VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Hemavan/Tärnaby, Tärnaby

Solberg 213

Nu har du chansen att förvärva en strandnära och naturskön tomt i eftertraktade Solberg! Med sin magnifika utsikt över fjäll och sjö samt närhet till både Tärnaby och Hemavan, är denna tomt perfekt för dig som vill skapa ditt drömboende. Här möts du av en plats där naturens skönhet är ständigt närvarande och fjällen reser sig storslaget i horisonten. Den omgivande terrängen bjuder på rika skogar fyllda med sommarens guld – hjortron och kantareller. Solbergs badstrand på andra sidan vägen. Utforska de vackra vandringslederna i närheten. På vintern förvandlas landskapet till ett vitt sagoland, perfekt för skidåkning och andra vinteraktiviteter.

Tomter i detta eftertraktade område säljs sällan eller aldrig, vilket gör detta till en unik möjlighet. Tomten är relativt plan och lättillgäng då vägen rundar tomtspetsen. När säljaren köpte tomten stod där en äldre stuga, vilken är riven. Kvar på fastigheten står en förrådsbyggnad.

På tomten finns ett beviljat bygglov vilket går att överta. Kontakta Miljö och byggnadsnämnden i Storumans kommun för mer information. Bygghandlingar finns. Vid intresse att se dessa, kontakta mäklaren.

Tomten ligger i ett detaljplanerat område. Enligt kommunen får man på tomten bygga enligt följande: huvudbyggnad får högst vara 4,4 meter i byggnadshöjd, uthus 2,5 meter. Ingen största storlek på huvudbyggnad men den ska vara 6 meter från fastighetsgräns, uthus max 35 kvadratmeter. Högst en våning.

Observera att tomtmarkeringarna på bilderna är ungefärlig. Vid intresse, kontakta mäklaren.

Information

Bostadstyp Tomt
Upplåtelseform Friköpt
Tomt 1396 kvm
Pris 1 295 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Strandnärat tomt i Solberg – en unik möjlighet!

Planritning

Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Solberg 213

Bostadsfakta

Ekonomi

Pris 1 295 000 kr
Taxeringsvärde 380 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 380 000 kr
Typkod 210, Småhusenhet, tomtmark
Fastighetsskatt 3 800 kr
Driftkostnad 722 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Väg/samfällighetsavgift: 722 kr

Tomt

Tomtarea 1396 kvm
Övrigt ÖVRIGT
Observera att tomtmarkeringen på bilderna är ungefärlig.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Storuman Laxnäs GA:19 ändamål: Vägar

Planbestämmelser Byggnadsplan (1956-01-27)
Vatten & avlopp Vatten, grävd brunn. Avlopp saknas

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende