VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Ålidhem, Umeå

Assistentvägen 13

Välkommen till detta stadsradhus i modernt och stilrent utförande av hög kvalité. På gränsen mellan Ålidhem och Sofiehem med nära till nästan allting! Den rymliga takterrassen i sydväst är husets självklara pärla.
Huset har tre våningar där entréplan disponerar de sociala ytorna; kök och vardagsrum i en trivsam planlösning. Entréplanet inrymmer även ett stort badrum och separat tvättstuga. Självklart har man direkt anslutning till den gemensamma innergården från vardagsrummet.
Våning två fördelar tre sovrum, badrum samt klädkammare. Våningsplan tre karaktäriseras av ett rymligt allrum, ett sovrum, toalett samt utgång till den solfyllda terrassen. Utöver den härliga takterrassen så har huset ytterligare två uteplatser, en mot samfällighetens gemensamma innergård med planteringar och lekplats för barnen och en stenbelagd på framsidan av huset. Huset har låg driftkostnad med minimalt av underhållsbehov. Under början av 2022 installerades solceller på taket.

När ni flyttar in på Assistentvägen 13 får ni nära till mycket. På gångavstånd finns förskolor och skolor. Ålidhemsskolan ligger cirka 100 m från huset och till Sofiehemsskolan är det cirka 400 m. Till Ålidhemscentrum är det gångavstånd och där finns två matbutiker, restauranger och annan service. Närmaste busshållplats finns på cirka 100 m avstånd och här finns goda bussförbindelser till centrum via universitetet och Norrlands universitetssjukhus, Strömpilens handelsområde samt mot flygplatsen.

Till radhuset hör en carportplats i länga. Samt två förråd ett i anslutning till entrén och ett på takterrassen.

Välkomna att boka visning av detta fantastiska radhus!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 138 kvm + 9 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 6 varav 4 sovrum
Tomt 99 kvm
Byggnadsår 2019
Pris 4 395 000 kr eller högstbjudande

Ansvarig mäklare
Emilie Svedberg
Reg. Fastighetsmäklare
0703-80 35 37
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Malin Lindberg
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 41
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Emilie Svedberg

Emilie Svedberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Assistentvägen 13

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 6 varav 4 sovrum
Boarea 138 kvm. taxeringsinformation

Välkomna till Assistenvägen 13.
På gränsen mellan Ålidhem och Sofiehem finns äntligen en chans att ta över ett modernt och rymligt stadsradhus. Huset stod klart 2019 och en och samma familj har bott och levt i huset.
Dessa stadsradhus säljs inte ofta, så ta chansen att komma och kika på detta hus nu!

På framsidan av huset finns en stenbelagd uteplats bakom en svart smidesgrind som skiljer radhuset från gatan och håller rymningsbenägna småbarn på rätt sida. På framsidan finns en altan samt ett anslutande förråd.
När man kommer in i radhuset stiger man in i en hall med klinkergolv, ljust tapetserade väggar och mycket förvaring bakom en stor skjutdörrsgarderob. Hallen är stor och lättmöblerad och passar barnfamiljen perfekt. Från hallen nås köket – ett modernt och stiligt kök med plats för matgrupp. Köket är utrustat med kyl, frys, diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn och fläkt. Allt från husets byggår. På entréplanet finns ett vardagsrum eller om man hellre föredrar ett rymligt matrum. Från vardagsrummet nås husets baksida som man delar med övriga radhus i samfälligheten. På tomten finns planteringar, lekplats och utemöbler. För den gemensamma skötseln av gräsmatta och planteringar hjälps man åt med ett rullande schema och under en sommar får man klippa gräset några gånger. På entréplanet finns ett stort och lyxigt badrum med ett bubbelbadkar samt en separat tvättstuga och förråd under trappan.

På våning två finns tre rymliga sovrum. Det ena med direkt anslutning till en klädkammare som har ett eget fönster.
Här finns ett helkaklat badrum med dusch.

På våning tre finns ett vardagsrum samt ett ytterligare sovrum som idag används som kontor. På detta våningsplan finns ett wc samt utgång till den magiska takterrassen. På takterrassen har man eftermiddag och kvällssol, här finns ett förråd för ex utemöbler och krukor.
Från husets översta våning nås husets vind som nuvarande ägare använt till förvaring.

Huset har genomgående parkettgolv och målade eller tapetserade väggar.

I carportlängan laddas bilen och förbrukningen går på samma abonnemang som husets.

Observera att solceller installerades efter energideklarationen utfördes.

Byggnad

Typ av byggnad Radhus
Fastighet Licentiaten 9
Boarea 138 kvm
Biarea 9 kvm
Byggnadsår 2019
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Fasad Tegel + Fasadskiva Glasroc
Fönster 3-glas
Tak Papp
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX system
Övrigt om byggnaden Solceller installerade 2022.

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2022-02-18
Energikonsumtion 61 kWh/m2 år.
Primärenergital 49

Ekonomi

Pris 4 395 000 kr eller högstbjudande
Taxeringsvärde 3 518 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 2 688 000 kr
  • Småhusmark: 830 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 688 000 kr
Värdeår 2019
Summa inteckningar 3 100 000 kr
Driftkostnad 27 800 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 9 000 kr
  • Hushållsström: 7 400 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 11 400 kr

Observera att driftkostnad är baserad på nuvarande ägares förbrukning.

Tomt

Tomtarea 99 kvm

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Umeå Licentiaten GA:1 ändamål: Garage och/eller parkering, Grönområden, Kvartersanläggning, Avloppsanläggning, Samfällighet: Umeå Licentiaten S:1
Förmån: Officialservitut Byggnad, 2480K-2018/90.1
Last: Officialservitut Byggnad, 2480K-2018/90.2

Planbestämmelser Detaljplan

Dokument

Området

Ålidhem/Ålidhöjd är beläget ca 4 km från stadskärnan och du har gångavstånd till Universitetet och Norrlands Universitetssjukhus. I området har du ett levande studentliv och nära till Nydalasjöns- och Umeå älvs vackra promenadstråk. Ålidhem byggdes upp som en del av miljonprogrammet under -60 och -70 talen och har sedan 2010 rustat upp utemiljön för att skapa mer lummiga och planterade områden. Dominerande bebyggelse på Ålidhem är flerfamiljshus i rött tegel. Ålidhöjd är en del av stadsdelen Ålidhem och har en yngre bebyggelse med hyresrätter och bostadsrätter.

Närområde

Elbelysta motionsslingor, beachvolleyplaner, grillplatser, kyrka, vårdcentral, IKSU sportanläggning, sjukhus, universitet, lekparker, bibliotek, skolor, förskolor, grönområden, Ålidhems centrum med frisör, apotek, konditori, post, affär, restauranger, krog och livsmedelsbutiker. I närområdet finns Strömpilens köpcentrum med ett flertal butiker och större livsmedelsbutik.

Kommunikation

Från Ålidhem/Ålidhöjd tar du dig lätt runt med både cykel och buss. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu. Från Umeå Östra, beläget vid Norrlands Universitetssjukhus går det tåg regelbundet. Härifrån är det också nära till Umeå flygplats.

Räkna på ditt nya boende