VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Teg, UMEÅ

Klackgatan 9

Nu ges möjligheten att förvärva en fantastisk lägenhet, högt upp i huset med gavelläge och balkong mot innergård i ljuvligt söderläge! Här kommer ni att bo lyxigt i en lägenhet i absolut nyskick med hög materialstandard. Många fina tillval är gjorda av nuvarande ägare vilket gör att bostaden har en genomgående varm och modern stil. Det fina gavelläget med vackra mörkmarkerade fönster i tre väderstreck, genomgående ekparkettgolv och träribbvägg ger extra karaktär till hemmet. Lägenheten är även utrustad med kodlås till entrédörren och funktionen Smarta hem, ett appstyrt system för ljud och ljus. En drömbostad och ett hem att trivas i.

Lägenhetens hjärta, köket har ett varmbeiget stilkoncept med mjuka toner med matchande arbetsbänk och stänkskiva i kvartskomposit. Den maskinella utrustningen är i rostfritt utförande och köket blir komplett med en stor köksö med el. Det generösa vardagsrummet har plats för stor matgrupp och bjuder in till besök. Utöver de gästvänliga ytorna disponeras två sovrum (möjlighet att uppföra ett till sovrum vid behov) varav det stora med direktaccess till klädkammare. Två helkaklade badrum i samma sobra färgsättning som övriga lägenheten och det stora duschrummet är utrustat med egen tvättavdelning och skön golvvärme. Goda förvaringsmöjlighet i form av skjutgarderober, fristående garderober, klädkammare samt källarförråd om ca 6 kvm. Balkongen om 16 kvm i söderläge mot föreningens lummiga innergård sätter guldkant på boendet!

Det trivsamma kvarterets hus går i varma inbjudande toner och har moderna trädetaljer och mörkmarkerade fönster och balkonger vilket ger husen en vacker karaktär. Den blivande innergården planeras lummig med planteringar, ytor för avkoppling, umgänge och lek. Här kommer ett orangeri för sociala tillställningar uppföras, relax med bastu och terrass i västerläge samt övernattningslägenhet. Cykelparkeringar och garage finns under huskropparna som alla har hiss. Inflyttning är beräknad till vinter 2024.

Teg ligger med närhet till centrum med dess kompletta utbud av service samtidigt som älven och naturen ligger inom ett stenkast, en underbar kontrast och kombination. På området finns förskola/skola, matbutiker, träningsanläggningar, Winpos arena samt god busskommunikation. Mycket nära nås även köpcentrumet Avion och Umeå Airport. Kontakta ansvarig mäklare för mer information om denna enastående bostad och möjlighet till besök på området!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 102.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5516 kr/mån
Rum 3
Våning 4 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2023-2024
Pris 5 295 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Erika Jansson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 39
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Representativt trea i absolut nyskick!

Planritning

Erika Jansson

Erika Jansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Klackgatan 9

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 102.5 kvm. ekonomisk plan
Hiss Ja
Våning 4 av 5, Högt upp i huset med gavelläge

Lägenheten kommer att uppföras enligt följande:

HALL
Välkomnande hall med mycket god möjlighet till avhängning av ytterkläder i praktisk skjutdörrsgarderob med spegelglas och mjukstängande dörrar. Längre in i lägenheten nås ytterligare en skjutdörrsgarderob med spegelglas inrymmande städskåp och förvaring. Tidlöst ekparkettgolv (mattlackad) löper enhetligt vidare i hela lägenheten. Väggarna är målade i en sober beige nyans och fortsätter stilrent vidare i vardagsrum och kök vilket ger ett modernt helhetsintryck.

KÖK OCH MATPLATS
Stilsäkert inrett kök i varma toner och med moderna detaljer och funktioner. Köksluckorna är sandfärgade och försedda med svarta handtag och både arbetsbänken och stänkskyddet ovan går i samma varma toner (Moorland fog) och är av trendig kvartskomposit. Köket erbjuder en stor och härlig köksö med eluttag som både bjuder in fler kockar i köket, skapar mer förvaring och arbetsytor samt den gör köket till lägenhetens hjärta. Här vill man hänga och umgås!

Kökets maskinella utrustning är i rostfritt utförande och består av fullstor kyl och frys, induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin samt varmluftsugn och micro i bekväm arbetshöjd. Perfekt belysning till matbestyren genom dimbara spotlights. Här finns utrymme för stor matgrupp för flera personer.

Från köket når ni lägenhetens pärla, den generösa balkongen om 16,5 kvm i soligt söderläge. Balkongen inrymmer både utegrupp och solsängar och har trivsam utsikt över föreningens lummiga innergård. Balkongen är försedd med eluttag och belysning.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet integrerar fint med lägenhetens kök i öppen och modern planering. Vacker träribbvägg i ek pryder väggen bakom den givna platsen för tv. Väggen ger värme och karaktär till rummet och de mörkmarkerade fönstren förstärker känslan ytterligare. De sociala och representativa ytorna bad badar i ljus genom stora vackra fönsterpartier från två väderstreck. Är ni i behov av ett tredje sovrum går det enkelt att uppföra ett till sovrum i hörnet på rummet. Det gästvänliga rummet har samma mjuka och varma färgsättning i beige som övriga rum.

SOVRUM 1
Lägenhetens största sovrum nås från vardagsrummet och har utrymme för dubbelsäng och möblemang. Väggarna är målade i en trendig grön kulör och på golvet ligger vackert ekparkettgolv. Lyxig direktaccess till klädkammare inredd med hyllor och hängare.

DUCHRUM 1
Komfortabelt duschrum med vitt kaklade väggar och klinker i ett modernt beige utförande. Duschrummets inredning består av wc, beige kommod, spegelskåp med ovan och underbelysning samt takdusch med vikbara väggar i klart glas. Duschrummet är utrustat med tvättmaskin, torktumlare, bänk för klädvård och skåp till förvaring. I taket ger dimbara spotlights perfekt belysning och både golvvärme och handdukstork skapar extra lyx och komfort.

SOVRUM 2
Det andra sovrummet nås i anslutning till entrén och är perfekt lämpat som kontor, gästrum eller barnrum. Målade väggar i samma trendiga ton som övriga rum och ekparkettgolv klär ytskikten. Garderober till klädförvaring.

DUSCHRUM 2
Lägenhetens andra duschrum har samma snygga färgsättning på väggar och golv och matchar det stora duschrummet. Kakel och klinkers i en varm beige kulör klär väggar och golv. Inredningen består av wc, kommod, rund spegel med belysning och dusch med vikbara väggar i klarglas. Handdukstork skapar extra komfort.

ÖVRIGT
Balkonger och förråd upplåts med bostadsrätt. Förrådet ca 6 kvm enligt information från föreningen.
Samtliga rum är utrustade med mediauttag och funktionen smarta hem.
Tillvalslista med specifikation och beskrivning på samtliga val finns att tillgå.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 102.5 kvm
Byggnadsår 2023-2024
Kommentar till byggnadsår Huset håller på färdigställas
Fönster 3-glas

Ekonomi

Lägenhetsnummer 7-1302
Pris 5 295 000 kr utgångspris
Avgift 5516 kr/mån
Kommentar till avgiften ink värme, kallvatten, internet och tv
Driftkostnad 11 520 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 3 000 kr
  • Hushållsström: 8 520 kr

Andel i förening 0,814%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 1 452 787 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning enligt ekonomisk plan

Förening

Föreningsnamn Verkstan 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769639-0678
Gatuadress Verkstadsgatan
Ort Umeå
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Verkstan 1 är en bostadsrättsförening där husen började byggas 2021. Föreningen förfogar över 160 lägenheter i fem hus och 1 lokal belägna på Verkstadsgatan, Tankvägen, Skomakargatan och Klackgatan. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Ingen planerad höjning av månadsavgiften i nuläget, enligt styrelsen 2023-05-25.

GÅRD
På innergård finns gemensamhetsytor samt en gemensamhetslokal med takterrass med växthus på. På gården återfinns grönytor bestående av gräsmattor och planteringar. På gården återfinns även cykelförråd, sittplatser och lekyta.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Lägenheterna utrustas med datanät för TV, telefon och datakommunikation.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Orangeriet är Verkstans gemensamma gårdshus. Här väntar 120 luftiga kvadrat uppdelade i en bekväm och avslappnad loungedel, större sal med bord och stolar samt ett fullt utrustat modernt kök med en köksö perfekt för härliga bufféer. Dessutom finns en grönskande pergola med sittplatser utanför. Under dagarna erbjuder orangeriet co-workingytor där du kan jobba och ha möten i en trevlig inspirerande miljö. På kvällar och helger kan du boka lokalen till större fester, dryckesprovningar eller kanske en matlagningskväll för grannarna med inbjuden kock.

På Orangeriets tak finns stadsodlingar i lådor och i ett växthus. Här kan du som bor i kvarteret påta i jorden, odla och skörda grönsaker och snittblommor utan att behöva ha en egen stor trädgård att ta hand om. På den lummiga gården finns även en boulebana där du kan utmana grannarna under soliga dagar samt ett utegym. När du ska ha fest i Orangeriet, fira högtider och födelsedagar kan ditt hem lätt bli fullt av övernattande gäster. Se då till att boka kvarterets gästlägenhet där långväga släktingar och vänner kan bo.

Högst upp i ett av husen i kvarteret hittar du Verkstans gemensamma relax med bastu där du kan värma dig under vinterdagar, njuta av kylda drycker, svalkande ansiktsmasker och härliga prat med vänner. Utanför relaxen breder en härlig terrass ut sig med magisk kvällssol. I Verkstan finns ytterligare en gemensam stor takterrass med sol under förmiddagen. Ta med din frukost ut och drick dagens första kopp kaffe tillsammans med dina grannar.

BILPLATSER
Föreningen har tillgång till 118 parkeringsplatser i underjordiskt garage varav fem är HKP parkeringsplatser och 31 platser av dessa är utrustade för att ladda elbilar. Finns ingen ledig i nuläget och det är kö, enligt styrelsen 2023-05-25.

ÖVRIGT
Bostadsrättsföreningen har gemensamt el-abonnemang och kommer att debitera respektive bostadsrättshavare för dennes elförbrukning. Lägenhetsförråd finns separat för varje lägenhet i källarplan. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, (2023-05-25). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändring.

Dokument

Området

Varmt välkommen till Teg! Här bor du nära både vackra älven med fina promenadstråk samt Björklövens hemmaarena A3 Arena – en kombination som slår det mesta. Teg är även stadsdelen som, enligt många, har stans bästa pizza. Men vi lovar, även om du inte är intresserad av vare sig promenadstråk, hockey eller pizza så är Teg ett område som lockar stora som små.

Närområde

Den ursprungliga byn Teg är numera en populär stadsdel i Umeå och här bor hela 12.600 invånare. Teg har ett stort utbud av välsorterade livsmedelsbutiker men även apotek, hälsocentral och folktandvård. Nöjesmässigt finns både gym, idrottsplats, bibliotek, handelsträdgård och en populär second hand butik. På gång- och cykelavstånd ligger dessutom gallerian Avion Shopping och IKEA. På Teg finns med andra ord något för alla.

Kommunikation

Från Teg till centrum är det endast 1,4 kilometer och gång- och cykelvägarna är välskötta. Flertalet bussar går även till Vasaplan och NUS / Universitetet. Är du bilburen tar resan till centrum endast några få minuter. Här bor du med andra ord nära stadens puls.

Övrigt

På Teg finns fem förskolor att välja bland (Linjalen, Rymden, Karlavagnen, Målaren och Böle) och två låg- och mellanstadieskolor (Östtegsskolan och Böleängsskolan). I Östtegsskolan, som ligger i ett vackert trähus från 1887, bedrivs verksamheten med inriktning mot musik. Musiken är också populär på Tegs Centralskola (7 – 9), som samtidigt erbjuder profilering mot ishockey och sport i allmänhet. I området finns även Engelska skolan.

Räkna på ditt nya boende