VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Hemavan/Tärnaby, Tärnaby

Mosekälla 111 & 115

Drömmer du om ett liv i fjällen? Här är chansen! Två fina tomter högt upp på Södra Storfjällets sida, där hjortron och kantareller växer praktiskt taget på tomten. Belägna nära Hemavan och Tärnaby, erbjuder dessa tomter direkt tillgång till fjället till fots, med skidor eller skoter. Omgiven av denna vackra miljö, är detta den perfekta platsen för naturälskare. Missa inte din chans att äga en bit av fjällvärlden!

Tomterna säljes som råtomter och du som nästa ägare har möjlighet att sätta din prägel från start. Som ägare till fastigheten får du själv ombesörja vatten och avlopp. Kopplingspunkten för el ligger nere vid Mosekällavägen. Kontakta Vattenfall för mer exakta detaljer.

Enligt kommunen är tomterna inte reglerade med bestämmelser/planer. Så det är egentligen ganska fritt vad man får bygga på fastigheten så länge det passar in i landskapet och inte stör någon. Rekommendation är att kontakta MBN i Storumans kommun i dessa frågor och för en dialog med dem innan man sätter spaden i backen. Detsamma gäller vid anläggande av vatten och avlopp.

Storlek:
111: 1 513 kvm
115: 1 505 kvm

Priser:
111: 425 000 kr
115: 400 000 kr

ÖVRIGT
Vägsamfällighet är ännu ej bildad.

Information

Bostadstyp Tomt
Upplåtelseform Friköpt
Tomt 1505 kvm
Pris 400 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Två fina tomter högt upp på Södra Storfjällets sida!

AnnaG Digitalt visitkort
AnnaG Digitalt visitkort
Mosekälla 111
Mosekälla 111
Mosekälla 115
Mosekälla 115
Mosekälla 111
Mosekälla 111
Mosekälla 115
Mosekälla 115

Planritning

Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Mosekälla 111 & 115

Bostadsfakta

Ekonomi

Pris 400 000 kr
Taxeringsvärde 162 000 kr (fastställt avseende år 2023)
Varav:
  • Småhusmark: 162 000 kr
Typkod 210, Småhusenhet, tomtmark
Fastighetsskatt 1 620 kr

Tomt

Tomtarea 1505 kvm
Tomttyp Skogstomter

Servitut, planbestämmelser m.m.

Förmån: Officialservitut Vattentäkt, 2421-2022/36.2
Förmån: Officialservitut Väg, 2421-2022/36.1

Vatten & avlopp Vatten saknas. Avlopp saknas

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende