och naturen runt omkring stora möjligheter till lek och lärande. Sjöfruskolan har fått utmärkelsen ”Skola för hållbar utveckling” och är utnämnda till modellskola för WWF:s ”Skola på Hållbar Väg” – helt enkelt en skola helt rätt i tiden.

Räkna på ditt nya boende