VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Väst på stan, UMEÅ

Kvarnvägen 3D

Välkommen till denna stilrena lägenhet med byggår 2021 i ett mycket trevligt och omtyckt område. Här erbjuds hall med klinkers, kök i öppen planlösning mot vardagsrummet och dess stora, djupa fönster ger ett fantastiskt ljusinsläpp och skapar rymd till bostaden, vilket förstärks ytterligare av den generösa takhöjden. Helkaklat badrum utrustat med kombinerad tvättmaskin/torktumlare och golvvärme (el) för extra komfort. Luftigt sovrum med hel garderobsvägg som erbjuder gott om förvaringsutrymme. Höjdpunkten är den inglasade balkongen där du kan njuta av sommarkvällarna och den fina utsikten över både Tvärån och älven. Förråd i källare.

Här bor ni med det bästa av två världar, i naturnära omgivning vid älven och samtidigt nära centrumkärnans puls. Ett stenkast bort nås grönområden, grillplatser och badmöjligheter längs fantastiska älvspromenaden och vid Bölesholmarna. Gångavstånd till centrum med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv. God kommunikation med busslinje 1 som går var tionde minut till universitetsområdet och stan. I närheten finns även flertalet matbutiker.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 49 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4010 kr/mån
Rum 2 varav 1 sovrum
Våning 2
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2021
Pris 2 150 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Anna Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0706-22 22 94
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Modern och välplanerad tvårummare med inglasad balkong på populära Kvarnvägen.

Planritning

Anna Persson

Anna Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kvarnvägen 3D

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 49 kvm. föreningens information
Hiss Ja, Hiss finns.
Våning 2

HALL
Välkommen in till hall som till höger öppnar upp till den integrerade planlösningen mellan kök och vardagsrum. Hallen är inredd med garderob och kapp- skohylla och golvet består av ett grått klinker. Väggarna är ljusa, vilket är genomgående in mot vardagsrum och kök vilket ger ett fint rumssamband tillsammans med de vitlaserade golven i ek.

VARDAGSRUM/ KÖK/ INGLASAD BALKONG
Modernt inrett kök med vit skåpinredning och vitt kakel ovan bänkytorna. Köket erbjuder mycket fin förvaring genom skåp och lådor och arbetsbestyren sköts på arbetsbänk i grå laminat. Vit består av spishäll, inbyggd ugn och micro samt kyl/frys och diskmaskin. Fin belysning genom spotlights i tak.

Vardagsrummet är öppet planerat mot köket. Här ryms soffa, tv-möbel och matgrupp. Stora fönster släpper in ett ljuvligt ljus och härlig utsikt mot grönpmrådet. Från denna del nås lägenhetens pärla, den stora inglasade balkongen i söderläge med lika vacker utsikt över älven och Tvärån. Här finns infravärme installerad.
På golv i kök och vardagsrum ligger en fin vitlaserad ekparkett som enhetligt löper vidare in till sovrummet.

SOVRUM
Lägenhetens rymliga sovrum nås från köksdelen. Sovrummet har plats för dubbelsäng och inredd med stor platsbyggd skjutdörrsgarderob som ger mycket fina förvaringsmöjligheter. Väggarna är vita förutom en fondvägg målad i en blågrå kulör.

BADRUM
Rakt fram i hall når ni lägenhetens badrum. Badrummet är helkaklat med grå klinker och vitt kakel på vägg. Inredningen består av wc, tvättställ med tillhörande kommod och spegelskåp, dusch med duschväggar samt tvättmaskin kombinerad torktumlare med tillhörande bänk och överskåp. Ett fönster släpper in ljus.

ÖVRIGT
Förråd ca 3 kvm och balkong ca 7,9 kvm

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 49 kvm
Byggnadsår 2021
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX system
Övriga byggnader Lgh-förråd samt cykelförråd på plan -1. Cykelförråd finns även på entréplan
Renoveringar Inga kommande renoveringar.
Bredband Ingår i månadsavgiften som ett obligatoriskt tillägg. Kabel-TV (Telia Lagom) och bredband (100/100) via Telia.(269:-).

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2023-03-16
Primärenergital 71

Ekonomi

Lägenhetsnummer 52
Pris 2 150 000 kr utgångspris
Avgift 4010 kr/mån
Kommentar till avgiften värme, vatten, Kabel tv och bredband. Hushållsel tillkommer.
Driftkostnad 4 092 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 4 092 kr

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,7112%
Andel av årsavgift 0,77367%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 520 051 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Uträkningen baseras på den senast tillgängliga årsredovisningen.

Förening

Föreningsnamn Västra Stranden 2
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769635-9046
Gatuadress Kvarnvägen
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen registrerades 2018 och bostäderna är nyligen färdigställda under 2021. Två bostadshus fördelar 86 lägenheter samtliga med tillhörande förråd i källarplan.
Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen.
Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.
Månadsavgiften höjdes med 15% från och med 1/1 2024, ingen ytterligare höjning är planerad för 2024, enligt ordförande 2024-06-10

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Ingen renovering är planerad pga. att huset är nybyggt.

GÅRDEN
Gräs, asfalt, plattor, lekytor, uteplats, grillplats och härlig grönska i form av växter och träd.

KABEL-TV & BREDBAND
Kabel-TV (Telia Lagom) och bredband (100/100) via Telia. Obligatoriskt tillägg 269 kr/månad.

PARKERING
Garageplatser ingår i bostadsrätten för 3/4:or och är därmed inbakad i månadsavgiften.
Garageplats till uthyrning kostar 1290 kr/månad. Ingen ledig enligt Riksbyggen 2024-06-10
MV-plats för uthyrning kostar 633 kr/månad. Ingen ledig enligt Riksbyggen 2024-06-10.
Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”.

ÖVRIGT
Lgh-förråd samt cykelförråd på plan -1. Cykelförråd finns även på entréplan. Morgontidning i fack vid lägenhetsdörr, övrigt i låst postfack vid entrédörr. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar och bostadsrättstillägg ingår i fastighetsförsäkringen.
Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2024-06-10. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Övrigt Månadsavgiften höjdes med 15% från och med 1/1 2024, ingen ytterligare höjning är planerad för 2024, enligt ordförande 2024-06-10. Förråd tillhörande lägenheten i källare.
Parkering Garageplats till uthyrning kostar 1290 kr/månad. Ingen ledig enligt Riksbyggen 2024-06-10 MV-plats för uthyrning kostar 633 kr/månad. Ingen ledig enligt Riksbyggen 2024-06-10.
Balkong Härlig inlgasad balkong i söderläge.

Dokument

Området

Väst på stan är den västra delen av gamla Umeå innerstad. Området avgränsas av E4:an i öst, Tvärån i väst, E12:an i norr samt Umeälven i söder. Det står fortfarande kvar byggnader efter stadsbranden 1888, bland annat Umeås äldsta stenhus "smörasken". Väst på stan har en äldre charm och ett flertal små butiker, bara ett stenkast från den pulserande stadskärnan. Här har man också närhet till älven med fina promenadstråk.

Närområde

Förskola, skola, gymnasieskola, Nolia, polisstation, Umeå Stadshus, löjtnants Grahns gård, parker, minigolfbana, promenadstråk längst Umeälven, butiker och livsmedelsaffär.

Kommunikation

Här har du bra cykelvägar samt närheten till centrum där tåg och länstrafikbussar har sina stationer. Lokala bussförbindelser är goda, för mer info kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Räkna på ditt nya boende