Ålidhem, UMEÅ

Kemigränd 6

Kliv in i denna trevligt renoverade trea med inglasad balkong. Tilltalande och social planlösning med vackert ljusinsläpp som flödar genom lägenheten och genomgående stilrena ytskikt. I harmoni disponeras modernt renoverat kök med öppet läge mot vardagsrum och matplats, två fina sovrum varav ett med skjutdörr, badrum med takdusch, badkar och tvättmaskin samt mysig inglasad balkong med utsikt över föreningens gård.

Mycket stabil och välskött bostadsrättsförening med fina gemensamhetsutrymmen så som övernattningsrum, samlingslokal och låsbara cykelhus. Parkeringsplatser finns lediga och ett stort förråd tillhör lägenheten. Här bor ni bekvämt nära universitet och sjukhus, matbutiker, goda busskommunikationer och ett stenkast till förskola/skola. Välkommen!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 69.5 kvm
Avgift 3842 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Pris 1 795 000 kr

Ansvarig mäklare
Linda Lundgren
Reg. Fastighetsmäklare
0722-30 91 55
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Stilsäkert renoverad trea på Ålidhem!

Skärmklipp KemiG 7

Skärmklipp
Skärmklipp
KemiG 7
KemiG 7

Planritning

PL Kemigränd 6
PL Kemigränd 6
Linda Lundgren

Linda Lundgren

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kemigränd 6

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 69.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Kliv in i denna personligt renoverade och modernt inredda trea med inglasad balkong. Tilltalande och social planlösning med vackert ljusinsläpp som flödar genom lägenheten och genomgående stilrena ytskikt. I harmoni disponeras modernt renoverat kök med öppet läge mot vardagsrum och matplats, två fina sovrum varav ett med skjutdörr, badrum med takdusch, badkar och tvättmaskin samt mysig inglasad balkong med utsikt över föreningens gård.

Mycket stabil och välskött bostadsrättsförening med fina gemensamhetsutrymmen så som övernattningsrum, samlingslokal och låsbara cykelhus. Parkeringsplatser finns lediga och ett stort förråd tillhör lägenheten. Här bor ni bekvämt nära universitet och sjukhus, matbutiker, goda busskommunikationer och ett stenkast till förskola/skola. Välkommen!

- Optimalt läge nära Universitet och sjukhuset
- Stilsäkert renoverat kök
- Välplanerad
- Stabil förening

HALL
Välkomnande hall med möjlighet till avhängning av ytterkläder och ytterligare förvaring ges i garderober. Ljust trägolv och vitmålade väggar.

KÖK & MATPLATS
Smakfullt renoverat kök med både vit och grå skåpinredning och vacker vitrindel. Trendiga handtag i ljust läder, arbetsbänk i marmorliknande laminat och vitt fasat kakel ger köket en modern stil. Spotlights och skåpbelysning ger perfekt arbetsljus till matbestyren. Kökets maskinella utrustning är i stilrent rostfritt utförande och består av kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn, inbyggnadsmicro, fläkt och integrerad diskmaskin. Här ges gott om förvaring i skåp, skafferi och flertalet utdragbara lådor.

I anslutning till köket nås trivsam matplats med utrymme för flera personer. Härifrån tar ni er också ut på lägenhetens mysiga inglasade balkong med utsikt över föreningens grönskande gård.

VARDAGSRUM
Centralt placerat vardagsrum med öppen och social planering mot både matplats och kök. Här ryms soffa, tv-möbler och enklare möblemang. Vitmålade väggar och klassiskt trägolv ramar fint in det gästvänliga rummet. Intilliggande vägg till det mindre sovrummet går enkelt att plocka ned om ett större vardagsrum önskas.

SOVRUM
Stort sovrum med plats för dubbelsäng och möblemang. Generös garderovsvägg ger mycket fin förvaring. Ljus matta och grå tapet klär ytskikten.

SOVRUM
Sovrum med smart skjutdörr, perfekt lämpat som kontor, gäst- eller barnrum. Fint ljusinsläpp från fönsterparti mot vardagsrummet.

BADRUM
Generöst badrum klätt i ljus och stilren matta. Badrummets inredning består av wc, kommod, spegelskåp och komfortabelt badkar med takdusch. Tvättmaskin underlättar vardagen och fönster släpper in härligt dagsljus.

BRA ATT VETA
I föreningens lägenhetsförteckning redovisas lägenheten som en tvåa.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 69.5 kvm
Fönster 3-glas
Ventilation Frånluft med återvinning

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2020-02-21
Primärenergital 84

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212302001-0033
Pris 1 795 000 kr
Avgift 3842 kr/mån
Kommentar ink. Värme, vatten, internet och tv
Inre reparationsfond 4 913 kr
Andel i förening 0,38321%
Andel av årsavgift 0,38461%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen brf Kemisten
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 794000-1915
Gatuadress Kemigränd
Hemsida www.kemisten.nu
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen RBF Kemisten är en äkta bostadsrättsförening som förfogar över 235 st lägenheter samt 12 st lokaler belägna på fastigheten Laboratorn. Av lägenheterna är samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Beslut gällande höjning av månadsavgift för 2022 sker vi nästa bolagsstämma. Höjningen sker varje år f o m juli, enligt ordförande 2022-04-07.

HUSENS SKICK
2021-2022: Vattencirkulationen, uppfräschning av lägenhetsdörrar och trapphus.
2019-2020: Renoverat klart ytterfasaden på samtliga hus.
2018: Bytt ut kvarvarande fönster och underhållit/reparerat fasader på både bostadshus och garage. 2015: Installation bergvärme tillsammans med byte av kulvert, undercentral, takfläktar och utvändig stolpbelysning i föreningen.
2014: Installation av bergvärme i garagebyggnader.
2013-2014: Fönsterbyte samt byte av fönsterdörr i balkongdelar. Renovering av tvättstugor på Kemigränd 8 och 13. Rensning av ventilationskanaler samt efteråtgärder OVK. Spolning av utvändiga ledningar.
2011-2013: Byte av undertak. Stammar spolas och filmas regelbundet.
2010: Installation av termostater. Byte av de stora fönsterpartierna i vardagsrum. 2009: Omläggning av tak.
2002-2003: PCB-sanering.

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Föreningen planerade 2019 att bygga ett antal suterränglägenheter. Men beslut togs i stämman att ej göra det. Dock kommer ett reviderat förslag läggas fram vid nästa stämma för eventuellt bygga källarlägenheter, men inget är bestämt i dagsläget.

GÅRDEN
Stora öppna gårdsytor med trivsamma samlingsplatser. På sommaren finns det gemensamma flyttbara grillar som alla är välkomna att använda. Det finns även välutrustade och omtyckta lekplatser i området. Nära till hockeyrink och fotbollsplan i form av konstgräs.

TVÄTTSTUGA
Föreningen har fyra välutrustade tvättstugor i entréerna 8 och 13. Maskinparken byttes ut vintern 2010-2011. Under 2013 kompletterades maskinparken och alla ytskikt åtgärdades.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Ny leverantör av Kabel-TV, vilket innebär uppdatering till digital-TV och Bredband (1G/sek) allt via Zappa Zappa f o m 1/2 2021. Grundutbudet ingår i månadsavgiften. Fram till den 1/1 2021 när Zappa kommer att vara leverantören, kommer Kabel-TV och bredband 100/100 mb/s via Riksnet där grundutbud ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Föreningen har 65 st parkeringsplatser med motorvärmarstolpe (120 kr/mån), 118 st parkeringsplatser i garage (390 kr/ mån) samt 2 st MC-platser (195 kr/mån). Ingen kö till mv-plats och lång kö till kall-/varmgarage och mc-platserna per 2022-04-07. Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Det finns två cykelhus med plats för ca 200 cyklar. Husen är låsta med kodlås och man kan hyra en plats för 200 kr/år. I suterrängplan nästan mitt i kvarteret har föreningen fyra övernattningsrum som går att hyra för 150 kr / dag. Det finns en trevligt inredd samlingslokal belägen på gaveln av Kemigränd 1 som också går att hyra för 300 kr / dag. Föreningen har även lokal för träslöjd som nås från Kemigränd 1 och är belägen i källarplan.GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Det finns två cykelhus med plats för ca 200 cyklar. Husen är låsta med kodlås och man kan hyra en plats för 200 kr/år. I suterrängplan nästan mitt i kvarteret har föreningen fyra övernattningsrum som går att hyra för 150 kr / dag. Det finns en trevligt inredd samlingslokal belägen på gaveln av Kemigränd 1 som också går att hyra för 300 kr / dag. Föreningen har även lokal för träslöjd som nås från Kemigränd 1 och är belägen i källarplan.

ÖVRIGT
Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring medan hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Individuell mätning av hushållsel vilken betalas för tre månader i efterskott som ett tillägg på månadsavgiften.
I samband med renovering av badrum står föreningen för byte av järngolvbrunn. Du har genom föreningen möjlighet att låna elcykel, cykelkärra, slagborr samt släpvagn. Alla medlemmar i Kemisten är välkomna att sätta upp en odlingslåda - pallkrage 80x120 cm - söder om garagelängorna. För mer information besök föreningens hemsida www.kemisten.nu Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2021-04-09. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Allmänt om bostaden Mycket mysig balkong med utsikt över föreningens gård. Till lägenheten hör ett källarförråd.

Dokument

Området

Ålidhem/Ålidhöjd är beläget ca 4 km från stadskärnan och du har gångavstånd till Universitetet och Norrlands Universitetssjukhus. I området har du ett levande studentliv och nära till Nydalasjöns- och Umeå älvs vackra promenadstråk. Ålidhem byggdes upp som en del av miljonprogrammet under -60 och -70 talen och har sedan 2010 rustat upp utemiljön för att skapa mer lummiga och planterade områden. Dominerande bebyggelse på Ålidhem är flerfamiljshus i rött tegel. Ålidhöjd är en del av stadsdelen Ålidhem och har en yngre bebyggelse med hyresrätter och bostadsrätter.

Närområde

Elbelysta motionsslingor, beachvolleyplaner, grillplatser, kyrka, vårdcentral, IKSU sportanläggning, sjukhus, universitet, lekparker, bibliotek, skolor, förskolor, grönområden, Ålidhems centrum med frisör, apotek, konditori, post, affär, restauranger, krog och livsmedelsbutiker. I närområdet finns Strömpilens köpcentrum med ett flertal butiker och större livsmedelsbutik.

Kommunikation

Från Ålidhem/Ålidhöjd tar du dig lätt runt med både cykel och buss. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu. Från Umeå Östra, beläget vid Norrlands Universitetssjukhus går det tåg regelbundet. Härifrån är det också nära till Umeå flygplats.

Räkna på ditt nya boende