VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Hemavan/Tärnaby, TÄRNABY

John Åkerlunds väg 7

Välkommen till denna trevliga, renoverade lägenhet. Högt och eftertraktat läge ovanför Tärnaby Fjällhotell. Här får du walk-in/walk-out sommartid, ski-in / ski-out vintertid och magisk utsikt året runt. Njut av den storslagna fjällvyn från den egna altanen i söderläge och koppla bort vardagen. Svårslaget läge om man gillar alpin skidåkning, med ett par stavtag når du Anjabacken och ett stenkast bort ligger Ingemarbacken. Perfekt läge för skidelever med gångavstånd till skola och idrottshall, vallarum och skidförvaring i huset. Lägenheten ligger på suterrängplan och har två sovrum, badrum samt kombinerat kök och vardagsrum i öppen planlösning. Välskött förening. Intresserad? Kontakta mäklaren.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 34 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 1521 kr/mån
Rum 3 varav 2 sovrum
Våning 1 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1980
Pris

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Lägenhet med bästa läget i Tärnaby!

Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

John Åkerlunds väg 7

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3 varav 2 sovrum
Boarea 34 kvm. Föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 2

Välkommen till denna trevliga, renoverade lägenhet. Högt och eftertraktat läge ovanför Tärnaby Fjällhotell. Här får du walk-in/walk-out sommartid, ski-in / ski-out vintertid och magisk utsikt året runt. Njut av den storslagna fjällvyn från den egna altanen i söderläge och koppla bort vardagen. Svårslaget läge om man gillar alpin skidåkning, med ett par stavtag når du Anjabacken och ett stenkast bort ligger Ingemarbacken. Perfekt läge för skidelever med gångavstånd till skola och idrottshall, vallarum och skidförvaring i huset. Lägenheten ligger på suterrängplan och har två sovrum, badrum samt kombinerat kök och vardagsrum i öppen planlösning. Välskött förening. Intresserad? Kontakta mäklaren.

SKI-IN SKI-OUT

LÅG MÅNADSAVGIFT

ALTAN

Genomgående i lägenheten är det vitmålade väggar och tak. På golvet i hall och badrum ligger ett svart klinkers och i övriga lägenheten ligger ett trestavs ekparkett. Golvvärme i hall och badrum med elslingor.

HALL
Hallen fördelar lägenhetens övriga rum. Rakt fram ligger badrummet till vänster sovrum 1 och samt kök/vardagsrum. Från vardagsrumsdelen tar du dig till sovrum 2 samt altanen. I hallen finns fyra garderober och ett torkskåp.

VARDAGSRUM/KÖK
När du kommer in i detta rum har du köksdelen till höger och matplatsen rakt fram. Till vänster är vardagsrumsdelen. Den maskinella utrustningen i köket består av kyl/frys, ugn, spishäll, inbyggd micro samt fläkt. Ovan bänkskivan i ljus laminat, sitter vitt kakel. Köksluckorna är i brun ekfaner. Från vardagsrumsdelen tar du dig ut till altanen.

SOVRUM 1 och 2
I sovrum 1 står det idag en enkelsäng, 120 cm bred samt en byrå. I sovrum 2 ryms en våningssäng med en bredare nederslaf, 120 cm.

BADRUM
Möblerna består av handfat, badrumsskåp med spegel, handdukstork samt dusch. Golvvärme med elslingor, svart klinkers och vitt kakel.

ÖVRIGT
Byggnaden renoverades 2009 vid bildandet av föreningen.
Golvvärme med elslingor i hall och badrum.
Gemensamt i föreningen finns ett vallarum och förvaring för skidor samt förråd.
Tvättmaskin delas med lägenhet nr 32 och är placerad i vattenmätarrummet på samma våningsplan.

2022-24 Målat ytskikten
2011 Trädäck altan

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 34 kvm
Byggnadsår 1980
Fönster 3-glas
Uppvärmning Direktverkande el
Ventilation Mekanisk (frånluft)

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 34
Avgift 1521 kr/mån
Kommentar till avgiften Tillkommer 190 kr/mån för varmvatten. I månadsavgiften ingår VA, renhållning, snöröjning, parkeringsplats, parkeringsplats med motorvärmaruttag (inkl elförbrukning) samt avsättning till yttre fond. Kostnaden för VA regleras årligen, vilket innebär att man kan få tillbaka eller betala in extra efter årets slut. Månadsavgiften betalas kvartalsvis i förskott.
Elförbrukning 4 120 kWh/år
Driftkostnad 11 040 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 6 000 kr
  • Vatten/avlopp: 2 280 kr
  • Försäkring: 2 760 kr

Under VA är kostnaden för vatten - 190 kr/mån för varmvatten.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 15,205%
Andel av årsavgift 15,2%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 70 069 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Uträkningen baseras på den senast tillgängliga årsredovisningen. Underlag hämtat från årsredovisningen 2022-23.

Förening

Föreningsnamn BRF Laxnäs 2
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769620-5363
Gatuadress John Åkerlunds väg 7
Postnummer 92532
Ort TÄRNABY
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Laxnäs Nr 2 är en äkta bostadsrättsförening.
Föreningen förfogar över 5 st lägenheter och 0 st lokal belägna på fastigheten.
Adress: John Åkerlunds Väg 7, 920 64 Tärnaby
Föreningen förvaltas ekonomiskt av föreningen och tekniskt av föreningen.
Överlåtelse- och pantsättningsavgift har inte varit aktuellt tidigare, finns inget styrelsebeslut om överlåtelse- och pantsättningsavgift ska tas ut och vem som betalar (köparen/säljaren).
Inga höjningar av månadsavgiften, samma årsavgift hela tiden, enligt ordförande 2024-05-27. Månadsavgiften betalas kvartalsvis i förskott. På månadsavgiften tillkommer en obligatorisk avgift (190 kr/månad = 570 kr/kvartal) för varmvatten, som regleras årligen via flödesmätare.

HUSETS SKICK
Inga kända och inga planerade större underhållsåtgärder.
Nybyggnadsår 1980, totalrenoverad 2009.

2016: Komplettering av brandsäkerhetsutrustning (brandvarnare, brandsläckare och brandfilt) för gemensamma utrymmen.
2017: Byte av vindskivor till höger om entrén/närmast parkeringen. Montering av nya och byte av defekta snörasskydd på fastighetens tak. Arbetet utfört av Sahlströms Fastighetsservice.
2019: Målning av balkongstolpar och vallarum. Utökning av skidförvaring. Installation av ytterbelysning på fastighetens norra och södra gavel. Kontroll/åtgärd av fastighetens varmvattensystem.
2020: Påfyllning av grus/sten på parkeringar. Montering av kodlås på fastighetens ytterdörr/entrédörr. Målning av fönster och ytterdörrar. Kontroll/åtgärd av fastighetens ventilationssystem.
2021: Byte av ytterdörrar till alla lägenheter. Målning av balkongräcke och knutbrädor.
2023: Målning av gavelspets östra sidan.

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Bättringsmåla ytterdörrar till fastigheten. Installera förbättrad ventilation i vallarum.

GÅRDEN
Gångvägar och gräsytor. Altan med trall i söderläge.

KABEL-TV & BREDBAND
Ingen Kabel-TV, endast kanalerna SVT 1, SVT 2, TV 4.
Fiber ej framdraget till huset.

TVÄTTSTUGA
Nej

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Allmänna utrymmen innehåller trapphus, skid- och vallarum och utrymme för el-central på entréplan samt ett gemensamt mindre förråd på suterrängplan.

PARKERING
Finns ett MV-uttag vid parkering. Ingår i månadsavgiften.
Ej aktuellt med bokning. Finns ingen kö.

ÖVRIGT
Individuell mätning av hushållsel, eget avtal (Vattenfall).
Ett gemensamt mindre förråd på suterrängplan.
De som behöver har egna postlådor i korsningen John Åkerlunds Väg/Prästgårdsvägen.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2024-05-27. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Parkering En parkeringsplats motorvärmaruttag tillhör lägenheten.
Balkong Altan med trall i söderläge.

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.