Visningar

Måndag 11 Mars KL: 18:00 - 18:30 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Teg, UMEÅ

Furugränd 4B

Kliv in i denna charmiga och perfekt belägna tvåa med inglasad balkong på populära Teg! Lägenheten har härligt ljusinsläpp, genomgående modern färgsättning, vackra ljusa gråmelerade laminatgolv och tilltalande planlösning. I harmoni fördelas kök i modern stil med utrymme för matgrupp, lättmöblerat vardagsrum med plats för såväl soffgrupp, tv-möbel och matsalsbord, helkaklat badrum med golvvärme och hall med förvaringsmöjligheter. Den generösa, inglasade balkongen i soligt söderläge och utsikt över föreningens innergård sätter guldkant på boendet! Två tillhörande förråd i källare, låg avgift och föreningen har under senaste åren utfört flertalet standardhöjande renoveringar.

På Teg bor du med några minuters promenad till stadens puls med dess kompletta utbud av affärer och restauranger, nära vackra älven, fina promenadstråk vid Bölesholmarna, T3 arena, Avion och flera mataffärer. God kommunikation till centrum och Universitetet.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 59 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4611 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1955
Pris 1 995 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0706-22 22 94
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Optimalt belägen och rymlig tvåa på Teg!

Planritning

Anna Persson

Anna Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Furugränd 4B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 59 kvm. föreningens information
Hiss Nej, Hiss finns ej.
Våning 3 av 3

HALL
Välkomnande och möblerbar hall med möjlighet till avhängning av ytterkläder. Vitmålade väggar och gråmelerat laminatgolv som löper vidare till både köket och vardagsrummet vilket ger ett enhetligt rumssamband.

KÖK
Modernt ljust kök med vita klassiska luckor med fina handtag i läder, vitt kakel och matchande melerad laminatskiva gör köket ljust och charmigt. Här finns gott om lådor och skåp till förvaring och större arbetsytor. Kökets maskinella utrustning består av kombinerad kyl/frys, inbyggd ugn, inbyggd micro, integrerad diskmaskin, induktionshäll och fläktkåpa. Här finns utrymme för matgrupp och fönster med utsikt över husets framsida.

VARDAGSRUM
Lättmöblerat och rymligt vardgasrum med utrymme för såväl soffgrupp, tv-möbel och matgrupp. Vitmålade väggar, gråmelerat laminatgolv och en ljus panelvägg i trä klär in rummet. Härifrån nås lägenhetens pärla, den inglasade och generösa balkongen i bästa söderläge och med rogivande utsikt över föreningens stora och grönskande innergård.

BADRUM
I anslutning till lägenhetens hall nås det modernt renoverade (2015/2016) och stambytta badrummet med kakel och klinker i stilsäkert utförande i grå toner. Badrummets inredning består av wc, tvättställ med kommod, spegel med infälld belysning, handdukstork, dusch med vikbar duschvägg och inbyggd tvättmaskin med överskåp till förvaring. Golvvärme värmer frusna fötter och stort fönster ger härligt ljusinsläpp till badrummet.

SOVRUM
Från vardagsrummet nås lägenhetens rogivande sovrum. Här finns utrymme för dubbelsäng, sängbord och övrig möblering. Väggarna är målade i ljus nyans och en fondvägg i trä ger en ombonad känsla. På golvet ligger ett ljust laminatgolv och förvaring erbjuds i tre inbyggda garderober och även i en fristående garderob. Fönster ger ett härligt ljusflöde till rummet.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 59 kvm
Byggnadsår 1955
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft
Övrigt om byggnaden 2020-2019 Balkongerna renoverade- större till ytan och vissa har inglasats.
2018 Relining av stammar under fastigheterna och tagit ner slitna träd på innegården.
2017 Nya fönster och nya balkongdörrar i alla lägenheter samt byte av lägenhetsdörrar (54 st). Dränering kring Furugränd 2. Indragning av fiber (Umenet).
2016 Stambyte, nya ytterdörrar, omdragning el.
Övriga byggnader Föreningen har två tvättstugor: en tvättstuga är belägen i huset på Furugränd 2, den andra är belägen i källaren på Furugränd 4B och delas med huset på Kronovägen 7. Mysig innergård med sociala ytor där man lagt stenplattor och sittplatser finns. På gården finns även en grill som de boende kan använda. Cykelförråd.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-12-02
Primärenergital 96

Ekonomi

Lägenhetsnummer 161034
Pris 1 995 000 kr
Avgift 4611 kr/mån
Kommentar till avgiften ingår värme, vatten, kabeltv. Hushållsel och kostnad för internet tillkommer.
Driftkostnad 6 480 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 3 600 kr
  • Övrigt: 2 880 kr

Under övrig kostnad är bredbandskostnad 240:-/mån

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 2,15093%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 770 730 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Uträknad via årsredovisningen 2022.

Förening

Föreningsnamn Brf Spetsen 15 & 16
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769627-1217
Gatuadress Furugränd
Hemsida www.brfspetsen1516.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Spetsen 15 & 16 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2014. Föreningen förfogar över 54 st lägenheter belägna på fastigheterna Spetsen 15 samt Spetsen 16 med adresserna Furugränd 2 A-B, Furugränd 4 A-B samt Kronovägen 7 A-B. Fastigheterna byggdes 1955 och 1959. Av lägenheterna är 49 upplåtna med bostadsrätt och 5 med hyresrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt av Simpleko. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Månadsavgiften har höjts med 15% f o m 1/1 2023 och ytterligare en höjning med 15% f o m 1/7 2023, efter omläggning av lån. Budget är inte satt för kommande år så i dagsläget är inte höjningen satt för 2024, enligt ordförande 2023-11-17.

HUSENS SKICK
2020-2019 Balkongerna renoverade- större till ytan och vissa har inglasats.
2018 Relining av stammar under fastigheterna och tagit ner slitna träd på innegården.
2017 Nya fönster och nya balkongdörrar i alla lägenheter samt byte av lägenhetsdörrar (54 st). Dränering kring Furugränd 2. Indragning av fiber (Umenet).
2016 Stambyte, nya ytterdörrar, omdragning el.
2016-2015 Stambyte med tillhörande badrumsrenovering. I samband med stambytet genomfördes omdragning av el i huset samt ny ventilation och köksfläktar i samtliga lägenheter.

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Inga planerade renoveringar (ordförande 2023-11-17).

GÅRDEN
Mysig innergård med sociala ytor där man lagt stenplattor och sittplatser finns. På gården finns även en grill som de boende kan använda.

TVÄTTSTUGA
Föreningen har två tvättstugor: en tvättstuga är belägen i huset på Furugränd 2, den andra är belägen i källaren på Furugränd 4B och delas med huset på Kronovägen 7.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via ComHem där grundutbud ingår i månadsavgiften. Möjlighet att teckna bredband via ComHem, ingår ej i månadsavgiften. Fiber indraget. För utbud samt priser gå in på www.comhem.se
Fr.o.m juni 2017 finns även fiber via Umenet som valbar internetleverantör (ingår ej i avgiften).

PARKERING
44 st parkeringsplatser med motorvärmarstolpe (360 kr/mån). Ingen kö och en ledig plats för närvarande 2023-11-17.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns det ett cykelförråd.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör det två källarförråd. Soprum med sortering för hushållssopor, förpackningar/tidningar, lyskärl och batterier, bruna kärl för matavfall. Finns även sortering för glas på Kronovägen 7. Försäkring till fullvärde har föreningen tecknat hos Trygg Hansa AB och i avtalet ingår styrelseförsäkring. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren.
Hemsida www.brfspetsen1516.se
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-11-17. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Övrigt Överlåtelseavgift betalas av köpare. Kommande höjning av månadsavgift den 1 februari 2024 med 20,2%. Inga planerade renoveringar under 2024 enligt (ordförande 2023-11-17)
Parkering 44 st parkeringsplatser med motorvärmarstolpe (360 kr/mån). Ingen kö och en ledig plats för närvarande 2023-11-17. Sköts av Simpleko.
Balkong Inglasad balkong i bästa söderläge.

Dokument

Området

Varmt välkommen till Teg! Här bor du nära både vackra älven med fina promenadstråk samt Björklövens hemmaarena A3 Arena – en kombination som slår det mesta. Teg är även stadsdelen som, enligt många, har stans bästa pizza. Men vi lovar, även om du inte är intresserad av vare sig promenadstråk, hockey eller pizza så är Teg ett område som lockar stora som små.

Närområde

Den ursprungliga byn Teg är numera en populär stadsdel i Umeå och här bor hela 12.600 invånare. Teg har ett stort utbud av välsorterade livsmedelsbutiker men även apotek, hälsocentral och folktandvård. Nöjesmässigt finns både gym, idrottsplats, bibliotek, handelsträdgård och en populär second hand butik. På gång- och cykelavstånd ligger dessutom gallerian Avion Shopping och IKEA. På Teg finns med andra ord något för alla.

Kommunikation

Från Teg till centrum är det endast 1,4 kilometer och gång- och cykelvägarna är välskötta. Flertalet bussar går även till Vasaplan och NUS / Universitetet. Är du bilburen tar resan till centrum endast några få minuter. Här bor du med andra ord nära stadens puls.

Övrigt

På Teg finns fem förskolor att välja bland (Linjalen, Rymden, Karlavagnen, Målaren och Böle) och två låg- och mellanstadieskolor (Östtegsskolan och Böleängsskolan). I Östtegsskolan, som ligger i ett vackert trähus från 1887, bedrivs verksamheten med inriktning mot musik. Musiken är också populär på Tegs Centralskola (7 – 9), som samtidigt erbjuder profilering mot ishockey och sport i allmänhet. I området finns även Engelska skolan.

Räkna på ditt nya boende