VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Torslanda, Torslanda

Torslanda Mellangård 26

I ett av Torslandas mest eftertraktade områden ligger detta spatiösa radhus i två plan.
Huset präglas av en väldisponerad planlösning med generösa ytor, stilrena och lättskötta materialval samt stora fönsterpartier med rikligt ljusinsläpp. Nedre plan erbjuder ett modernt och välutrustat kök i öppen anslutning till matplats och vardagsrum med högt i tak och gott om plats för umgänge. Här finns också en tvättstuga praktiskt placerad vid hallen, ett helkaklat badrum samt ett sovrum. Privat ovanvåning med tre sovrum, ytterligare ett helkaklat badrum, klädkammare samt ett stort allrum med härlig vy över trädgården och vardagsrummet en våning ner. Huset har en lättskött men välarbetad tomt där det finns både rabatter att påta i och en stor gräsyta för den yngre generationen att leka på. Altanen sträcker sig längs två sidor av huset och här finns gott om plats att njuta på. Man får med lätthet plats med både matgrupp loungemöbler och grillplats. På framsidan av huset finns ytterligare en uteplats vilket gör det möjligt att njuta i solen hela dagen. Här bor du i ett mycket omtyckt och barnvänligt område med närhet till härliga strandpromenader, salta bad och vacker natur.
OBS! Garaget i bild är idag ombyggt till sovrum som nås både inifrån huset och via separat entré.

Välkommen att höra av dig!

Information

Bostadstyp Radhus
Boarea/Biarea 171 kvm + 4 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 6 varav 4 sovrum
Tomt 586.9 kvm
Byggnadsår 1990
Pris 6 475 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Jennie Svensson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 78 30
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Josefin Sundström
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 78 40
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Jennie Svensson

Jennie Svensson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Torslanda Mellangård 26

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 6 varav 4 sovrum
Boarea 171 kvm. taxeringsinformation

ENTRÈPLAN

Välkommen in i en ljus och rymlig hall med vitmålade väggar. Golvet är klätt med ljus klinker som är både praktiskt och snyggt. Här finns gott om plats för avhängning, skohylla och möblemang efter behov. I anslutning till hallen hittar vi även en smart placerad tvättstuga utrustad med både tvättmaskin och torktumlare. Från hallen når du även ett av husets två badrum. Detta är helkaklat i tidlösa kulörer och inrett med wc, handfat i kommod och dusch.

Köket är modernt utformat med gott om förvaring och arbetsyta. Inredningen är en kombination av vitt och ek som skapar en trivsam och ombonad känsla. Golvet är klätt med grå laminat vilket lämpar sig väl i ett kök. Utrustning i form av spishäll, ugn, mikro, fullstor kyl och frys samt diskmaskin för att underlätta vardagsbestyren. I direkt anslutning till köket finns en stor matplats med gott om utrymme för större sällskap. Här kan du socialisera samtidigt som middagen tillagas.

Vardagsrummet är något utöver det vanliga med stora fönsterpartier och takhöjd till nock.
Den mysiga kaminen skänker både värme och mysfaktor under ruggiga dagar. Detta är ett socialt utrymme där många kan trivas. Från vardagsrummet tar du dig vidare ut till den stora altanen med vy över trädgården som bjuder på både gräsyta och blomstrande rabatter att njuta av.

På entréplan finns även ett sovrum med egen ingång från trädgården vilket öppnar upp för diverse möjligheter. Rummet nås även från köket och erbjuder bra förvaring i form av en rymlig skjutdörrsgarderob. Detta rum var tidigare garage.

ÖVRE PLAN

En trappa upp möts du av ett luftigt allrum som med fördel kan användas som hobby eller. tv-rum för de yngre i familjen. Vidare finns här tre bra sovrum som alla rymmer både stor säng, skrivbord, garderob eller annat efter tycke och smak. Det finns även en rymlig klädkammare med fönster vilket möjliggör andra användningsområden så som kontor exempelvis.

Här är även det största badrummet beläget, även det helkaklat. Bra inredning i form av wc, handfat i kommod, dusch, bidé samt skåp för extra förvaring. Vill man hellre sätta in ett badkar så finns det utrymme.

Välkommen på visning!

Byggnad

Typ av byggnad 2-plansvilla
Fastighet Torslanda 168:8
Boarea 171 kvm
Biarea 4 kvm
Byggnadsår 1990
Vatten & avlopp Kommunalt vatten och avlopp.
Stomme Trä
Fasad Trä och tegel
Fönster 3-glas
Bjälklag Trä
Utvändigt plåtarbete Lackerad plåt
Grundmur Betong
Tak Betongpannor
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Frånluftsvärmepump, luftvärmepump och braskamin
Ventilation Mekanisk frånluft med värmeåtervinning (FX)

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2023-03-13
Energikonsumtion 38 kWh/m2 år.
Primärenergital 64

Ekonomi

Pris 6 475 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 3 982 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 2 119 000 kr
  • Småhusmark: 1 863 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 119 000 kr
Värdeår 1990
Summa inteckningar 2 400 500 kr
Fastighetsskatt 9 287 kr
Elförbrukning 10 000 kWh/år
Driftkostnad 43 350 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 4 850 kr
  • Renhållning: 2 400 kr
  • Hushållsström: 25 500 kr
  • Sotning: 600 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 10 000 kr

Kostnad för vatten och avlopp ingår i samfällighetsavgiften.

Tomt

Tomtarea 586.9 kvm

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Torslanda GA:101 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Torslanda GA:102 ändamål: Radio- TV och/eller tele, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Torslanda GA:99 ändamål: Övrigt
Förmån: Officialservitut Tillträde För Underhåll, 1480K-2003F111.7

Planbestämmelser Stadsplan (1987-12-01)

Dokument

Området

Torslanda är en kustnära stadsdel och upptar cirka en tredjedel av Hisingens yta med närhet till badstränder och underbar naturmark. Bebyggelsen i stadsdelen består till största delen av villor, radhus med en mindre andel bostadsrätter. Kusten består av fina naturupplevelser och i Torslanda finner du badplatser i både Hällsvik, Hästevik, Tumlehed, Sillvik och Lilleby. Lilleby har också en campingplats. Torslanda består av de gamla socknarna Björlanda och Torslanda och omfattar även Arendal.

Närområde

I Torslandas nya centrum Amhult finns bland annat klädaffärer, apotek, systembolag, banker, caféer, restauranger, ICA Maxi och Willys. Kultur erbjuds på Kulturhuset Vingen, med dess utbud av digitalbio, konsertlokal och teater, utställningslokaler, konst och utställningsgrupp. Även på Torslanda torg finns ett stort serviceutbud, Hemköp, fruktaffär, frisör café och mer.

Kommunikation

Med kollektivtrafik eller bil tar du dig enkelt in till stan och övriga Hisingen. Från Torslanda har du även nära till färjorna som går till Hönö och Björkö. Från dessa öar tar du dig lätt vidare med antingen färja eller bil till de övriga öarna i Öckerö kommun.
För närvarande byggs väg 155 ut för att förbättra framkomligheten och trafiksäkerheten.

Övrigt

Förskoleverksamheten består av flera förskolor, familjedaghem, enskilda förskolor samt öppna förskolor. Det finns flera grundskolor som är fördelade över hela Torslanda och det finns flera fritidshem.

I Torslanda finns många fritidsaktiviteter att uppbringa så som ridning, fotboll, handboll, tennis, segling, gymnastik, golf och mycket mer.

Räkna på ditt nya boende