VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Haga, Umeå

Gustav Garvares Gata 3B

Välkommen till denna charmfulla bostad belägen i mysigt kvarter med närhet till fina parkområden, skog och natur samtidigt som stadskärnan ligger inom bekvämt gångavstånd. Lägenheten har en fin disposition och fördelar ett renoverat kök i ek, renoverat och ombyggt badrum, sovrum med bra förvaringsmöjligheter samt vardagsrum med utgång till inglasad balkong i västerläge. Här bor ni på ett optimalt läge med Universitetet, NUS, förskolor/skolor, centrumkärnan, tågstation samt träningsanläggning inom gång- och cykelavstånd. Goda busskommunikationer. I området finns matbutik, motions- och rekreationsområden samt fina parker. Stabil förening med låg avgift. I föreningen finns övernattningsrum, bastu och dusch, hobbyrum och samlingslokal.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 55.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3514 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Pris 2 195 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Charlotte Forsberg
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 38
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Charmfull lägenhet på populär gata! Haga!

Charlotte Forsberg

Charlotte Forsberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Gustav Garvares Gata 3B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 55.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

HALL
Möblerbar hall inredd med garderob. Hallen fördelar samtliga ytor i lägenheten i en trivsam och välkomnande planlösning. Väggarna är vitmålade, vilket är genomgående i hela bostaden och ger en bra helhetskänsla. Den känslan förstärks ytterligare av de genomgående fina parkettgolven i valnöt.

KÖK
Smakfullt renoverat kök i ek med blått kakel under överskåpen. Flertalet skåp ger gott om förvaringsmöjligheter. Arbetsbestyren sköts på arbetsbänk i laminat. Kyl/frys (inbyggd ismaskin), inbyggd ugn och mikro, spishäll samt diskmaskin är kökets maskinella utrustning. Invid fönster placeras matplats.

VARDAGSRUM
Ljust och trivsamt vardagsrum med stora fönsterpartier i väster. Rummet är lättmöblerat med utrymme för variation. Fönsterpartierna har vackra fönsterbräden i marmor, vilket också är genomgående i hela lägenheten. Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen i solfyllt läge med sol från tidig eftermiddag till kväll. Balkongen har ett fritt och öppet läge.

SOVRUM
Till vänster i hall nås lägenhetens sovrum med plats för dubbelsäng. Rummet har inbyggda garderober samt en skjutdörrsgarderob.

BADRUM
Renoverat och utbyggt badrum i stilrent utförande., vitt och grått, kakel och klinker! Dusch med duschvägg, handdukstork, wc och tvättställ med tillhörande kommod i ek och spegelskåp samt tvättmaskin är badrummets inredning. Golvvärme ger god komfort.

ÖVRIGT
Kabel TV internet, obligatorisk avgift 140 kr/m och läggs på månadsavgiften, redovisas separat på månadsavin.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 55.5 kvm
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2019-06-13
Primärenergital 82

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212308001-0008
Pris 2 195 000 kr utgångspris
Avgift 3514 kr/mån
Kommentar till avgiften inklusive värme och vatten
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,36977%
Andel av årsavgift 1,36763%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Umeåhus nr 8
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 794000-1766
Gatuadress Gustav Garvares gata
Hemsida www.umeahus8.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Kontaktperson Nils Erik Dahlbom
Telefon Kontaktperson 070-242 05 79
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen RBF Umeåhus nr 8 ligger lugnt belägen på Haga i Umeå, utan genomfartstrafik. Dagis och skola finns i området. Föreningen äger fastigheten Geväret 8. På fastigheten finns 4 byggnader med 69 lägenheter, som uppfördes 1948/49. Adresserna är Gustav Garvares Gata 3 A-B, 5 A-B, 7 A-B och 9 A-B. Överlåtelse-/pantsättningsavgift tas ut enligt föreningens stadgar. Inga planerade avgiftsändringar men kan absolut komma inför 2023 med tanke på de rådande omständigheterna (ordförande 2022-09-13).

2019-2020: Byte av vatten och avlopp in till husen. Asfaltering.
2018: Fönsterbyte.
2016: Byte el garage/p-platser, installation av individuell elmätning.
2015/16: Värmejustering, frigjort besöksparkeringar, underhåll av rökkanaler, relining och omdragning avlopp samlingsledningarna (källare), ventilationsrengöring.
2000-tal: Byte av ytterdörr, renovering av balkonger.
1990-tal: Utbytt el i samband med stambyte av vatten- och avloppsstammar.
1980-tal: Ny fasadplåt byttes.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Grundutbud för kabel-TV via ComHem ingår och digitalbox i standardmodell ingår och lämnas kvar vid försäljning. För aktuellt utbud samt prisinformation se www.comhem.se Bredband finns via A3, läggs på den angivna månadsavgiften som ett obligatoriskt tillägg 140 kr/månad, 1000 Mbit/s.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga finns i hus 3 och 7.

PARKERING
Föreningen har följande parkeringsplatser:
45 st parkeringsplatser med motorvärmarstolpe (240 kr/mån), i dagsläget 5 lediga platser.
14 st varmgarage (610 kr/mån), i dagsläget en kö på cirka 13 personer.
Enstaka större garage (1000-1450 kr / månad beroende på storlek), i dagsläget en kö på cirka 13 personer.
Köinformation från Riksbyggen 2022-09-13. Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”.

ÖVRIGT
I föreningen finns övernattningsrum (kostnad f.n 100 kr/natt), bastu, samlingslokal, hobbyrum och frysrum. Tre st nya förråd har byggts (300 kr/månad). Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Folksam. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hushållsel debiteras 4 månader i efterskott för verklig förbrukning (ca 150-400 kr/månad). Individuell mätning av el enligt undermätare i varje lägenhet. Elavgiften debiteras med f.n 1,20 kr/kWh.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av ordförande i föreningen samt Riksbyggen (2022-09-13). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt kommande renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Parkering Separat kösystem tillämpas för garage och motorvärmarplatser

Dokument

Området

Haga är den stadsdel i Umeå som är belägen närmast norr om centrum. Det är en av Umeås äldsta stadsdelar, vars södra delar (närmast centrum) domineras av villabebyggelse från 1940-talet, medan det längre norrut finns ett varierat utbud av två- och trevånings hyres- och bostadsrättshus från sent 1940-tal och framåt. Haga och stadsdelen Sandbacka räknas ofta ihop. Stadsdelen avgränsas i väst av E4 och det före detta regementsområdet för I20, i söder av järnvägen, i norr av Sandaparken/Erikslundsvägen och i öst av Gammlia och Stadsliden, vid vars kant T3 Arena (f.d. Gammliavallen) - hemmaplan för fotbollslagen Umeå IK och Umeå FC - ligger. Det finns tre gym i närheten (Fitness24seven vid I20 samt både Tenton på Hagmarksvägen, alldeles runt hörnet, och i nyöppnade lokaler vid Coop nära).

Närområde

Butiker, livsmedelsaffär, pizzeria, bensinmack, elljusspår, skola, förskola, Gammlia och sporthall.

Kommunikation

Goda kommunikationer. Buss och tåg.

Övrigt

Det finns flera förskolor och skolor i området.

Räkna på ditt nya boende