VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Tomtebo/Nydalaviken, Umeå

Älvans väg 112

Högst upp i huset välkomnar denna rymliga, stilrena och mysiga tvåa om hela 68 kvm. Den välplanerade lägenheten har tilltalande planlösning, enhetliga golv, är genomgående ljus och har ett modernt renoverat kök. Generös klädkammare och balkong med härlig kvällssol sätter guldkant på boendet! Trevlig förening med fina gemensamma utrymmen som bastu med relax, gym, övernattningslägenhet, samlingslokal och cykelförråd. Parkeringsplats med motorvärmarstolpe och carport finns lediga.

Föreningen är mycket trivsam och stabil med en avgift där allt ingår, vilket bidrar till en trygg och harmonisk boendemiljö. Med Stora Coop ett stenkast bort, bra bussförbindelser och cykelavstånd till både universitetet och Norrlands universitetssjukhus, nära till två stora gymkedjor, utmärkta förskolor och skolor har du allt du behöver inom räckhåll. Dessutom finns det fantastiska motionsspår och naturnära aktiviteter runt Nydalasjön, perfekt för den som uppskattar friluftsliv.

MAILA ELLER RING MÄKLAREN FÖR MER INFO OCH PRIVATVISNING!
0702805115 / JOHANNA.ASPLUND@MOHV.SE

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 68 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5261 kr/mån
Rum 2 varav 1 sovrum
Våning 4 av 4
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1992-93
Pris 1 550 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Johanna Asplund
Reg. Fastighetsmäklare
0702-80 51 15
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Trivsam bostad i populär förening

Gemensam bastu
Gemensam bastu
Föreningens gym
Föreningens gym
Föreningens gym
Föreningens gym
Föreningens gym
Föreningens gym

Planritning

Johanna Asplund

Johanna Asplund

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Älvans väg 112

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 68 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 4 av 4

HALL
Rymlig hall med fin möjlighet till avhängning av ytterkläder. Längre in nås generös klädkammare inredd med hyllor och hängare som ger bra förvaring och komfort. Väggarna är vitmålade ljusgrått, modernt laminatgolvet löper snyggt och enhetligt vidare i lägenhetens samtliga rum.

KÖK
Modernt renoverat kök med trendiga detaljer som svart kran och kyl/frys. Vita klassiska skåpluckor med handtag i läderimitation, kakel i flera gråa nyanser och vit laminatbänk gör köket stilsäkert. Kökets maskinella utrustning består av fullstor kyl och frys, integrerad diskmaskin, spishäll, varmluftsugn och fläkt. Gott om utrymme till förvaring och fin arbetsbänk till matbestyren. Invid fönstret finns plats för större matgrupp som bjuder in till besök.

VARDAGSRUM
Lättmöblerat och generöst vardagsrum med vackert ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Det gästvänliga rummet inrymmer stor soffa, tv-möbler och matsalsbord eller skrivbordshörna om så önskas. Härifrån nås lägenhetens pärla, balkongen högt och soligt läge med utsikt mot skogsdunge.

BADRUM
Komfortabelt badrum med delvis kaklade väggar och ljus våtrumsmatta. Badrummets inredning består av wc, handfat, spegelskåp och badkar med dusch. Uttag till installation av tvättmaskin finns förberett.

SOVRUM
Lägenhetens mysiga sovrum har plats för dubbelsäng. Gott om utrymme till att uppföra garderober om så önskas. Samma stilrena golv och ljus tapet med fondvägg klär ytskikten.

BRA ATT VETA
2017: Målning av ytskikt
2012: Köksrenovering, laminatgolv och nya lister i hela lägenheten

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 68 kvm
Byggnadsår 1992-93
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX system
Övriga byggnader Förråd tillhör lägenheten

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2021-01-20
Primärenergital 77

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212330001-0049
Pris 1 550 000 kr utgångspris
Avgift 5261 kr/mån
Kommentar till avgiften ink, värme, vatten, internet, tv och hushållsel (mot avräkning)
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,65027%
Andel av årsavgift 0,64566%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 363 290 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Uträkningen baseras på den senast tillgängliga årsredovisningen.

Förening

Föreningsnamn RB Brf Nornan
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716463-7543
Gatuadress Älvans väg
Epostadress styrelsen@nornan.se
Hemsida www.nornan.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggens Brf Nornan är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 132 st lägenheter varav 12 är radhus belägna på fastigheten Nornan 1 med adresserna Älvans väg 40-226 (jämna nr). Av lägenheterna är alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.
Månadsavgiften höjdes i januari 2024 med 2% enligt ordförande 2024-05-03.
Inga fler höjningar finns beslutat eller planerat.

HUSENS SKICK
Husen byggdes 1992-93 och är i gott skick. För att bevara föreningens hus i gott skick utförs löpande reparationer av uppkomna skador samt planerat underhåll av normala förslitningar. Föreningen har under verksamhetsåret 2017 utfört reparationer för 410 tkr och planerat underhåll för 930 tkr.
2019: Bytt ventilationssystemet.
2018: Uppdaterat taksäkerhet, bytt hängrännor och trasiga takpannor.
2017: Föreningen har slutfört arbetet med ny belysning på gården.
2016: Vissa fönster mot bussgatan är utbytta.
2015: Målning av vindskivor m.m.
2013: Byte trappbelysning till LED.
2012: VA/sanitets-besiktning.

GÅRDEN
Föreningen har en stor gård uppdelad i fyra "hörnfärger". Varje hörn har var sin grillplats och det finns även en större grillplats i mitten av området. Intill varje hus finns en trevlig gård med gräsmatta, träd och buskar. Det finns även lekplats samt flera sittgrupper.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Tele”. Alla har tillgång till ett grundbud av tv-kanaler direkt i tv-jacket, utan digitalbox. Föreningen har också tecknat ett gruppavtal för Digital-TV "Medium 8 favoriter". Det innebär att varje lägenhet förses med en digitalbox och får möjlighet att plocka ihop sitt egna tv-paket med 8 favoritkanaler. Kanalerna kan sedan bytas efter ändrat önskemål allt eftersom.

Bredband finns via Bredband2. 100/100 MB. Både kabel-TV och bredband ingår i månadsavgiften.

TVÄTTSTUGA
Det finns sammanlagt fyra tvättstugor på adresserna; Älvans väg 78, 90, 134 och 188. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Det finns även en grovtvättstuga i källaren på Älvans väg 86, med en större maskin och ett stort torkskåp.

PARKERING
I föreningen finns motorvärmarplatser för 150 kr/mån, carportplatser för 200 kr/mån, mc-platser för 200 kr/mån och el-laddstolpar för 300 kr/månad.
Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”. Till lägenheten medföljer två parkeringstillstånd för besöksparkeringen som ska finnas i lägenheten. Efter kontakt meddelade Riksbyggen idag 2024-04-22 att det finns 1st carportplats ledig. I snitt får sökande en plats inom ca 4-6 veckor. Ingen begränsning finns i antal p-platser man får hyra.

GEMENSAMHETSANLÄGGNINGAR
I föreningen finns bastu med relax. Under 2011 byttes trä och belysning inne i bastun, duschutrymmet målades om och fick ny belysning. Bastun ligger på Älvans väg 148. Bastu/mindre gym kan disponeras fritt mot en engångs-depositionsavgift om 200 kr. En gästlägenhet finns på Älvans Väg 156. Lägenheten hyrs ut för 150 kr/natt och är utrustad med två sängar, en spjälsäng, tv, dusch och ett komplett kök med utrustning. Till lägenheten hör också ett parkeringskort för gästparkering. Samlingslokal finns på Älvans väg 158 högst upp i huset som man kan hyra för 150 kr/dygn. Barnvagnsförråd finns. Cykelförråd finns i källaren på Älvans väg 82 och 86.

BALKONG/UTEPLATS
Varje bostadsrätt är upplåten med en balkong eller uteplats.

ÖVRIGT
Hushållsel ingår upp till en viss nivå beroende på lägenhetsstorlek. Avläsning sker i februari varje år och eventuell överkonsumtion debiteras bostadsrättsinnehavaren. Observera att ingen avläsning sker vid ägarbyte. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring i Folksam. Här finns möjlighet att odla i pallkragar. Aktiv förening som försöker få in alla boendegrupper i styrelsen. Hemsida www.nornan.se
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2024-05-03. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej

Övrigt

Allmänt om bostaden Fantastisk balkong i soligt västerläge med rogivande utskikt mot skogsdunge. Nät på balkongen kan monteras ned av nuvarande ägare om så önskas.
Till lägenheten hör ett rymligt förråd.
Parkering Till lägenheten så tillhör två parkeringstillståndslappar för besökande för lite längre parkering utanför garaget
Balkong Balkong, västläge

Dokument

Området

Varmt välkommen till Tomtebo! Här blandas flervåningshus med lantliga villor och närservice med vackra naturområden – helt enkelt ett område med allt. Även om Tomtebo utvecklas i rask takt så finns ändå den härliga Bullerby-känslan kvar och här finns nöjen för såväl stora som små. Området kring Nydalasjön är omtyckt och uppskattat med sina vackra promenadvägar, mysiga grillplatser och härliga motionsslingor. Precis intill sjön ligger även Äventyrslekparken - här finns höga klätternät, studsmattor, skateboardlek, labyrint, linbana, vattenlek med mera. Ett givet utflyktsmål för barnfamiljen. Och lockar skogen samt fågelskådning så finns Naturreservatet Grössjön på promenadavstånd. Tomtebo sjuder helt enkelt av aktivitet, sommar som vinter.

Närområde

I området finns Stora Coop, populära Restaurang Ruccola på Tomtebo som serverar Neapels pizza på svenskt vis , populära Crosta Café & Pizzeria, Sushi point & Tomtebo kiosk med paketboxutlämning på Nornaplatsen en hållplats ca 1 km bort.

Kommunikation

Till centrumkärnan och NUS / Universitet går flertalet bussar, bland annat Ultrabuss nummer 8 och 75. För den hurtige är promenad- och cykelvägarna välskötta samt både upplysta och sandade vintertid.

Övrigt

Det stora antalet småknattar speglar utbudet av barnomsorg på Tomtebo – här finns flertalet förskolor som huserar i moderna och trevliga lokaler. Områdets skola, Sjöfruskolan, består av två enheter. Förskoleklass till årskurs 6 finns på Tomtebo och nya Carlslundsskolan årskurs 7-9 öppnar till hösten 2024. För eleverna på Tomtebo ger närheten till Nydalasjön, Äventyrslekparken samt skogen och naturen runt omkring stora möjligheter till lek och lärande. Sjöfruskolan har fått utmärkelsen ”Skola för hållbar utveckling” och är utnämnda till modellskola för WWF:s ”Skola på Hållbar Väg” – helt enkelt en skola helt rätt i tiden.

Räkna på ditt nya boende