Visningar

Torsdag 6 Oktober KL: 18:30 - 19:00 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Boka visning
Haga, Umeå

Fredrikshögsgatan 4

Välkommen till ett attraktivt läge på nedre Haga, barnvänligt och centrumnära. Denna 30-talsvilla erbjuder charmfulla detaljer och hemtrevlig atmosfär. Entréplan disponerar ett renoverat kök i öppen planlösning mot matplats, vardagsrum med en vacker välfungerande kakelugn, sovrum/kontor samt wc. På övre plan nås tre av bostadens fyra sovrum samt ett renoverat badrum med matta på golv och vägg. I källarplan nås fina förvaringsmöjligheter, hobbyrum, tvättstuga och ett renoverat allrum med öppen spis. Villan har nyare fönster och yttertak. Villan står på en generös tomt med äppelträd och plommonträd samt utrymme för soliga uteplatser och ytterligare trädgårdsideér för den som är intresserad. Här finns utrymme till lek, spring och lata dagar i solen på den rymliga gräsmattan.

Här bor ni lugnt nära skog och natur invid Gammlia samtidigt som de centrala delarna med sitt kompletta utbud ligger inom gångavstånd, en perfekt kombination! I området finns förskola/skola, träningsanläggning och busshållplats.

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 139 kvm + 76 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 5 varav 3-4 sovrum
Tomt 644 kvm
Byggnadsår 1939
Pris 6 295 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Charlotte Forsberg
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 38
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Nedre Haga - villa på lugnt och omtyckt område!

plan 1 tr plan entre Fastighetskarta

plan 1 tr
plan 1 tr
plan entre
plan entre
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Charlotte Forsberg

Charlotte Forsberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Fredrikshögsgatan 4

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5 varav 3-4 sovrum
Boarea 139 kvm. taxeringsinformation


HALL
Välkommen in till hall med plats för kapp- och skohylla. Hallen leder er in till entréplanets sällskapsytor i en trivsam planlösning. Hallen fördelar även trapp upp till övre plan samt trapp ner till källarplan. Väggarna är ljusa och på golvet ligger en parkett.

KÖK
Till vänster om hall når ni det ombyggda köket från Sentence med vit skåpinredning, klassiskt och stilfullt. En fin stenskiva ger praktiska arbetsmöjligheter i köket. Ovan arbetsytorna ligger ett vitt kakel och vid den inbyggda spisen i vinkel ligger ett beige kakel. En köksbänk delar av matbestyren från den rymliga matplatsen och ger ytterligare arbetsytor samt förvaringsmöjligheter samt fint samspel mellan rummen.
Den maskinella utrustningen består av hel kyl och frys, induktionshäll och inbyggd spis samt diskmaskin. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger en grå matta.

MATRUM
Matrummet har en öppen planlösning in mot vardagsrummet och ger ett fint rumssamband mellan kök och vardagsrum, en gästvänlig och social plats oavsett vardag eller fest. På golvet ligger en fin fiskbensparkett som enhetligt löper vidare in till vardagsrum. Väggarna är ljust målade. Här finns utgång till den överbyggda altanen med trapp ner till den rymliga tomten. Tomten har gott om utrymme för lek och spring samt fina odlingsmöjligheter för den intresserade.

VARDAGSRUM
Ljust och mysigt rum med kakelugn placerad i ett av hörnen – en vacker och värmande inredningsdetalj. Rummet har plats för större soffgrupp. Väggarna är målade i grönt och beigt. Vardagsrummet nås både från matrum och hall, vilket ger ett fint flöde till rummet.

SOVRUM 1
Från matrummet nås ett rymligt sovrum, som idag fungerar som arbetsrum. En mönstrad 50-talsinpirerande tapet ramar in rummet och på golvet ligger en parkett. Fönster i två väderstreck ger fint ljusinsläpp.

WC
Invid entrén nås praktiskt Wc, wc:n är inredd med toalettstol och tvättställ med tillhörande kommod samt spegelskåp. Matta på golv och målade/kaklade väggar.

SOVRUM 2
Övre plan disponerar 3 sovrum, fina förråd och klädkamrar samt badrum. Sovrum 2 är husets största sovrum och passar utmärkt att inreda med en dubbelsäng. En nisch skapar utrymme för läshörna, arbetsplats, sminkhörna eller kanske att inreda en rymlig garderob? Rummet är inrett med två inbyggda klädkamrar. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett fint trägolv.

SOVRUM 3
Sovrum 3 ramas in av målade och tapetserade väggar i varmare toner. På golvet ligger en parkett. Rummet passar utmärkt som barnrum men det går även utmärkt att möblera med en dubbelsäng. Charmigt snedtak och mindre fönster gör att rummet upplevs mysigt och ombonat.

SOVRUM 4
Längst in når ni husets fjärde sovrum ett mindre sovrum med egen klädkammare/förråd. Väggarna är tapetserade i en mönstrad tapet och på golvet ligger en parkett.

BADRUM
Det renoverade badrummet har grå matta på golv och vägg. Takdusch, duschväggar, wc, tvättställ med tillhörande kommod och spegelskåp samt handdukstork är badrummet inredning.

KÄLLARE
Basic källare med fina förvaringsmöjligheter och hobbyutrymmen. Här finns även husets tvättstuga inredd med tvättmaskin och tvättho. Källaren har en renoverad och inredd gillestuga med öppenspis – ett perfekt ungdomsrum/lekrum eller TV-rum.
I källaren finns också ett spännande oinrett utrymme att nå, belägen under huvudentréns trapp – kanske blir detta en framtida vinkällare

ÖVRIGT
2021 Badrum övre plan
2019 Fasad delvis bytt samt målad
2017 Nytt yttertak (takpapp, läkt och pannor samt plåtarbeten). Insats i öppen spis, källarplan.
2015 Nytt källargolv med isolering och armering gillestuga.
2012 Renovering av kök Sentense samt ny maskinpark. Öppnat upp mot matplats. Kakelugn installerad.
2013 Ny maskinpark tvättstuga. Fönster på gavlarna bytta.
2000-tal övriga fönster bytta i huset, tidigare ägare. Dock ej fönster i källaren samt ett mindre fönster på övre plan.
Fiber Umenet (finns fiber i varje rum)

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla med källare
Fastighet Kölen 14
Boarea 139 kvm
Biarea 76 kvm
Byggnadsår 1939
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä/betong
Fasad Trä
Fönster 3-glas (2-glas källare)
Bjälklag Trä
Tak Betongpannor
Grundläggning Källare
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2022-09-09
Primärenergital 90

Ekonomi

Pris 6 295 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 4 332 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 2 637 000 kr
  • Småhusmark: 1 695 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 637 000 kr
Värdeår 1939
Summa inteckningar 2 500 000 kr
Fastighetsskatt 8 874 kr
Driftkostnad 44 286 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 27 056 kr
  • Vatten/avlopp: 8 622 kr
  • Renhållning: 2 608 kr
  • Hushållsström: 6 000 kr

Hushållsel 3 265 kwh den senaste 12 månaders perioden. 16 A säkring 2 301 kr/år fast avgift. Fjärrvärmeförbrukning 31 823 kwh den senaste 12 månaders perioden. 4 017 kr/år fast avgift. Beräknad årsförbrukning 129 kubik = beräknad kostnad inkl dagvatten 8 622 kr. Till driftkostnaden tillkommer försäkring och fastighetsskatt.

Tomt

Tomtarea 644 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt
Uteplats Överbyggd altan i söderläge
Parkering Äldre garagebyggnad, uppfart med plats för två bilar

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Tomtindelning Stadsplan

Dokument

Området

Haga är den stadsdel i Umeå som är belägen närmast norr om centrum. Det är en av Umeås äldsta stadsdelar, vars södra delar (närmast centrum) domineras av villabebyggelse från 1940-talet, medan det längre norrut finns ett varierat utbud av två- och trevånings hyres- och bostadsrättshus från sent 1940-tal och framåt. Haga och stadsdelen Sandbacka räknas ofta ihop. Stadsdelen avgränsas i väst av E4 och det före detta regementsområdet för I20, i söder av järnvägen, i norr av Sandaparken/Erikslundsvägen och i öst av Gammlia och Stadsliden, vid vars kant T3 Arena (f.d. Gammliavallen) - hemmaplan för fotbollslagen Umeå IK och Umeå FC - ligger. Det finns tre gym i närheten (Fitness24seven vid I20 samt både Tenton på Hagmarksvägen, alldeles runt hörnet, och i nyöppnade lokaler vid Coop nära).

Närområde

Butiker, livsmedelsaffär, pizzeria, bensinmack, elljusspår, skola, förskola, Gammlia och sporthall.

Kommunikation

Goda kommunikationer. Buss och tåg.

Övrigt

Det finns flera förskolor och skolor i området.

Räkna på ditt nya boende