Visningar

Torsdag 30 Juni KL: 16:45 - 17:15 Bokad visning, anmälan krävs via hemsidan! Boka
Teg, UMEÅ

Furugränd 2B

Charmig och perfekt belägen tvåa med balkong i soligt läge på Teg! Lägenheten har härligt ljusinsläpp, genomgående modern färgsättning, vacker Holmsundsparkett och tilltalande planlösning. I harmoni fördelas kök i tidstypisk stil med utrymme för matgrupp, lättmöblerat vardagsrum med utgång till balkong, helkaklat badrum med skön golvvärme och möblerbar hall med bra förvaringsmöjlighet i klädkammare. Den generösa balkongen i solfyllt söderläge med utsikt över föreningens gård sätter guldkant på boendet! Till lägenheten hör ett förråd och parkeringsplats finns ledig!

Till lägenheten hör två förråd och föreningen har under senaste åren utfört flertalet standardhöjande renoveringar. På Teg bor du med några minuters promenad till stadens puls med dess kompletta utbud av affärer och restauranger, nära vackra älven, fina promenadstråk vid Bölesholmarna, Winpos Arena, Avion och flertalet mataffärer. God kommunikation till centrum och universitetet. Välkommen!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 59 kvm
Avgift 3487 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1959
Pris 1 795 000 kr Utgångspris

Ansvarig mäklare
Erika Jansson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 39
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Välplanerad tvåa med balkong i söderläge!

Planritning

Erika Jansson

Erika Jansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Furugränd 2B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 59 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande och möblerbar hall med möjlighet till avhängning av ytterkläder. Dekorativ tapet och praktisk matta pryder ytskikten. Längre in nås rymlig klädkammare med hyllor och hängare för mer förvaring.

KÖK
Platsbyggt kök med vita klassiska luckor med rostfria handtag, vitt rutigt kakel och rostfri arbetsbänk vilket ger köket en tidlös stil. Kökets maskinella utrustning består av kombinerad kyl och frys, spis med ugn och fläkt. Fint utrymme för matgrupp och skafferi ger bra förvaring. Ljust målade väggar och samma matta som i hallen klär ytskikten.

VARDAGSRUM
Lättmöblerat, ljust och rymligt vardagsrum med plats för såväl soffa, tv-möbel och matgrupp om så önskas. Tapetserade väggar i trendig grå kulör och vacker Holmsundsparkett ramar fint in det gästvänliga rummet.

Härifrån nås lägenhetens pärla, den härliga balkongen i soligt söderläge och med rogivande utsikt över föreningens grönskande gård. Praktisk trall ligger på balkongens golv.

BADRUM
Modernt renoverat och stambytt badrum med kakel och klinker i stilsäkert utförande. Badrummets inredning består av wc, handfat, spegelskåp med belysning och dusch med vikbara väggar. Golvvärme värmer frusna fötter.

SOVRUM
Från hallen nås lägenhetens lugna sovrum. Här finns utrymme för dubbelsäng, sängbord och möblemang. Väggarna är tapetserade i ljusrosa nyans och på golvet ligger vackert parkettgolv. Mycket god förvaring erbjuds i flera fina inbyggda garderober.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 59 kvm
Byggnadsår 1959
Ventilation Frånluft

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-12-02
Primärenergital 104

Ekonomi

Lägenhetsnummer 151016
Pris 1 795 000 kr Utgångspris
Avgift 3487 kr/mån
Kommentar inklusive värme, vatten och tv
Driftkostnad 2 430 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 2 430 kr

Driftkostnaden är beräknad på nuvarande ägares förbrukning under förgående år inklusive 16 Ampere lägenhetssäkring.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 2,15091%

Förening

Föreningsnamn Brf Spetsen 15 & 16
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769627-1217
Hemsida www.brfspetsen1516.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Spetsen 15 & 16 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2014. Föreningen förfogar över 54 st lägenheter belägna på fastigheterna Spetsen 15 samt Spetsen 16 med adresserna Furugränd 2 A-B, Furugränd 4 A-B samt Kronovägen 7 A-B. Fastigheterna byggdes 1955 och 1959. Av lägenheterna är 49 upplåtna med bostadsrätt och 5 med hyresrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt av Simpleko i Uppsala av HSB Norr. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Ingen planerad höjning av månadsavgiften under 2022 enligt ordförande 2022-06-07.

HUSENS SKICK
2020-2019 Balkongerna renoverade- större till ytan och vissa har inglasats.
2018 Relining av stammar under fastigheterna och tagit ner slitna träd på innegården.
2017 Nya fönster och nya balkongdörrar i alla lägenheter samt byte av lägenhetsdörrar (54 st). Dränering kring Furugränd 2. Indragning av fiber (Umenet).
2016 Stambyte, nya ytterdörrar, omdragning el.
2016-2015 Stambyte med tillhörande badrumsrenovering. I samband med stambytet genomfördes omdragning av el i huset samt ny ventilation och köksfläktar i samtliga lägenheter.

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Inga planerade renoveringar (ordförande 2022-06-07).

GÅRDEN
Mysig innergård med sociala ytor där man lagt stenplattor och sittplatser finns. På gården finns även en grill som de boende kan använda.

TVÄTTSTUGA
Föreningen har två tvättstugor: en tvättstuga är belägen i huset på Furugränd 2, den andra är belägen i källaren på Furugränd 4B och delas med huset på Kronovägen 7.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via ComHem där grundutbud ingår i månadsavgiften. Möjlighet att teckna bredband via ComHem, ingår ej i månadsavgiften. Fiber indraget. För utbud samt priser gå in på www.comhem.se
Fr.o.m juni 2017 finns även fiber via Umenet som valbar internetleverantör (ingår ej i avgiften).

PARKERING
44 st parkeringsplatser med motorvärmarstolpe (360 kr/mån). Ledig plats för närvarande 2022-06-03.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns det ett cykelförråd.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör det två källarförråd. Soprum med sortering för hushållssopor, förpackningar/tidningar, lyskärl och batterier, bruna kärl för matavfall. Finns även sortering för glas på Kronovägen 7. Försäkring till fullvärde har föreningen tecknat hos Trygg Hansa AB och i avtalet ingår styrelseförsäkring. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Hemsida www.brfspetsen1516.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2022-06-07. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Varmt välkommen till Teg! Här bor du nära både vackra älven med fina promenadstråk samt Björklövens hemmaarena A3 Arena – en kombination som slår det mesta. Teg är även stadsdelen som, enligt många, har stans bästa pizza. Men vi lovar, även om du inte är intresserad av vare sig promenadstråk, hockey eller pizza så är Teg ett område som lockar stora som små.

Närområde

Den ursprungliga byn Teg är numera en populär stadsdel i Umeå och här bor hela 12.600 invånare. Teg har ett stort utbud av välsorterade livsmedelsbutiker men även apotek, hälsocentral och folktandvård. Nöjesmässigt finns både gym, idrottsplats, bibliotek, handelsträdgård och en populär second hand butik. På gång- och cykelavstånd ligger dessutom gallerian Avion Shopping och IKEA. På Teg finns med andra ord något för alla.

Kommunikation

Från Teg till centrum är det endast 1,4 kilometer och gång- och cykelvägarna är välskötta. Flertalet bussar går även till Vasaplan och NUS / Universitetet. Är du bilburen tar resan till centrum endast några få minuter. Här bor du med andra ord nära stadens puls.

Övrigt

På Teg finns fem förskolor att välja bland (Linjalen, Rymden, Karlavagnen, Målaren och Böle) och två låg- och mellanstadieskolor (Östtegsskolan och Böleängsskolan). I Östtegsskolan, som ligger i ett vackert trähus från 1887, bedrivs verksamheten med inriktning mot musik. Musiken är också populär på Tegs Centralskola (7 – 9), som samtidigt erbjuder profilering mot ishockey och sport i allmänhet. I området finns även Engelska skolan.

Räkna på ditt nya boende