Grisbacka, Umeå

Backenvägen 24

Välkommen till denna mycket välrenoverade och rymliga villa belägen på stor tomt i attraktivt läge. Öppna sällskapsytor, flertalet sovrum och fyra, ja ni läste rätt, hela 4 badrum ger utrymme för den större familjen att trivas och bo tillsammans. Huset karaktäriseras av hög mysfaktor med bl a genomgående trägolv, generös takhöjd, charmiga snedtak på vindsplanet, två öppna spisar samt flertalet fönster som ger ljus och rymd till husets alla vrår. Genomgående renoverade ytskikt i sobra färgval, två nyligen renoverade badrum, nymålad fasad, omdragning av el, ny altan och ett underbart renoverat Ballingslöv kök i öppen planlösning in mot matrum är några av de omfattade renoveringar huset genomgått under de senaste åren.
Den rymliga tomten i sydväst är skyddad och omgärdas av plank och uppvuxen häck. Plats för 3-4 bilar på uppfarten samt 1 bil i garage. Här bor ni på ett attraktivt centrumnära läge med närhet till älvspromenaden, en perfekt kombination! I området finns många förskolor/skolor, närhet till busshållplats och matbutik samt några enklare restauranger.

Ett fantastiskt hus som måste upplevas på plats, värt vartenda steg!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 221 kvm + 88 kvm
Rum 7
Tomt 1006 kvm, friköpt
Byggnadsår 1929
Pris 7 250 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Charlotte Forsberg
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 38
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Rymlig, charmfull, renoverad - Grisbacka!

BackenV 24 Backenvägen 24 Fastighetskarta

BackenV 24
BackenV 24
Backenvägen 24
Backenvägen 24
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Charlotte Forsberg

Charlotte Forsberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Backenvägen 24

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 7
Boarea 221 kvm. taxeringsinformation

Hela entréplanet karaktäriseras av charmiga trägolv, högt i tak, rymliga rum och fantastiskt ljusinsläpp. Ett våningsplan som erbjuder social samvaro och välkomnar alla gäster i en enda stor famn.

Kom med in så tar vi er runt i detta fantastiska hus – blir du intresserad? Ja då tycker jag du ska gå in och boka en visning och uppleva huset på plats!

HALL
Hallen välkomnar er med plats för kapp- och skohylla. Rakt fram öppnar hallen upp mot entréplanets sällskapsrum och till vänster det underbara köket. Hallen fördelar även trapp upp till övre plan samt trapp ner till källarvåningen. På golvet ligger en grå heltäckningsmatta och väggarna är målade i ljus kulör.

KÖK
Det finns kök och så finns det KÖK! Detta är ett KÖK i både form, utförande och funktion. Köket kommer från Ballingslöv och går i en lindblomsgrön ton, vilsamt och smakfullt mot de vitmålade väggarna och det vita kaklet ovan arbetsbänken. Här finns gott om förvaring och påkostad maskinpark i form av kyl och frys med integrerad ismaskin från Liebherr samt en vinkyl (Liebherr), två diskmaskiner (Siemens), induktionshäll (Siemens) samt två ugnar (Siemens) en med pyrolysfunktion och den andra kombinerad mikro.

Den generösa arbetsbänken i Silestone ger gott om utrymme för matlagning och arbetsbestyr i köket. En rymlig köksö delar av köksbestyren från matplatsen, vilket ger en naturlig avgränsning mellan kök och matplats samtidigt som den skapar ytterligare utrymme till förvaring, avställningsytor och frukostplats. Köket har två fönster som vetter in mot den lummiga och mysiga tomten. Från köket har man öppnat upp mot det rymliga matrummet, vilket gör det enkelt att umgås oavsett vardag eller fest.

MATRUM
Hur många vill ni ska rymmas runt matbordet? Här har ni ett matrum som verkligen ger plats åt den större familjen utan att ni behöver trängas. Den öppna planlösningen in mot kök och vardagsrum ger gott om utrymme till flexibel planlösning de gånger matplatsen behöver göras ännu större. Detta är ett härligt rum som binder samman de trivsamma sällskapsdelarna. Från detta rum nås även utgång till den rymliga altanen med sol från morgon till kväll. Altanen har plats för både solstolar, matplats och loungedel. Här finns också ett utekök.

SÄLLSKAPSRUM
Rymligt sällskapsrum med gott om utrymme för sociala sammankomster. Fönster i två väderstreck samt ljusinsläpp från matrummet gör att rummet ständigt flödar ett trivsamt ljus. En öppen spis (ej fungerande) ger extra mysfaktor till rummet. Rummet nås även från hallen.

BADRUM 1
I anslutning till hallen nås entréplanets badrum som är renoverat 2015 av tidigare ägare. Grå matta på golv och ljus matta på vägg ramar in rummet. Ett fönster släpper in ljus. Takdusch med duschvägg, wc, tvättställ med tillhörande kommod och spegel är rummets inredning.

VÅNING TVÅ
Trapp från hallen leder er upp till våning två. Övervåningen har genomgående fina parkettgolv och fina färgval på väggar. Här erbjuds två sovrum och två badrum samt ett rymligt vardagsrum med öppen spis.

SOVRUM 1
Rakt fram när ni kommer upp till övervåningen når ni husets första sovrum. Ett rymligt sovrum med plats för både säng, skrivbord och förvaringsmöbler. Väggarna är målade i grått.

BADRUM 2
Invid sovrum 1 nås husets andra badrum, som nyligen renoverats. Här finns dusch med duschväggar, wc, tvättställ med tillhörande kommod och spegel samt handdukstork. Ett fönster släpper in ljus. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger en klinker i grått med golvvärme.

VARDAGSRUM
Rymligt och stort vardagsrum med gott om utrymme för trevligt häng alternativt ett rum att skapa ytterligare sovmöjligheter om behoven finns i familjen. Rummet har flertalet fönster med ljusinsläpp i söder och väster. En öppen spis (ej fungerande) placerad i ett av rummets hörn ger extra mysfaktor till rummet. Väggarna är målade i en mörkare grå nyans.

SOVRUM 2
Mycket rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och även läsplats eller kontor om man vill det. Fönster i två väderstreck ger fint ljusinsläpp. Rummets väggar är målade i en sober grön färg. Rummet har en fin garderobslösning, vilket optimerar en överskådlig och lätthanterad klädförvaring.

BADRUM 3
Lyxigt är ordet för detta badrum som har direktaccess från sovrum 2. Badrummet är rymligt och inrett i grå toner, kaklat och klinkrat. Golvvärme (el) värmer skönt under frusna fötter. Ett fönster släpper in ljus. Här finns både badkar och en separat duschhörna med duschvägg och takdusch, handdukstork, dubbla handfat och vägghängd wc.

VINDSVÅNING
Vindsvåningen passar utmärkt som ett våningsplan kanske för de två äldsta barnen? Tänk, ett helt våningsplan själva! Våningsplanet fördelar två sovrum, ett mindre allrum/kontorsyta samt badrum inrett med dusch. I hallen som binder samman rummen har man byggt en smart förvaringslösning. Charmiga snedtak karaktäriserar våningsplanet samt fina trägolv.

SOVRUM 3
Sovrum 3 har bra storlek och passar utmärkt som barnrum. Väggarna är målade i en varm mörkgrå nyans.

BADRUM 4
Husets fjärde sovrum är kaklat och klinkrat i lite äldre utförande. Här finns dusch, tvättställ med tillhörande kommod, spegel, wc samt golvvärme.

KONTOR (INGET FÖNSTER)
Mindre allrum/kontor tillgängligt mellan sovrummen. Rummet har inget fönster men ljusinsläpp via betongglas.

SOVRUM 4
Husets fjärde sovrum har bra storlek med plats för säng och skrivbord. Rummet har målade väggar i en varm mörkgrå nyans.

KÄLLARE
Praktisk källare med fina användbara rum som erbjuder goda förvaringsutrymmen. Samtliga väggar är målade i vitt och på golvet ligger ny grå heltäckningsmatta alternativt betong.

TVÄTTSTUGA
Renoverad tvättstuga inredd med två tvättmaskiner (Bosch i-dos system på en av maskinerna) och torktumlare. Innanför tvättstugan finns ett rymligt torkrum.

ÖVRIGT
Fiber finns
Bygglov har tidigare beviljats för carport vid sidan om nuvarande garage. Bygglovet har utgått.
2022-2019 Ommålad fasad och tilläggsisolerat runt fönster. Några fönster målade och kittade med nya fönsterbläck.
2022-2016 Samtliga ytskikt (väggar, innertak och golv) målade och uppfräschade
2020 Komplettering av tilluftsdon i samtliga sovrum. Installation av fuktstyrda fläktar i samtliga badrum.
2021-2020 Relining horisontella stammar ut mot gatan
2021-2018 Plank mot väg och grannar samt altan.
2018 Renovering två badrum övre plan.
2017 Översyn av yttertak, rengöring av tak samt installation av snörasskydd.
2016 Luftvärmepump. Ombyggnad och renovering av kök (Ballingslöv) samt öppnat upp mot matrum. Omdragning av el där det inte tidigare bytts. Källaren har omdragen el endast i tvättstugan

Byggnad

Typ av byggnad 2 ½ -plans villa med källare
Fastighet Hartvigsgård 10
Boarea 221 kvm
Biarea 88 kvm
Byggnadsår 1929
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 2-glas
Bjälklag Trä
Tak Pannor
Grundläggning Källare
Uppvärmning Fjärrvärme+Frånluftsvärmepump
Ventilation Självdrag

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2015-09-24
Energikonsumtion 133 kWh/m2 år.

Ekonomi

Pris 7 250 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 4 704 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 1 602 000 kr
  • Småhusbyggnad: 3 102 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 3 102 000 kr
Värdeår 1929
Summa inteckningar 4 250 000 kr
Fastighetsskatt 8 874 kr
Driftkostnad 72 886 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 31 936 kr
  • Vatten/avlopp: 12 400 kr
  • Renhållning: 3 400 kr
  • Hushållsström: 25 150 kr

Renhållning 3 400 kr/år Vatten och avlopp, 12 400 kr, nuvarande ägare förbrukar 266 kubik. Hushållsel/el 16 381 kwh den senaste 12 månaders perioden, 20 A säkring (ovan inkluderad fast kostnad om 3 445kr/år). Räknat på rörligt avtal. Nuvarande ägare har en laddhybrid samt en elbil. Uppvärmning fjärrvärme 38 562 kwh den senaste 12 månaders perioden (ovan inkluderat fast kostnad för fjärrvärme 4 017kr/år) Till driftkostnaden tillkommer hemförsäkring och fastighetsskatt.

Tomt

Tomtarea 1006 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt
Uteplats Altan
Parkering Garage (sämre skick) samt uppställningsplats för 3 bilar

Servitut, planbestämmelser m.m.

Avtalsservitut Fjärrvärmeledning
Last: Avtalsservitut: Fjärrvärmeledning, 2480IM-07/16075.1

Planbestämmelser Tomtindelning Stadsplan

Dokument

Området

Grisbacka är en stadsdel i västra delen av Umeå, omkring tre kilometer väster om centrum. Området karaktäriseras av vackra promenadstråk både vid Umeälven och vid Tvärån. Bebyggelsen utgörs huvudsakligen av äldre Västerbottensgårdar och villor från 1900-talet som uppförts sedan man successivt upphört med jordbruk i området. Tillsammans med Backen och Västerhiske ingår Grisbacka i det större området Backen. Cykelavstånd till centrum.

Närområde

Grisbackaskolan (F-6).
Grubbeskolan (7-9) med både musikklass och engelskaklass.
Förskolor

I området finns bra matbutik, pizzeria och företag.

Kommunikation

Bussförbindelserna är mycket bra med flera avgångar i timmen mot centrum.

Räkna på ditt nya boende