Visningar

Torsdag 29 September KL: 17:00 - 18:00 Bokad visning, anmälan krävs. Boka
Söndag 2 Oktober KL: 12:00 - 13:00 Bokad visning, anmälan krävs. Boka
Boka visning
Björlanda, TORSLANDA

Meli Johanssons Väg 13

Bo granne med havet och Björlanda Marina!
Här bor du i en bostad med huskänsla, du har egen entré och en väl tilltagen altan med grön inramning och stor gräsmatta, bästa läget i området där du kan njuta av solen hela kvällen. Detta hem karaktäriseras av en generös fönstersättning som genererar gott med ljus till alla rum. Den öppna planlösningen bjuder in till sociala sammankomster med plats för många. Här kan du umgås med familj och vänner samtidigt som middagen tillagas. När värmen nalkas finns salta bad på bekvämt promenadavstånd.

Här bor du alltså ungefär 400 m från havet och några minuter bort i Skra Bro planeras ett helt nytt centrum. Du kommer alltså bo med havet som granne utan att kompromissa med närheten till service och butiker.

Den första delen av Skra Bro ska bli ett närcentrum där vi hittar ett nytt torg med handel och service och bostäder i lite tätare kvartersbebyggelse. I den här delen kommer det att finnas cirka 600 bostäder, ett äldreboende, en park och utökad pendelparkering och ett nytt läge för busshållplats. Detta är ett projekt som sker i flera etapper. Läs mer på Göteborgs stads hemsida.

Välkommen att höra av dig!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 54 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3359 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 2
Hiss Nej
Pris 2 795 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Jennie Svensson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 78 30
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Bästa läget i området!

Planritning

Jennie Svensson

Jennie Svensson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Meli Johanssons Väg 13

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 54 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Här får du egen entré med plats för mindre möblemang och dekorationer utanför. Väl inne i bostaden möts du av en rymlig hall med plats för avhängning. I första delen av hallen är golvet klätt med grå klinker som sedan övergår till ekparkett som löper vidare in genom hela bostaden, praktiskt och snyggt!

Bostaden erbjuder ett stilfullt kök i ljust och modernt utförande. Köket är inrett med vita luckfronter. Bänkskivan är av ljus laminat och ovanför den sitter ett vitt kakel i liggande fattning. Maskinparken består av kombinerad kyl och frys, integrerad mikro och ugn samt spishäll. Vitvarorna är i rostfritt utförande.

Den öppna planlösningen mellan köksdel och vardagsrum gör att detta blir ett socialt boende. Det finns gott om plats för både större matsalsmöbel i ena delen och soffgrupp i den andra. Härifrån tar du dig även ut till bostadens altan i västerläge som blir en förlängning av bostaden under sommarhalvåret. Här har du fritt och soligt läge med utsikt över omgivningarna. I sovrummet ryms med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande möblemang och den trevliga fönstersättningen skapar gott om ljus.

Här erbjuds ett helkaklat badrum fullt utrustat med dusch och handfat i kommod med spegel ovanför. Här finns även en tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare. Ovanför maskinerna finns en avlastningsbänk och gott om förvaring i form av väggskåp. I badrummet finns även ett vädringsfönster som genererar ljus och trivselfaktor.

Varmt välkommen!

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 54 kvm

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2021-06-03
Primärenergital 45

Ekonomi

Lägenhetsnummer K112
Pris 2 795 000 kr utgångspris
Avgift 3359 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår värme, tv, bredband och ip-telefoni. Vatten och el debiteras efter verklig förbrukning.
Andel i förening 2,67939%

Förening

Föreningsnamn Brf Björlanda Marina
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769624-8959
Gatuadress Meli Johanssons väg
Epostadress Brf-marinan@hotmail.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen Brf Björlanda Marina med byggår 2016 består av 28 lägenheter inrymda i sex flerbostadshus i två våningar.

Fastigheten Björlanda 2:137 ingår i Meli Johanssons samfällighetsförening. Föreningen förvaltar
gennensamhetsanläggningen GA:39. GA:39 innehåller vägar, vägbelysning, vändplats m.m.
Föreningens ekonomi Beslut gällande avgiftsförändringar fattas under hösten.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 28
Renoveringar 2018 utfördes 2-års besiktning.
2020 installerades solceller på alla bostadshus samt carports. Totalt 8 laddplatser installerades, fyra på markparkeringen samt fyra i carport.

Inga större renoveringar planerade i dagsläget.
Parkering Föreningen har 23 markparkeringsplatser, varav 5 st är besöksparkeringar, pris: 300 kr/mån. Utöver dessa finns 12 carportar, pris: 500 kr/mån. Totalt 8 laddplatser finns, fyra på markparkeringen samt fyra i carport. Tillkommande kostnad om 150 kr/mån för elladdplats. Separat hyresavtal tecknas för parkeringsplatserna. Kösystem tillämpas. Nyinflyttad kommer erbjudas en p-plats men styrelsen kan i dagsläget inte säga om det blir en plats på markplan eller carport. Det finns ett separat kösystem för parkeringsplatserna som boende kan skriva upp sig på om man vill byta p-plats eller försöka få en extra p-plats. Obs! Det är 3 månaders uppsägning för parkeringsplatserna.
Tv och bredband Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal med Telia om leverans av bredband via fiber. I månadsavgiften ingår kostnad för bredband, digitaltv med tvpaket lagom samt abonnemang för bredbandstelefoni.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gårdsplats Utanför varje hus finns en trevlig gemensam utegård. Föreningen tillhandahåller med utemöbler samt grillar på dessa. Grillning sker på anvisad stenyta.
Gemensamma utrymmen Föreningen har ett gemensamt förråd, sophus och teknikutrymme. För cyklarna finns det cykelställ.
Övrigt Varje lägenhet disponerar över ett utvändigt förråd i anslutning till gården framför varje hus.

Föreningen har två städdagar per år, vår och höst, där alla förväntas hjälpa till. Arbetsuppgifterna varierar men oftast är det grönyteskötsel, städ och lite enklare snickeri.

Uppvärmning av lägenheter sker via bergvärme. Kostnaden för värme ingår i månadsavgiften. Varje lägenhet har separat mätare för kallt och varmt vatten och kostnaden debiteras ut från bostadsrättsföreningen utifrån uppmätt förbrukning. Bostäderna på bottenplan värms upp med golvvärme och bostäderna på övervåningen har element för uppvärmning.

Informationen ovan är tagen från styrelse, säljare, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig då vi ej ansvarar för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Föreningsinformation per den 2022-08-19.

Dokument

Området

Björlanda är ett lugnt och naturnära boende men samtidigt med närhet till storstadspulsen. Till centrala Göteborg tar du dig smidigt med ca 20 minuters bilfärd. För dig som hellre åker kommunalt trafikeras området med buss. För den som hellre stannar i Björlanda finns både närbutik samt för- och grundskola, vilket gör området perfekt för barnfamiljen. På bara 5 minuters gångavstånd tar du dig till havet och Björlanda Kiles småbåtshamn, som med sina 2600 båtplatser är en av Europas största. I Skra Bro finns en livsmedelsbutik, fiskhandel samt pizzeria.

Räkna på ditt nya boende