Teg, Umeå

Kläppvägen 6

Stor och välskött villa med många bekvämligheter på lugna och barnvänliga Söderslätt! Huset ligger mycket fint till på området och den uppvuxna och lummiga tomten erbjuder sol hela dagen och kvällen. Genomgående vackra parkettgolv, stilren färgsättning och huset har under de senaste åren försetts med stora renoveringar. Lyxiga faciliteter som generös altan i solfyllt västerläge, utomhusjacuzzi och bastu med relax. Varmgarage och laddstolpe för elbil. Tilltalande och flexibel planlösning med härliga umgängesytor.

Entréplan fördelar stilsäkert renoverat kök, vardagsrum med öppen planlösning mot matsal och separat tv-rum, två fina sovrum och ett helkaklat duschrum. Avskilt på övre våningsplan nås ytterligare ett allrum med öppen spis, tre sovrum varav ett med utgång till balkong samt kaklat badrum med badkar. Källaren når ni praktiskt via egen ingång utifrån och här finns tvättstuga, flera förråd, relax med bastu och dusch, stor gillestuga med eldstad och toalett. Huset passar perfekt för den stora familjen då det idag är inrett med fem sovrum och enkelt går att uppföra fler vid behov.

Här bor ni på ett lugnt kvarter med närhet till bekvämligheter så som matbutiker, härliga rekreationsområden, sportanläggningar, Avion shopping och IKEA, endast en kort cykeltur ifrån centrum. På området finns förskola och nära beläget Östtegs skola. Läget erbjuder även bra bussförbindelser till universitetet och sjukhuset. Ett hus att trivas i och en fastighet som måste upplevas på plats, välkommen på visning!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 165 kvm + 90 kvm
Rum 9
Tomt 728 kvm, friköpt
Byggnadsår 1958
Pris 6 895 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Erika Jansson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 39
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Optimalt belägen och renoverad villa på omtyckta Teg!

Fastighetskarta

Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Erika Jansson

Erika Jansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kläppvägen 6

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 9
Boarea 165 kvm. taxeringsinformation

Huset disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande hall med möjlighet till avhängning av ytterkläder. Längre in finns garderober för mer förvaring. Praktiskt klinkers och tapetserade väggar.

KÖK
Husets hjärta, köket är tidlöst renoverat med vita skåpluckor, svart kakel med matchande mörk bänkskiva och vitvaror i snyggt rostfritt utförande. Kökets maskinella utrustning består av stor kyl och frys, induktionshäll, ugn, fläkt, inbyggd micro och integrerad diskmaskin. Mycket bra arbetsytor, god förvaring i lådor och skåp och plats för stor matgrupp. Vitmålade väggar och vackert trägolv.

SOVRUM
Det första sovrummet nås via köket och har samma vackra trägolv och vita väggar. Stor garderob ger bra klädförvaring och utgång till den solfyllda altanen.

VARDAGSRUM OCH MATSAL
Genom tidstypiska dubbeldörrar i glas nås husets generösa vardagsrum i etage som har fina ytor för sittgrupper och samvaro. Utrymme för både stor soffgrupp och större matsalsbord bjuder in till besök och sociala tillställningar. Stora fönsterpartier i vinkel ger fantastiskt ljusinsläpp och karaktär åt det vackra parkettgolvet.

Härifrån når ni husets pärla, den underbara altanen i solfyllt västerläge och med plats för flera sittgrupper, matbord och det bästa av allt, ute spabad.

BIBLIOTEK/SOVRUM
I anslutning till vardagsrummet finns separat tv-hörna/bibliotek. Detta rum går även att disponera som sovrum om behovet finns.

SOVRUM
Husets andra sovrum nås till höger om hallen. Rummet har samma vackra Holmsundsparkett som övriga entréplan och väggarna är tapetserade i vitt. Mycket god förvaring genom platsbyggda garderober.

DUSCHRUM
Stilsäkert renoverat duschrum med vitt kakel och svart klinkers med skön golvvärme. Duschrummets inredning består av wc, kommod med handfat, spegel och dusch. Komfortabel handdukstork och fönster släpper in härligt dagsljus.

Övre våningsplan karaktäriseras av härligt ljus, charmiga snedtak och har enhetliga parkettgolv. Om den stora familjen behöver ytterligare sovrum kan antingen allrummet byggas om eller så kan ni dela av det stora sovrummet till två mindre sovrum.

ALLRUM
I blickfånget från trappen nås det trevliga allrummet, perfekt lämpat som tv-rum. Härligt ljusinsläpp från flera fönster och öppen spis skapar mysfaktor.

SOVRUM
Husets största sovrum inrymmer dubbelsäng och möblemang efter smak och tycke. Stor platsbyggd skjutdörrsgarderob ger mycket fin klädförvaring och härifrån nås mysig balkong.

BADRUM
Husets andra badrum består av wc, kommod, spegelskåp med belysning och badkar. Ytskikten är kaklade och går i stilrent vitt. Takfönster släpper in dagsljus och ger en luftig känsla.

SOVRUM
Det fjärde sovrummet har charmigt snedtak, rymmer säng och skrivbord och har platsbyggda garderober till förvaring. Tidlöst vita väggar och parkettgolv pryder ytskikten.

SOVRUM
Sovrummet ligger vägg i vägg med det fjärde, har samma stilrena utförande och är i samma storlek.

KÄLLARVÅNING
Husets källare erbjuder mycket bra förvaringsmöjligheter och fina extra utrymmen. Källaren nås även praktiskt utifrån genom egen groventré. Här finns flera förråd, kaklad toalett, tvättstuga utrustad med tvättmaskin, torktumlare, bänk för klädvård och förvaring i ordentligt med garderober, stor gillestuga med öppen spis som idag används som biorum och det bästa av allt, relaxavdelning med bastu och dusch.

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla med källare
Fastighet Krattan 9
Boarea 165 kvm
Biarea 90 kvm
Byggnadsår 1958
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Betong
Fasad Tegel
Fönster 3-glas + 2-glas
Tak Tegel
Grundläggning Källare
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden 2022: Ny ugn och diskmaskin
2021: Installation elbilsladdare
2020: Rengöring av ventilationskanaler
2016: Uppförande av förrådsbyggnad samt installerat larm
2015: Byggnation av förråd samt byte av fönster (ej tak- och källarfönster)
2013: Byggnation av altan och spabad ute (ny cirkulationspump 2019)
2010: Renovering källare samt toalett källare. Renovering av kök samt badrum på entréplan och övre våningsplan
2002: Byggnation öppen spis övre våningsplan
2007: Installation fjärrvärme
Övriga byggnader På fastigheten finns garage med installerad laddstolpe för elbil samt en förrådsbyggnad och en äldre lekstuga.

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2022-06-20
Primärenergital 59

Ekonomi

Pris 6 895 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 3 963 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 1 406 000 kr
  • Småhusbyggnad: 2 557 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 557 000 kr
Värdeår 1958
Summa inteckningar 3 970 000 kr
Fastighetsskatt 8 874 kr
Driftkostnad 58 183 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 27 926 kr
  • Vatten/avlopp: 8 701 kr
  • Renhållning: 2 956 kr
  • Hushållsström: 18 250 kr
  • Sotning: 350 kr

Driftkostnaden är beräknad på nuvarande ägares förbrukning under förgående år. Kostnaden för el inkluderar 16 Ampere säkring. Nuvarande ägare har laddstolpe för elbil samt utebad som påverkar förbrukningen av el. Kostnaden för fjärrvärme är beräknad på 34 324 kWh samt fast avgift. Kostnaden för vatten är beräknad på 157 kub. Bredband finns via Umenet.

Tomt

Tomtarea 728 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt
Övrigt På den uppvuxna och lummiga tomten finns träd, buskar, rabatter, pallkragar och möjlighet till planteringar och odling för dig med trädgårdsintresse.
Uteplats På husets stora altan avnjuts solens strålar hela dagen och kvällen tills den går ner över hustaken i väster. Här finns utrymme för flera sittgrupper, utemöbler och solsängar och det bästa av allt ute spabad.
Parkering Parkeringsplats för bil i garage samt två bilar på den asfalteradE uppfarten.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Tomtindelning Stadsplan

Dokument

Området

Varmt välkommen till Teg! Här bor du nära både vackra älven med fina promenadstråk samt Björklövens hemmaarena A3 Arena – en kombination som slår det mesta. Teg är även stadsdelen som, enligt många, har stans bästa pizza. Men vi lovar, även om du inte är intresserad av vare sig promenadstråk, hockey eller pizza så är Teg ett område som lockar stora som små.

Närområde

Den ursprungliga byn Teg är numera en populär stadsdel i Umeå och här bor hela 12.600 invånare. Teg har ett stort utbud av välsorterade livsmedelsbutiker men även apotek, hälsocentral och folktandvård. Nöjesmässigt finns både gym, idrottsplats, bibliotek, handelsträdgård och en populär second hand butik. På gång- och cykelavstånd ligger dessutom gallerian Avion Shopping och IKEA. På Teg finns med andra ord något för alla.

Kommunikation

Från Teg till centrum är det endast 1,4 kilometer och gång- och cykelvägarna är välskötta. Flertalet bussar går även till Vasaplan och NUS / Universitetet. Är du bilburen tar resan till centrum endast några få minuter. Här bor du med andra ord nära stadens puls.

Övrigt

På Teg finns fem förskolor att välja bland (Linjalen, Rymden, Karlavagnen, Målaren och Böle) och två låg- och mellanstadieskolor (Östtegsskolan och Böleängsskolan). I Östtegsskolan, som ligger i ett vackert trähus från 1887, bedrivs verksamheten med inriktning mot musik. Musiken är också populär på Tegs Centralskola (7 – 9), som samtidigt erbjuder profilering mot ishockey och sport i allmänhet. I området finns även Engelska skolan.

Räkna på ditt nya boende