VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrala Tyresö, TYRESÖ

Rimfrostgränd 3

Kontakta mäklaren för visning!
Välkomna till Rimfrostgränd 3 och denna stilrena tvåa i populära Brf Grönskan! Bostaden erbjuder en trevlig planlösning med genomgående hög standard och en härlig fransk balkong. Här bor ni i närhet till allt man kan behöva och lite till.

-Genomgående hög standard
-Flexibelt tillträde
-Populär förening
-Närhet till, förskola, skola, natur, matbutik och kommunikationer

Nu finns möjligheten att köpa det perfekta boendet för dig som letar efter en fin tvåa. Planlösningen är genomgående välplanerad och det första du möts av är den stora öppna hallen med mycket förvaring. I anslutning till hallen har ni ett helkaklat badrum. Vidare in i har ni ett stort vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Köket är välutrustat och är i beklätt med ljusa luckor och ljus bänkskiva. Sovrummet har gott om plats för dubbelsängen, nattygsbord och bra med förvaring i den stora klädkammaren.

Här är det bara att flytta in och njuta av tillvaron!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 53 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4290 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Pris 2 495 000 kr

Ansvarig mäklare
Felix Winnersjö
Reg. Fastighetsmäklare
0709-19 27 72
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Elin Hultman
Reg. Fastighetsmäklare
0706-01 94 55
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Felix Winnersjö

Felix Winnersjö

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Rimfrostgränd 3

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 53 kvm.
Hiss Ja
Våning 2 av 5

Ekonomi

Pris 2 495 000 kr
Avgift 4290 kr/mån
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Uträkningen baseras på den senast tillgängliga årsredovisningen.

Förening

Föreningsnamn BRF Grönskan
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769632-0659
Gatuadress Simgatan 20
Postnummer 13540
Ort Tyresö
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen I norra Tyresö Centrum finner vi Brf grönskan. Husen har modern och unik karaktär, med flexibla lokaler i markplan, lägenheter ovanpå samt radhus på taken. Med gatufasad i tegel i varierade toner ger det byggnaden en stadsmässig och mordern känsla.

Bostadsrättsföreningen bildades 2016 i syfte att förvärva fastigheten Tyresö regnbågen 2.
Flerfamiljshuset är i 6 våningsplan med 4 st trapphus och garage. I fastigheten finns 47 st bostadslägenheter varav 38 lägenheter och 7 takradhus, det finns även 3 st lokaler. Föreningen har enligt den ekonomiska planen 29 p-platser i garaget varav 4 st med laddstolpe.

I månadsavgiften ingår; Värme, Vatten och avlopp, Fastighetsförsäkring, Sophämtning, Skötsel av gemensamma anläggningar; grönytor och lekplatser, Kapitalkostnad Brf, Fondering för yttre underhåll, Telia Triple Play (tv, bredband och telefoni).

MILJÖBYGGNAD
Miljötänket bakom detta bygge fokuserar på en ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet. Byggnaden kommer enligt Småa att certifieras genom svenska miljöbyggnad där 15 olika punkter granskas för att ange ett certifieringsresultat - Miljöbyggnad, brons, silver eller guld. Den charmiga innergården bjuder in till mötesplatser för alla åldrar. För dem som vill finns även gemensam odling.

SERVICE OCH BUTIKER
I Tyresö centrum, en stenkast bort, finner vi cirka 70 butiker. Allt från kaféer, restauranger, biograf, simhall, golfbana, ishall och inomhushallar. Här finns också matvarubutiker, systembolag till vårdcentral och bibliotek.

KOMMUNIKATIONER
Ett stort antal busslinjer trafikerar Tyresö. Bussturen från Tyresö C till Gullmarsplan tar drygt 15 minuter och direktbussen in till Stockholm C tar 30 minuter.

SKOLOR OCH FÖRSKOLOR
I Tyresö finns förskolor, grundskolor, varav några är friskolor samt ett gymnasium. I kommunen finns Tyresö naturskola som erbjuder natur- och miljölektioner i Alby naturreservat för grundskoleklasser.

FRITID, KULTUR OCH NÖJE
I kommunen finns även flera populära utflyktsmål som bland annat Alby Friluftsgård, Tyresta Nationalpark och Tyresö Slott.

För mer information om föreningen se SMÅAs hemsida: https://www.smaa.se/bostader-till-salu/norra-tyreso-centrum/
Föreningens ekonomi Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar. Föreningen avser, enligt ekonomiska planen, att sätta undan ett belopp som motsvarar 45kr/kvm BOA under föreningens tre första år.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 47
Antal lokaler 3
Parkering Garageplats finns att hyra för ca 1000 kr/ månad. 4 platser med laddstolpar för en hyra om cirka 1200 kr/månad
Tv och bredband Telia Triple Play ingår i avgiften. Vilket innehåller bredband, digital-TV kanaler, digitalbox och abonnemang för IP-telefoni (samtalskostnad tillkommer)
Överlåtelseavgift 1182 kr
Pantsättningsavgift 473 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt Byggnaden är nyproducerad, varför inget utöver normalt underhåll beräknas föreligga under år 1-16.


Uppvärmning sker med vattenburna radiatorer via fjärrvärme. Mekanisk frånluft och tilluft med gemensamt FTX-aggregat med värmeåtervinning placerad i fläktrum. Radhusen har separat FTX-aggregat per lägenhet. Köksfläkt med kolfilter.
Grund: Betongplatta med underliggande markisolering. Pålning vid behov.
Bjälklag: Prefab betong med pågjutning och ingjutna installationer.
Ytterväggar: Isolerad betongstomme och träregelstomme med tegelfasad. Trapphus 1 har rödbrunt tegel. Trapphus 2 & 4 har gråsvart tegel. Trapphus 3 har ljusbeige/grått tegel.
Innerväggar: Gipsskivor på regelstomme av stål alt. trä. Bärande väggar av betong/trä/stål. Lägenhetsskiljande väggar av betong eller trä.
Yttertak: Isolerade takkassetter alternativt takstolar och lösull, underlagspapp, papptäckning, sedum. Trätrall på terasser. Falsad bandplåttäckning på hisstoppar.
Fönster: Trä, fabriksmålade med aluminiumbeklädd utsida.
Lägenhetsdörrar: Inbrottsskyddad lägenhetsdörr av trä/stål med stålkarm.
Fönsterdörrar/skjutdörrspartier: Trä, fabriksmålade med aluminiumbeklädd utsida.

Dokument

Området

I närområdet finns gott om skolor, närmst ligger: Förskola Gunghästen, Sagan, Tärningen och Förskolan loket. Grundskolor i närheten är Stimmets skola, Montessoriskolan Vintergatan, Internationella Engelska Skolan, Tyresö och Nyboda skola. Utöver den kommersiella servicen i Tyresö Centrum har området gott om mataffärer som Willys, Lidl, ICA och Coop. I kommunen finns även flera populära utflyktsmål som bland annat Alby Friluftsgård, Tyresta Nationalpark och Tyresö Slott.

Närområde

I Tyresö centrum, en stenkast bort, finner vi cirka 70 butiker. Allt från kaféer, restauranger, biograf, simhall, golfbana, ishall och inomhushallar. Här finns också matvarubutiker, systembolag till vårdcentral och bibliotek.

Kommunikation

Ett stort antal busslinjer trafikerar Tyresö. Bussturen från Tyresö C till Gullmarsplan tar drygt 15 minuter och direktbussen in till Stockholm C tar 30 minuter. Bussförbinndelser finns även till Nacka, Älta och Haninge.

Räkna på ditt nya boende