Mariedal, UMEÅ

Hermelinvägen 231

Välkommen till denna smakfullt renoverade lägenhet i populära brf Hartassen. Lägenheten har en tilltalande planlösning och disponerar hall på entréplan med trapp upp till lägenhetens övriga rum. Ett modernt socialt kök med stilrena linjer och med plats för matbord vid fönstret och trevlig öppen kökslösning mot vardagsrummet som har utgång till balkong. Bostaden har gott om förvaring, två stora sovrum, klädkammare och ett badrum med dusch och tvättmaskin.

Mycket stabil förening med god ekonomi, låg avgift som inkluderar allt och fina gemensamma utrymmen. Här bor du naturnära på lugnt och trivsamt kvarter med härliga motionsspår och skidspår runt husknuten i Gammliaskogen. Nära beläget finns Bräntbergsbacken, grönskande Mariehemsängarna och allt det serviceutbud du behöver. Bekvämt cykelavstånd till Universitet, sjukhus och IKSU och god kommunikation till stadskärnan med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv.

Varmt välkommen att boka din visning!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 79 kvm
Avgift 4036 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1974
Pris 2 350 000 kr

Ansvarig mäklare
Linda Lundgren
Reg. Fastighetsmäklare
0722-30 91 55
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Smakfullt renoverad lägenhet i populära brf Hartassen

Planritning

planritning
planritning
Linda Lundgren

Linda Lundgren

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hermelinvägen 231

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 79 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Välkommen till denna smakfullt renoverade lägenhet i populära brf Hartassen. Lägenheten har en tilltalande planlösning och disponerar hall på entréplan med trapp upp till lägenhetens övriga rum. Ett modernt socialt kök med stilrena linjer och med plats för matbord vid fönster och trevlig öppen kökslösning mot vardagsrummet som har utgång till balkong. Bostaden har gott om förvaring, två stora sovrum, klädkammare och ett badrum med dusch och tvättmaskin.

Mycket stabil förening med god ekonomi, låg avgift som inkluderar allt och fina gemensamma utrymmen. Här bor du naturnära på lugnt och trivsamt kvarter med härliga motionsspår och skidspår runt husknuten i Gammliaskogen. Nära beläget finns Bräntbergsbacken, grönskande Mariehemsängarna och allt det serviceutbud du behöver. Bekvämt cykelavstånd till Universitet, sjukhus och IKSU och god kommunikation till stadskärnan med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv.


- Ljusa smakfulla ytskick

- Modernt kök med öppen kökslösning mot vardagsrum

- Låg avgift som inkluderar allt

- Nära Universitet, Sjukhus, IKSU och service

- Stabil förening med fina gemensamma utrymmen

ENTRÉ
Entré på nedre plan med plats för avhängning. Klinker med golvvärme och gråmålade väggar. Trappen som leder upp till övriga lägenheten är stilfullt renoverad i vitlaserad askparkett.

KÖK
Lägenhetens hjärta, köket är i modern stil. Vita skåpluckor , mörk bänkskiva i laminat , rostfria maskiner ,spottar och en vinkyl gör köket till något alldeles extra. Kökets maskinella utrustning består av fullstor side by side kyl och frys med vattendispenser, induktionsspis med ugn, micro, fläkt samt inbyggd diskmaskin. Köket ger er gott om förvaring, bra arbetsytor samt trevlig plats för matbord vid fönster. Ljusgrå väggar och vitlaserad askparkett.

VARDAGSRUM
Generöst och gästvänligt vardagsrum . Härifrån nås dessutom lägenhetens trevliga balkong . Vackert vitlaserad askparkett och ljusgrå väggar ramar fint in det gästvänliga rummet.

BADRUM
Badrum med matta på golv och vägg. Badrummets inredning består av WC, kommod med handfat, spegelskåp med belysning och dusch. Tvättmaskin, samt bänk för klädvård och förvaringsskåp ovan bänk underlättar vardagen.

SOVRUM 1
Lägenhetens ena sovrum når man via vardagsrum. Vilsam mörkblå tapet på vägg och ekgolv. Här finns utrymme för dubbelsäng och gott om förvaring i den fina walk in closet garderoben.

SOVRUM
Det andra sovrummet är även det rymligt och har ljusgröna väggar och vitlaserad askparkett.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 79 kvm
Byggnadsår 1974
Fönster 3-glas
Ventilation Frånluft

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-12-11
Primärenergital 128

Ekonomi

Lägenhetsnummer 0183
Pris 2 350 000 kr
Avgift 4036 kr/mån
Kommentar ink. värme, vatten, internet, tv och hushållsel
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,443439%

Förening

Föreningsnamn Brf Hartassen
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 794000-4356
Gatuadress Hermelinvägen
Ort Umeå
Hemsida www.hartassen.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen
BRF Hartassen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 235 st lägenheter belägna på fastigheten Hartassen 3 med adresserna Hermelinvägen 1-234. Samtliga lägenheter upplåtes med bostadsrätt förutom en lägenhet som upplåtes med hyresrätt till landstinget. F o m 1/7 2020 kommer föreningen förvaltas både ekonomiskt och tekniskt av Castor. Pantsättnings-/överlåtelseavgift tas ut enligt stadgarna. I avgiften ingår VÄ/VA, internet, kabel-tv och el. Ingen planerad höjning av månadsavgiften under år 2022, enligt ordförande 2022-05-14.

HUSENS SKICK
2020 Målning av tvättstugan.
2018 Samtliga utebelysningar har bytts ut till LED-lampor.
2017-2016 Nya fönster. 2016 Målning fasader.
2014 Uppfräschning av gårdar och uppgradering fibernät (IT).
2010-2012 Stambyte och badrumsrenovering.
2007 Uppgradering IT-nät.
2000-1999 Fastighetsnät för IT. Byte fasadpanel och ventilation.

PLANERADE RENOVERINGAR
Föreningen följer underhållsplan och inga större renoveringar är planerade.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugor finns på Hermelinvägen 92 A och 202 A. I tvättstugan belägen på Hermelinvägen 92 A finns två tvättstugor samt en grovtvättstuga som bokas separat. I varje tvättstuga finns 2 tvättmaskiner, 1 centrifug, 1 torktumlare och 1 torkskåp.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Sappa Alltid från 8 april 2019, digitalt basutbud ca 20 kanaler ingår i månadsavgiften. Bredband 1000 GB via Riksnet, ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Föreningen har 152 st carportplatser (250 kr/månad) och 78 st parkeringsplatser i varmgarage (430 kr/mån). I föreningen finns även MC-garage (160 kr/månad). Finns inga lediga carportplatser men finns nån plats kvar i varmgaraget, enligt Castor 2022-05-14. Föreningen har även ordnat 6 st carportplatser med laddning för elbil/hybrid för 495:-/månad. Samtliga är upptagna just nu enligt ordförande 2022-05-14.För parkeringsplats /garage anmäler man sitt intresse till Conny Nilsson på Castor.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN (webbaserad bokningstavla)
Bastu finns belägen på Hermelinvägen 202A. Föreningen har även cykelrum på de flesta husgavlar. Det finns också gemensamma förråd på området. Dessa är till för boende på samma gård.
På Hermelinvägen 132B har föreningen ett gästrum att hyra för 250:-/natt (2 rum med kök, dusch/WC). Föreningen har lokaler för enklare hobbyverksamhet som snickeri på Hermelinvägen 146 och målning på Hermelinvägen 64. Föreningen har en samlingslokal på Hermelinvägen 202A som går att hyra.

ÖVRIGT
Föreningen har odlingslotter upp mot Gammliaskogen som medlemmarna får bruka. Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring i Länsförsäkringar medan hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Elhandelsavtal har tecknats med Umeå Energi som garanterar att 100 % av den el som köps in är miljöcertifierad och ursprungsmärkt vattenkraft. Med detta gör bostadsrättsföreningen ett aktivt miljöval och tar ansvar för minskade utsläpp av klimatpåverkande växthusgaser. Hemsida www.hartassen.se Ovanstående uppgifter är inhämtade från berörd förening, 2022-05-14. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Mariedal är beläget ca 4 km norr om centrala Umeå. Området uppfördes på mitten av 70-talet fram till 80-talets början. Här finns radhus med äganderätt och bostadsrättlägenheter i radhusliknande utförande. Mariedal är ett naturskönt område men är samtidigt beläget intill affärsområden där all närservice du behöver finns. Gamliaskogen vid radhusen erbjuder fina motionsspår sommar och vintertid. I området bor både äldre och barnfamiljer och attraherar samtliga målgrupper.

Närområde

Affärsområdet på Mariedal innehåller allt ifrån livsmedelsbutiker, klädaffärer, sportaffärer, möbelaffärer, husgerådsbutiker, frisörer, restauranger, bowling, bank och pizzerior. Med bara några minuters promenad tar du dig lätt till Ersbodas handelsområde som erbjuder ytterligare närservice. Beläget på Mariaområdet finns Mariebergsskolan som har förskoleklasser upp till sjätte klass och på Bräntbergsskolan finns högstadium. I Gamliaskogen beläget precis intill området finns motionsspår med elljus och skidspår på vintern. På Bräntberget finns en slalombacke och nedanför de fantastiska Mariehemsängarna. De består av stora gräsängar med fotbollsplaner och plats för aktiviteter och lek. Inte långt ifrån Mariedal finns populära Nydala som erbjuder bland annat stränder, bad och fiske.

Kommunikation

Till Mariedal tar du dig lätt med bil från Umeås centrum via Östra kyrkogatan eller efter gamla E4an. Bra kommunikation med buss går dagligen till Mariaområdet. För aktuell tidtabell se www.tabussen.se. Hit tar du dig effektivt och snabbt på bra cykel- och gångbanor.

Räkna på ditt nya boende