VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Tomtebo/Nydalaviken, Umeå

Lyktvägen 79B

Snart presenteras denna välplanerade 1,5a på omtyckta och Universitetsnära Tomtebo! Lägenheten ligger på bästa läget i huset, privat på gaveln med ett extra fönster vilket gör att hela bostaden blir påfallande ljus.

Här fördelas ett modernt inrett kök i vinkel, vardagsrumsdel med öppet läge mot köket med plats för både soffa, skrivbord och matplats, perfekt planerad sovalkov, helkaklat badrum med golvvärme och fin hall med fin förvaring i skjutdörrsgarderob och garderober. Till lägenheten hör ett varmförråd och parkeringsplats med motorvärmare finns ledigt.

Bekvämt cykelavstånd till Universitet, NUS och IKSU och ett stenkast från underbara Nydalasjön med badplatser och motionsspår. I området finns stor matbutik, café, pizzeria, kiosk och ett nyöppnat fräscht gym. Busshållplats finns invid lägenheten och tar dig både till Universitetsområdet och stadskärnan med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för att boka in din visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 40 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3400 kr/mån
Rum 1,5
Våning 2 av 4
Hiss Ja
Byggnadsår 2017
Pris

Ansvarig mäklare
Erika Jansson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 39
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

SNART HÄR!

export
export

Planritning

Erika Jansson

Erika Jansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Lyktvägen 79B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1,5
Boarea 40 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 2 av 4, Fint och ljust gavelläge!

HALL
Ljus och välkomnade hall med vackert parkettgolv som återfinns genomgående i hela lägenheten. Väggarna är vitmålade. Här erbjuds möjlighet till avhängning av ytterkläder samt god klädförvaring i stor skjutdörrsgarderob samt i två separata garderober.

KÖK
Modernt planerat kök med öppen planlösning mot matplats och vardagsrum. Köket har vit skåpinredning med rostfria handtag, grå laminatbänks samt vitt kakel vilket ger köket en tidlös stil. Kökets maskinella utrustning består av kombinerad kyl/frys, spis med häll och ugn, fläkt samt diskmaskin. Här finns utrymme för rymlig matplats.

VARDAGSRUM
Med stora fönster i två väderstreck och fransk balkong upplevs vardagsrummet och hela lägenheten ljus. Det gästvänliga rummet är lätt att möblera och har utrymme för soffa, tv-möbel och skrivbordshörna. Ekparkettgolv och en vacker grön fondvägg ramar fint in rummet.

SOVALKOV
Från sällskapliga vardagsrummet nås praktisk sovalkov som går att möbleras med dubbelsäng alternativt mindre säng och ett arbetsbord. Väggarna är målade i samma härliga gröna kulör som vardagsrummets fondvägg.

DUSCHRUM
Stilsäkert inrett duschrum med ljusgrått klinkergolv med golvvärme samt vita helkaklade väggar. Duschrummets inredning består av wc, handfat med tillhörande kommod, spegelskåp med belysning samt dusch med vikbara väggar. Kombinerad tvättmaskin och tumlare underlättar vardagen och fönster släpper in härligt dagsljus.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 40 kvm
Byggnadsår 2017
Fönster 3-glas
Ventilation FTX

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2020-11-06
Primärenergital 59

Ekonomi

Lägenhetsnummer 303229002-1111
Avgift 3400 kr/mån
Kommentar till avgiften inklusive värme, vatten, internet och tv
Elförbrukning 2 214 kWh/år
Driftkostnad 2 915 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 2 915 kr

Driftkostnaden är beräknad på nuvarande ägares förbrukning under förgående år.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,38889%

Förening

Föreningsnamn Brf Näcken 2
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769631-3761
Gatuadress Lyktvägen
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen
Brf Näcken 2 i Umeå består av 72 lägenheter i ett fyravåningshus, alla upplåtna med bostadsrätt. Byggstart april 2016 och slutbesiktning maj 2017. Gatuadressen till föreningen är Lyktvägen 79 B. Fastighetsskötsel och ekonomisk förvaltning ombesörjes av Riksbyggen, som även handlägger frågor om avgiftsavisering, panthantering och överlåtelser. Överlåtelse-/pantsättningsavgift enligt föreningens stadgar. Brf Näcken 1 och Brf Näcken 2 slogs ihop, en sk fusion år 2020.
Månadsavgiften till föreningen kommer att höjas med 10% f o m 1/11 2023 och ytterligare en höjning med 15% f o m 1/1 2024, enligt ordförande 2023-09-28.

MÅNADSAVGIFTEN
I månadsavgiften ingår följande: vatten, värme, 100mbit Bredband via Umenet och A3 som ISP, Viasats grundutbud av Digital-tv. Eget El-avtal tecknas med Umeå Energi, den ingår ej i avgiften.

PARKERING
Det finns 58 st inklusive besök/handikapp platser totalt.
Kostar 350 kr/månad.
Det finns lediga p-platser med motorvärmarstolpe enligt ordförande 2023-09-28.

TV & BREDBAND
Lägenheterna är anslutna till stadsnätet (Umenet), vilket innefattar bredbandsaccess. Viasats grundutbud innefattar digital-TV. Kostnaden för grundutbudet i digital-TV och bredbandsaccessen ingår i månadsavgiften, därutöver kan lägenhetsinnehavare beställa utökade abonnemang.

ÖVRIGT
Förråd tillhörande lägenheten finns på vinden (portkod gäller för att ta sig in på vinden). Entréportarna är försedda med elektroniskt slutbleck som håller dem låsta nattetid och öppnas med lägenhetsnyckel eller portkod. Loftgång i direkt anslutning till lägenhet sköts av respektive bostadsrättshavare. Cykelställ placerade i anslutning till entré. Gården består av hårdgjorda ytor, gröna ytor, träd och gemensam uteplats. Brandvarnare monterad i alla lägenheter. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-09-28. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Antal lägenheter 72
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej

Dokument

Området

Varmt välkommen till Tomtebo! Här blandas flervåningshus med lantliga villor och närservice med vackra naturområden – helt enkelt ett område med allt. Även om Tomtebo utvecklas i rask takt så finns ändå den härliga Bullerby-känslan kvar och här finns nöjen för såväl stora som små. Området kring Nydalasjön är omtyckt och uppskattat med sina vackra promenadvägar, mysiga grillplatser och härliga motionsslingor. Precis intill sjön ligger även Äventyrslekparken - här finns höga klätternät, studsmattor, skateboardlek, labyrint, linbana, vattenlek med mera. Ett givet utflyktsmål för barnfamiljen. Och lockar skogen samt fågelskådning så finns Naturreservatet Grössjön på promenadavstånd. Tomtebo sjuder helt enkelt av aktivitet, sommar som vinter.

Närområde

I området finns Stora Coop, populära Restaurang Ruccola på Tomtebo som serverar Neapels pizza på svenskt vis , populära Crosta Café & Pizzeria, Sushi point & Tomtebo kiosk med paketboxutlämning på Nornaplatsen en hållplats ca 1 km bort.

Kommunikation

Till centrumkärnan och NUS / Universitet går flertalet bussar, bland annat Ultrabuss nummer 8 och 75. För den hurtige är promenad- och cykelvägarna välskötta samt både upplysta och sandade vintertid.

Övrigt

Det stora antalet småknattar speglar utbudet av barnomsorg på Tomtebo – här finns flertalet förskolor som huserar i moderna och trevliga lokaler. Områdets skola, Sjöfruskolan, består av två enheter. Förskoleklass till årskurs 6 finns på Tomtebo och årskurserna 7-9 finns på Ålidhem. För eleverna på Tomtebo ger närheten till Nydalasjön, Äventyrslekparken samt skogen och naturen runt omkring stora möjligheter till lek och lärande. Sjöfruskolan har fått utmärkelsen ”Skola för hållbar utveckling” och är utnämnda till modellskola för WWF:s ”Skola på Hållbar Väg” – helt enkelt en skola helt rätt i tiden.