VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Mariedal, UMEÅ

Hermelinvägen 4

Välkommen till denna trevliga 3:a med egen ingång i markplan och rymlig balkong! Här har du en en fantastiskt möjlighet att skapa ditt eget drömboende. Lägenheten har en tilltalande planlösning och disponerar hall på entréplan med trapp upp till lägenhetens övriga rum. Köket har gott om förvaring och matplats vid fönstret, vardagsrum med utgång till balkong, två sovrum, klädkammare och ett stamrenoverat badrum med dusch och förberett för tvättmaskin.

Förening med låg avgift som inkluderar allt, fina gemensamma utrymmen för boende och möjlighet till bilplats. Här bor ni i ett lugnt och barnvänligt område nära skog och natur, handelsområde, mataffärer, träningsanläggning, längdspår, skidbacke och bra busskommunikationer. I området finns förskolor, Mariebergsskolan F-6 och Bräntbergsskolan 7-9. Cykelavstånd till Universitet, Norrlands universitetssjukhus och Umeå Centrum.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 79 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4036 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Balkong Ja
Pris 1 995 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Lina Bennervall
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 36
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

3:a om 79 kvm på populära Hermelinvägen, Mariedal!

NY Lina i objekt

NY Lina i objekt
NY Lina i objekt
Lina Bennervall

Lina Bennervall

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hermelinvägen 4

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 79 kvm.
Hiss Nej

Entré i markplan.

Välkommen till denna trevliga 3:a med egen ingång i markplan och rymlig balkong! Här har du en en fantastiskt möjlighet att skapa ditt eget drömboende. Lägenheten har en tilltalande planlösning och disponerar hall på entréplan med trapp upp till lägenhetens övriga rum. Köket har gott om förvaring och matplats vid fönstret, vardagsrum med utgång till balkong, två sovrum, klädkammare och ett stamrenoverat badrum med dusch och förberett för tvättmakskin.

Förening med låg avgift som inkluderar allt, fina gemensamma utrymmen för boende och möjlighet till bilplats. Här bor ni i ett lugnt och barnvänligt område nära skog och natur, handelsområde, mataffärer, träningsanläggning, längdspår, skidbacke och bra busskommunikationer. I området finns förskolor, Mariebergsskolan F-6 och Bräntbergsskolan 7-9. Cykelavstånd till Universitet, Norrlands universitetssjukhus och Umeå Centrum.

- TILLTALANDE PLANLÖSNING

- RENOVERAT OCH STAMBYTT BADRUM

- LÅG AVGIFT MED ALLT INKLUDERAT

- LUGNT OCH BARNVÄNLIGT OMRÅDE

- CYKELAVSTÅND TILL CITY, UNIVERSITET OCH SJUKHUS

HALL
Välkomnande hall med praktiskt klinkergolv och elgolvvärme. Ljus tapet på väggarna. Här finns utrymme att hänga av sig ytterkläderna och trapp upp till lägenhetens övriga rum. Öppning i vägg från matrummet samt belysning skapar ett fint ljus till trappen.

KÖK
Köket erbjuder köksinredning i massiv björk och matchande beigt kakel ovanför arbetsbänken. Bra med förvaring och städskåp. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin (av äldre modell), spis/ugn, fläkt samt dubbel kyl/frys. Vid fönstret finns en naturlig plats för matgruppen. Ljusa tapeter med en fondvägg och plastmatta på golv.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum som är lätt att möblera med variation. Här ryms både soffgrupp och matgrupp om så önskas. Parkettgolv ramar fint in rummet och väggarna är inredda med ljusa tapeter. Från vardagsrummet nås lägenhetens härliga balkong med förmiddagssolens strålar och markis.

BADRUM
Helrenoverat badrum i samband med stambyte i föreningen och som är inretts med kakel och klinker. Badrummets inredning består av WC, handfat med kommod och spegel med spotlights, dusch med glasdörrar och förberett för tvättmaskin.

SOVRUM 1
Via vardagsrummet nås detta sovrum. Här finns det en klädkammare som rymmer gott om förvaring och rummet ges utrymme för dubbelsäng och enklare möblemang. Ljusgul tapet på väggen och plastmatta på golvet.

SOVRUM
I anslutning till lägenhetens hall finns det andra sovrummet som är inrett med ljusa tapeter och plastmatta på golv.

ÖVRIGT
Varmförråd med egen dörr finns i samma hus.
Två nya kyl/frys 2019.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-12-11
Primärenergital 135

Ekonomi

Lägenhetsnummer 0004
Pris 1 995 000 kr utgångspris
Avgift 4036 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl värme, va, kabel-tv, internet, hushållsel
Andel i förening 0,443439%

Förening

Föreningsnamn Brf Hartassen
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 794000-4356
Gatuadress Hermelinvägen
Ort Umeå
Hemsida www.hartassen.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Hartassen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 235 st lägenheter belägna på fastigheten Hartassen 3 med adresserna Hermelinvägen 1-234. Samtliga lägenheter upplåtes med bostadsrätt förutom en lägenhet som upplåtes med hyresrätt till landstinget. Föreningen förvaltas både ekonomiskt och tekniskt av Castor. Pantsättnings-/överlåtelseavgift tas ut enligt stadgarna.
I avgiften ingår VÄ/VA, internet, kabel-tv och el. Ingen planerad höjning av månadsavgiften under år 2022, enligt ordförande 2022-09-08.

HUSENS SKICK
2022 Förbättring av fasader. Gemensamma miljösorteringsutrymmen. Byte av dörrar. Nytt bokningssystem för tvättstugorna. Förbättring fasader, grönytor, buskar. Träd på gårdarna.
Asfalt och stenplattor.
2019-2020 Målning av tvättstugan, byte av torktumlare. Ventilationsåtgärder efter OVK.
Huskropp utvändig. Renovering gästrum.
2018 Samtliga utebelysningar har bytts ut till LED-lampor.
2017-2016 Nya fönster. 2016 Målning fasader.
2014 Uppfräschning av gårdar och uppgradering fibernät (IT).
2010-2012 Stambyte och badrumsrenovering.
2007 Uppgradering IT-nät.
2000-1999 Fastighetsnät för IT. Byte fasadpanel och ventilation.

PLANERADE RENOVERINGAR
Föreningen följer underhållsplan och inga större renoveringar är planerade.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugor finns på Hermelinvägen 92 A och 202 A. I tvättstugan belägen på Hermelinvägen 92 A finns två tvättstugor samt en grovtvättstuga som bokas separat. I varje tvättstuga finns 2 tvättmaskiner, 1 centrifug, 1 torktumlare och 1 torkskåp.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Sappa Alltid från 8 april 2019, digitalt basutbud ca 20 kanaler ingår i månadsavgiften. Bredband 1000 GB via Riksnet, ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Föreningen har 152 st carportplatser (250 kr/månad).
78 st parkeringsplatser i varmgarage (430 kr/mån). Det finns även MC-garage (160 kr/månad).
Det finns ett fåtal parkeringsplatser lediga nu, ingen kö, enligt Castor 2022-09-08.
Föreningen har även ordnat 6 st carportplatser med laddning för elbil/hybrid för 495:-/månad.
För parkeringsplats /garage anmäler man sitt intresse till Conny Nilsson på Castor.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN (webbaserad bokningstavla)
Bastu finns belägen på Hermelinvägen 202A. Föreningen har även cykelrum på de flesta husgavlar. Det finns också gemensamma förråd på området. Dessa är till för boende på samma gård.
På Hermelinvägen 132B har föreningen ett gästrum att hyra för 250:-/natt (2 rum med kök, dusch/WC). Föreningen har lokaler för enklare hobbyverksamhet som snickeri på Hermelinvägen 146 och målning på Hermelinvägen 64. Föreningen har en samlingslokal på Hermelinvägen 202A som går att hyra.

ÖVRIGT
Föreningen har odlingslotter upp mot Gammliaskogen som medlemmarna får bruka. Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring i Länsförsäkringar medan hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Elhandelsavtal har tecknats med Umeå Energi som garanterar att 100 % av den el som köps in är miljöcertifierad och ursprungsmärkt vattenkraft. Med detta gör bostadsrättsföreningen ett aktivt miljöval och tar ansvar för minskade utsläpp av klimatpåverkande växthusgaser. Hemsida www.hartassen.se Ovanstående uppgifter är inhämtade från berörd förening, 2022-09-08. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Mariedal är beläget ca 4 km norr om centrala Umeå. Området uppfördes på mitten av 70-talet fram till 80-talets början. Här finns radhus med äganderätt och bostadsrättlägenheter i radhusliknande utförande. Mariedal är ett naturskönt område men är samtidigt beläget intill affärsområden där all närservice du behöver finns. Gamliaskogen vid radhusen erbjuder fina motionsspår sommar och vintertid. I området bor både äldre och barnfamiljer och attraherar samtliga målgrupper.

Närområde

Affärsområdet på Mariedal innehåller allt ifrån livsmedelsbutiker, klädaffärer, sportaffärer, möbelaffärer, husgerådsbutiker, frisörer, restauranger, bowling, bank och pizzerior. Med bara några minuters promenad tar du dig lätt till Ersbodas handelsområde som erbjuder ytterligare närservice. Beläget på Mariaområdet finns Mariebergsskolan som har förskoleklasser upp till sjätte klass och på Bräntbergsskolan finns högstadium. I Gamliaskogen beläget precis intill området finns motionsspår med elljus och skidspår på vintern. På Bräntberget finns en slalombacke och nedanför de fantastiska Mariehemsängarna. De består av stora gräsängar med fotbollsplaner och plats för aktiviteter och lek. Inte långt ifrån Mariedal finns populära Nydala som erbjuder bland annat stränder, bad och fiske.

Kommunikation

Till Mariedal tar du dig lätt med bil från Umeås centrum via Östra kyrkogatan eller efter gamla E4an. Bra kommunikation med buss går dagligen till Mariaområdet. För aktuell tidtabell se www.tabussen.se. Hit tar du dig effektivt och snabbt på bra cykel- och gångbanor.

Räkna på ditt nya boende