VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Hemavan/Tärnaby, Tärnaby

Semestervägen 10

SNART TILL SALU! Välkommen till Semestervägen 10, det perfekta boendet för dig som vill bo centralt i Tärnaby med närhet till skidåkning och service samt önskar hyra ut. Mellan Sporthotellet/Linbanan och campingen ligger detta smakfullt inredda hus. Det är två lägenheter, en uppe och en nere. Varför inte låta den ena vara privat och hyra ut den andra? Lägenheten nere totalrenoverades 2019 med nytt kök och badrum samt nya ytskikt. Uppe är badrummet renoverat samt att man har målat ytskikten. Uppvärmning bergvärme. På tomten står också ett äldre garage. Gångavstånd till skola, service, restaurang, affärer, skidsystem, längdspår och busstation. I området finns fina skoter- och vandringsleder, vacker natur som är rik på bär och svamp. Mer info bilder samt planritningar kommer inom kort. Vid intresse, kontakta mäklaren.

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 154 kvm + 50 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 7 varav 5 sovrum
Tomt 1261 kvm
Byggnadsår 1978
Pris 3 000 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

SNART TILL SALU! Bostad med uthyrningsmöjligheter ett stenkast från Linbanan i Tärnaby!

AnnaG Digitalt visitkort - kopia
AnnaG Digitalt visitkort - kopia
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Semestervägen 10

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 7 varav 5 sovrum
Boarea 154 kvm. Taxeringsinformation

Lägenheten på bottenplan har två sovrum. Lägenheten uppe har tre sovrum.

Byggnad

Typ av byggnad 2-plansvilla i suterräng med två lägenheter
Fastighet Laxnäs 1:37
Boarea 154 kvm
Biarea 50 kvm
Byggnadsår 1978
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 2-glas
Bjälklag Trä och betong
Tak Plåt
Grundläggning Betongplatta/suterräng
Uppvärmning Bergvärme med vattenburna radiatorer samt golvvärme i badrum.
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden 2019 renoverades hela lägenheten på bottenplan med nytt kök och badrum samt nya ytskikt. Ny planlösning nere med ny dragning av trappan till övre plan. Alla vattenledningar byttes samt att man satte in jordfelsbrytare och nya eluttag i hela huset. I lägenheten på övre plan renoverades badrummet samt att man målade alla ytskikt. Borrade bergvärme samt bytte radiatorer.

Info från säljarna: garaget är otjänligt.

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Pris 3 000 000 kr
Taxeringsvärde 1 140 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 309 000 kr
  • Småhusbyggnad: 831 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 831 000 kr
Värdeår 1978
Summa inteckningar 708 000 kr
Fastighetsskatt 8 550 kr
Elförbrukning 11 257 kWh/år
Driftkostnad 30 946 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 17 078 kr
  • Vatten/avlopp: 8 525 kr
  • Försäkring: 3 406 kr
  • Renhållning: 1 937 kr

Lägenheten på våning 1 har varit uthyrd ca 8 veckor/år. Lägenheten på våning 2 är uthyrd på heltid. Kostnaden under Uppvärmning på 17.078 kr avser både förbrukningskostnad och abonemangskostnad. Säljarna har ett 3-årsavtal som löper ut 2024-09-06 på ca 70 öre/kWh. Kostnaden för renhållning på 1.937 kr/år täcker fast tömningsavgift på 687 kr/år samt grundavgift på 1.250 kr/år.

Tomt

Tomtarea 1261 kvm
Uteplats Balkong längs med hela framsidan på övre plan.
Parkering Carport vid västra kortsidan av huset.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Byggnadsplan (1985-11-11)

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende