Visningar

Tisdag 28 Maj KL: 17:45 - 18:15 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Tomtebo/Nydalaviken, UMEÅ

Älvans väg 86

Välkommen till denna smakfullt renoverade tvåa på natursköna Tomtebo. Hela lägenheten andas ljus och värme. Här möts man av en hall som ger en inbjudande känsla från första stund. Fina materialval och en smart planlösning skapar både rymd och funktionalitet. Det charmiga köket erbjuder gott om plats för förvaring och matlagning. Generöst vardagsrum med utgång till härlig balkong i västerläge. Helkaklat rymligt badrum med våtrumsgolv. På det privata planet finner man ett sovrum med tillhörande klädkammare. Kattnätet borttages vid tillträde om köparen önskar

Uppskattad förening där allt ingår i avgiften! I föreningen finns samlingslokal, bastu med relax, gym, uppskattat hobbyrum med tre sektioner: Målning, pyssel och träslöjd! Föreningen erbjuder även övernattningslägenhet (3 rok). 4 st tvättstugor, grovtvättstuga samt skyddsrum.

Här bor du i ett av Tomtebos trevligaste kvarter med fin och uppvuxen innergård nära Umeå Universitet, NUS, livsmedelsbutik samt härlig natur med skog och bad kring Nydalasjön!

Varmt välkommen att boka din visning redan nu!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 51.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4460 kr/mån
Rum 2 varav 1 sovrum
Våning 2
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1992-93
Pris 1 395 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Malin Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 37
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Smakfullt renoverad två med balkong i västerläge! Hiss finns.

Planritning

Malin Persson

Malin Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Älvans väg 86

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 51.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 2, Lägenheten ligger en trappa upp.

Välkommen till denna smakfullt renoverade tvåa på natursköna Tomtebo. Hela lägenheten andas ljus och värme. Här möts man av en hall som ger en inbjudande känsla från första stund. Fina materialval och en smart planlösning skapar både rymd och funktionalitet. Det charmiga köket erbjuder gott om plats för förvaring och matlagning. Generöst vardagsrum med utgång till härlig balkong i västerläge. Helkaklat rymligt badrum med våtrumsgolv. På det privata planet finner man ett sovrum med tillhörande klädkammare.

Uppskattad förening där allt ingår i avgiften! I föreningen finns samlingslokal, bastu med relax, gym, uppskattat hobbyrum med tre sektioner: Målning, pyssel och träslöjd! Föreningen erbjuder även övernattningslägenhet, tvättstugor, grovtvättstuga samt skyddsrum.

Här bor du i ett av Tomtebos trevligaste kvarter med fin och uppvuxen innergård nära Umeå Universitet, NUS, livsmedelsbutik samt härlig natur med skog och bad kring Nydalasjön!

Varmt välkommen att boka din visning redan nu!

HALL
Inbjudande hall som inbjuder till en varm känsla från första stund. Här finns plats för att hänga av sig sina ytterkläder och direkt till vänster ansluter badrummet.

KÖK
Det charmiga köket erbjuder gott om arbetsytor och förvaring. Köket är utrustat med kyl/ frys, induktionshäll, inbyggnadsugn, fläktkåpa och integrerad diskmaskin. Intill fönstret finns matplatsen.

VARDAGSRUM
Vardagsrum är centralt placerade i lägenheten med generöst ljusinsläpp. Från rummet når man den härliga balkongen i västerläge.

SOVRUM
Rymligt sovrum som är inrett med tapeter i grön nyans. Intill finns den praktiska klädkammaren som rymmer gott om förvaring.

BADRUM
Helkaklat badrum med våtrumsmatta på golv. I övrigt är badrummet utrustat med duschplats, wc, handfat med kommod och spegelskåp med belysning.

RENOVERINGAR GJORDA PÅ LÄGENHETEN
Hela lägenheten förutom badrummet är renoverat 2022 med nytt kök, ny wc och handfat med kommod, ekparkettgolv, nya tapeter, nya golvlister, nya innerdörrar, nya ventilationsdon med injustering, ny eldragning med jordfelstbrytare och nya kontakter. Alla renoveringar är utförda av fackman.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 51.5 kvm
Byggnadsår 1992-93
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk till och frånluft
Bredband Internet: Bredband2. Ingår i månadsavgiften. Kabel-tv: Comhem. Ingår i månadsavgiften.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2021-01-20
Primärenergital 77

Ekonomi

Lägenhetsnummer 55
Pris 1 395 000 kr utgångspris
Avgift 4460 kr/mån
Kommentar till avgiften värme, vatten, internet, tv, el (avräkning varje år).
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,55773%
Andel av årsavgift 0,55773%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 319 590 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräknad utifrån senaste årsredovisningen 2022.

Förening

Föreningsnamn RB Brf Nornan
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716463-7543
Gatuadress Älvans väg
Epostadress styrelsen@nornan.se
Hemsida www.nornan.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggens Brf Nornan är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 132 st lägenheter varav 12 är radhus belägna på fastigheten Nornan 1 med adresserna Älvans väg 40-226 (jämna nr). Av lägenheterna är alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.
Månadsavgiften höjdes i januari 2024 med 2% enligt ordförande 2024-05-03.
Inga fler höjningar finns beslutat eller planerat.

HUSENS SKICK
Husen byggdes 1992-93 och är i gott skick. För att bevara föreningens hus i gott skick utförs löpande reparationer av uppkomna skador samt planerat underhåll av normala förslitningar. Föreningen har under verksamhetsåret 2017 utfört reparationer för 410 tkr och planerat underhåll för 930 tkr.
2019: Bytt ventilationssystemet.
2018: Uppdaterat taksäkerhet, bytt hängrännor och trasiga takpannor.
2017: Föreningen har slutfört arbetet med ny belysning på gården.
2016: Vissa fönster mot bussgatan är utbytta.
2015: Målning av vindskivor m.m.
2013: Byte trappbelysning till LED.
2012: VA/sanitets-besiktning.

GÅRDEN
Föreningen har en stor gård uppdelad i fyra "hörnfärger". Varje hörn har var sin grillplats och det finns även en större grillplats i mitten av området. Intill varje hus finns en trevlig gård med gräsmatta, träd och buskar. Det finns även lekplats samt flera sittgrupper.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Tele”. Alla har tillgång till ett grundbud av tv-kanaler direkt i tv-jacket, utan digitalbox. Föreningen har också tecknat ett gruppavtal för Digital-TV "Medium 8 favoriter". Det innebär att varje lägenhet förses med en digitalbox och får möjlighet att plocka ihop sitt egna tv-paket med 8 favoritkanaler. Kanalerna kan sedan bytas efter ändrat önskemål allt eftersom.

Bredband finns via Bredband2. 100/100 MB. Både kabel-TV och bredband ingår i månadsavgiften.

TVÄTTSTUGA
Det finns sammanlagt fyra tvättstugor på adresserna; Älvans väg 78, 90, 134 och 188. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Det finns även en grovtvättstuga i källaren på Älvans väg 86, med en större maskin och ett stort torkskåp.

PARKERING
I föreningen finns motorvärmarplatser för 150 kr/mån, carportplatser för 200 kr/mån, mc-platser för 200 kr/mån och el-laddstolpar för 300 kr/månad.
Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”. Till lägenheten medföljer två parkeringstillstånd för besöksparkeringen som ska finnas i lägenheten. Efter kontakt meddelade Riksbyggen idag 2024-04-22 att det finns 1st carportplats ledig. I snitt får sökande en plats inom ca 4-6 veckor. Ingen begränsning finns i antal p-platser man får hyra.

GEMENSAMHETSANLÄGGNINGAR
I föreningen finns bastu med relax. Under 2011 byttes trä och belysning inne i bastun, duschutrymmet målades om och fick ny belysning. Bastun ligger på Älvans väg 148. Bastu/mindre gym kan disponeras fritt mot en engångs-depositionsavgift om 200 kr. En gästlägenhet finns på Älvans Väg 156. Lägenheten hyrs ut för 150 kr/natt och är utrustad med två sängar, en spjälsäng, tv, dusch och ett komplett kök med utrustning. Till lägenheten hör också ett parkeringskort för gästparkering. Samlingslokal finns på Älvans väg 158 högst upp i huset som man kan hyra för 150 kr/dygn. Barnvagnsförråd finns. Cykelförråd finns i källaren på Älvans väg 82 och 86.

BALKONG/UTEPLATS
Varje bostadsrätt är upplåten med en balkong eller uteplats.

ÖVRIGT
Hushållsel ingår upp till en viss nivå beroende på lägenhetsstorlek. Avläsning sker i februari varje år och eventuell överkonsumtion debiteras bostadsrättsinnehavaren. Observera att ingen avläsning sker vid ägarbyte. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring i Folksam. Här finns möjlighet att odla i pallkragar. Aktiv förening som försöker få in alla boendegrupper i styrelsen. Hemsida www.nornan.se
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2024-05-03. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej

Dokument

Området

Varmt välkommen till Tomtebo! Här blandas flervåningshus med lantliga villor och närservice med vackra naturområden – helt enkelt ett område med allt. Även om Tomtebo utvecklas i rask takt så finns ändå den härliga Bullerby-känslan kvar och här finns nöjen för såväl stora som små. Området kring Nydalasjön är omtyckt och uppskattat med sina vackra promenadvägar, mysiga grillplatser och härliga motionsslingor. Precis intill sjön ligger även Äventyrslekparken - här finns höga klätternät, studsmattor, skateboardlek, labyrint, linbana, vattenlek med mera. Ett givet utflyktsmål för barnfamiljen. Och lockar skogen samt fågelskådning så finns Naturreservatet Grössjön på promenadavstånd. Tomtebo sjuder helt enkelt av aktivitet, sommar som vinter.

Närområde

I området finns Stora Coop, populära Restaurang Ruccola på Tomtebo som serverar Neapels pizza på svenskt vis , populära Crosta Café & Pizzeria, Sushi point & Tomtebo kiosk med paketboxutlämning på Nornaplatsen en hållplats ca 1 km bort.

Kommunikation

Till centrumkärnan och NUS / Universitet går flertalet bussar, bland annat Ultrabuss nummer 8 och 75. För den hurtige är promenad- och cykelvägarna välskötta samt både upplysta och sandade vintertid.

Övrigt

Det stora antalet småknattar speglar utbudet av barnomsorg på Tomtebo – här finns flertalet förskolor som huserar i moderna och trevliga lokaler. Områdets skola, Sjöfruskolan, består av två enheter. Förskoleklass till årskurs 6 finns på Tomtebo och nya Carlslundsskolan årskurs 7-9 öppnar till hösten 2024. För eleverna på Tomtebo ger närheten till Nydalasjön, Äventyrslekparken samt skogen och naturen runt omkring stora möjligheter till lek och lärande. Sjöfruskolan har fått utmärkelsen ”Skola för hållbar utveckling” och är utnämnda till modellskola för WWF:s ”Skola på Hållbar Väg” – helt enkelt en skola helt rätt i tiden.

Räkna på ditt nya boende