VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Ålidhem, Umeå

Biologigränd 5

Snart presenteras denna smart planerad och stilrent inredd etta på optimalt belägna och universitetsnära Ålidhem! Lägenheten disponerar stort allrum med sovalkov, separat kök i modern stil, badrum med badkar och en rymlig hall med anslutande klädkammare. Genomgående moderna och stilfulla ytskikt.

Stabil förening med bra ekonomi, låg avgift och många fina gemensamhetsutrymmen såsom övernattningslägenhet, bastu, gym, samlingslokal och odlingslotter. Till lägenheten hör ett förråd, parkeringsplatser finns lediga och tvättstuga finns i samma byggnad.

Gångavstånd till universitet, NUS, IKSU, flertalet matbutiker, restauranger samt god kommunikation till stadens puls med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv. Här är det bara att flytta in. Kontakta ansvarig mäklare för mer information och möjlighet till visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 42 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2489 kr/mån
Rum 1
Våning 2 av 3
Hiss Ja
Byggnadsår 1969
Pris

Ansvarig mäklare
Erika Jansson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 39
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

SNART HÄR!

Planritning

Erika Jansson

Erika Jansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Biologigränd 5

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 42 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande hall med möjlighet till avhängning av ytterkläder och mer förvaring i garderob. I anslutning nås praktisk klädkammare för ytterligare förvaring av kläder. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett mörkt laminatgolv.

KÖK
Köket upprustat i modern stil med gråa köksluckor med rostfria handtag och vitt kakel. Bra arbetsytor för köksbestyren och gott om förvaring till köksgeråd. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl och frys, spis med ugn och häll och fläkt. Fin plats för matgrupp. På golvet ligger ett snyggt mönstrat laminat och väggarna är vitmålade.

ALLRUM
Lägenhetens hjärta, allrummet är stilrent inrett med modern fondvägg och ljust parkettgolv. Rummet är lätt att möblera med variation och har en avskild sovalkov som rymmer stor säng. Ytorna ger plats för soffa, tv-möbler, matgrupp och skrivbordshörna om så önskas. Härligt solljus från söder och den franska balkongen förstärker ljusinsläppet.

BADRUM
Rymligt badrum klätt i ljus våtrumsmatta. Badrummets inredning består av wc, handfat, spegelskåp och badkar med dusch.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 42 kvm
Byggnadsår 1969
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme och bergvärme
Ventilation Frånluft med återvinning

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2019-09-02
Energikonsumtion 113 kWh/m2 år.
Primärenergital 100

Ekonomi

Lägenhetsnummer 271
Avgift 2489 kr/mån
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Inre reparationsfond 5 208 kr
Andel i förening 0,23376%
Andel av årsavgift 0,23376%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Biologigränd
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 794000-3697
Gatuadress Biologigränd
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB BRF Biologigränd är en äkta bostadsrättsförening som förfogar över 350 st lägenheter belägna på fastigheten Licentiaten 1 med adresserna Biologigränd 1-51. Av lägenheterna är 283 upplåtna med bostadsrätt och 67 med hyresrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB ek för. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.
I avgiften ingår: VÄ/VA, internet och kabel-tv.
Hushållsel ingår inte i månadsavgiften. Föreningen tillämpar individuell mätning av hushållsel, vilket debiteras med tre månaders "släp" på avgiften.
Månadsavgiften har höjts med 4% f o m 2023-01-01 och avgiften planeras att höjas med 4% de 3 kommande åren p g a föreningens stora investeringar för ett hållbart boende (information från styrelsen 2023-03-22).

HUSENS SKICK
2022-2023 Fönsterbyte
2020: Relining av avloppssystemen, nya kallvattenledningar. Utjämning av ytan kring P-platsen. Installerat brandsläckare i fritidslokal, tvättstugor och garage.
2019: Byte av maskinparken i samtliga nio tvättstugor.
2018: Stadgeenlig fastighetsbesiktning 2018-09-30. Se mera info i årsredovisning 2018.
2017: Installerat vattenreningssystem. Byte av säkerhetsdörrar och nya postboxar juni 2017. Taggsystem installeras till bokning av föreningens gemensamhetslokaler, garage och tvättstugor.
2016: Slutfört fullständig el-renovering i bostadsrätterna och gemensamhetsutrymmen, byte av samtliga köksfläktar, målning av golv och väggar i källargångar, byte av vitvaror (kyl/frys) i samtliga hyresrätter, större trädgårdsupprustning vid Biologigränd 50-51.
2015: Uppgradering av elledningar, kontakter och strömbrytare i samtliga lägenheter, trapphus och gemensamhetslokaler.
2015: Underhållspolning av stammar.
2014: Upprustning av varmgaraget och förnyad värme- och ventilationsanläggning slutfördes, energieffektivisering i hus A och B (bio 1-6), ny utrustning i undercentraler (bioa 6 och 49), vindskydd vid uteplatser på de nedre gårdarna, målning av betongmurar vid entréer, två större cykelställ med tak och några utan tak byggdes, byte av spisar i hyresrätter, anläggning av uteplatser vid Bio 50 – R-gården.
2006: Underhållsspolning av stammar.
1996: Stambyte.

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Byte av ventilation i de flesta fastigheter, de kopplas till ett system med energiåtervinning ur avlopp. Solpanelerna kommer att kopplas till det befintliga energisystemet.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugor finns i källare eller markplan på Biologigränd 4, 22, 35 och 48. Grovtvättstuga finns i källaren under Biologigränd 48.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Tele2 grundutbud ingår i månadsavgiften.
Bredbandsleverantör Banhof, 1GB. Ingår i månadsavgiften.

PARKERING
164 st parkeringsplatser med mv-stolpe (177 kr/mån) finns plats och ingen kö.
30 st parkeringsplatser i carport (235 kr/mån) och lång kö.
60 st parkeringsplatser i kallgarage (303 kr/mån) och kö.
60 st parkeringsplatser i varmgarage (437 kr/mån).
All info enligt vicevärd 2023-03-22.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Bastu finns beläget i källaren på Biologigränd 41 där även gym och motionsrum finns. Kostnad för träningslokalerna är 400 kr per år (500 kr för hela familjen). I anslutning till bastun finns det ett rum med två biljardbord. För att använda biljardborden får man betala en kostnad på 400 kr/år. Föreningen har en samlingslokal som kan hyras för 200 kr/dygn. Utanför vicevärdskontoret står ett pingisbord som boende får använda när det är ledigt. Kolonilotter finns till allas förfogande, för att odla kontaktar man vicevärden. Föreningen har även snickerilokal och övernattningsrum.

ÖVRIGT
Föreningen äger 584 andelar i HSB Vind i Umeå. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter och momenten styrelseansvar samt försäkringar mot ohyra. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren.
Styrelsen ger ut Biobladet 8-10 gånger per år för att alla boende ska veta vad som händer och är på gång i föreningen. Föreningen har en aktiv fritidskommitté som fixar många uppskattade aktiviteter för medlemmarna, t.ex. våffeldag, surströmmingsfest, adventsfika, städ-/planteringsdag på våren. Föreningen har en miljöpolicy och köper sedan 2010 enbart "grön el". Hemsida www.biologigrand.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2023-03-22. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Överlåtelseavgift 1137 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Ålidhem/Ålidhöjd är beläget ca 4 km från stadskärnan och du har gångavstånd till Universitetet och Norrlands Universitetssjukhus. I området har du ett levande studentliv och nära till Nydalasjöns- och Umeå älvs vackra promenadstråk. Ålidhem byggdes upp som en del av miljonprogrammet under -60 och -70 talen och har sedan 2010 rustat upp utemiljön för att skapa mer lummiga och planterade områden. Dominerande bebyggelse på Ålidhem är flerfamiljshus i rött tegel. Ålidhöjd är en del av stadsdelen Ålidhem och har en yngre bebyggelse med hyresrätter och bostadsrätter.

Närområde

Elbelysta motionsslingor, beachvolleyplaner, grillplatser, kyrka, vårdcentral, IKSU sportanläggning, sjukhus, universitet, lekparker, bibliotek, skolor, förskolor, grönområden, Ålidhems centrum med frisör, apotek, konditori, post, affär, restauranger, krog och livsmedelsbutiker. I närområdet finns Strömpilens köpcentrum med ett flertal butiker och större livsmedelsbutik.

Kommunikation

Från Ålidhem/Ålidhöjd tar du dig lätt runt med både cykel och buss. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu. Från Umeå Östra, beläget vid Norrlands Universitetssjukhus går det tåg regelbundet. Härifrån är det också nära till Umeå flygplats.