VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Hemavan/Tärnaby, Tärnaby

Joeström 346F

Välkommen till en möjlighet att förvärva en tomt på Jofjällets sida. Du får vacker utsikt över Södra Storfjället och Jovattnet, vilken förändras vackert med årstiderna och ger lugn för själen.

Tomten är grovtrasserad och förberedd för dig att sätta spaden i backen och förverkliga dina byggdrömmar. Med allt arbete som redan är gjort kan du snabbt börja utforma och planera din fjällstuga.

På tomten får man uppföra en bostadsbyggnad med största byggnadsarea på 200 kvm. Bostaden får uppföras som enplan eller med suterräng. Högsta byggnadshöjd för enplan är 3,5 m och för suterräng 6,4 m. Byggnader ska placeras minst 4,0 m från tomtgräns. Största tillåtna taklutning är 35 grader.Tak får inte utföras med reflekterande material. Parkeringsplats ska lösas inom fastigheten. Byggnader ska i huvudsak utföras med trä som fasadmaterial och målas i dämpade färger. Läs mer i bifogad detaljplan och planbeskrivning. Vid funderingar kring byggandet, kontakta Miljö och byggnadsnämnden på Storumans kommun.

Avlopp ska anläggas på fastigheten. Kontakta kontakta Miljö och byggnadsnämnden på Storumans kommun för att få mer vetskap kring detta.

Fiber, el och vatten är draget till tomtgräns. Köparen får själv stå för anslutningskostnader.

Ingen vatten- och vägförening är ännu bildad. Säljaren informerar att stugägarna i området själva har bokat upp snöskottning vid behov.

Joeström är perfekt för dig som älskar fjällen och allt var det har att erbjuda. Närhet till vandringsleder som slingrar sig genom den fridfulla skogen och upp på fjället. Under sensommaren och hösten kan du njuta av att plocka gyllene kantareller och smakrika hjortron. Och inte att förglömma, den fantastiska skoterkörningen vintertid - du är mitt i skoterparadiset. Intresserad? Kontakta mäklaren.

Information

Bostadstyp Tomt
Upplåtelseform Friköpt
Tomt 2120 kvm
Pris 550 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Fin, förarbetad tomt på Jofjällets sida - utsikt över fjäll och sjö!

Planritning

Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Joeström 346F

Bostadsfakta

Ekonomi

Pris 550 000 kr
Taxeringsvärde 143 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 143 000 kr
Typkod 210, Småhusenhet, tomtmark
Fastighetsskatt 1 430 kr

Tomt

Tomtarea 2120 kvm

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Detaljplan (2017-03-22)
Vatten & avlopp Vatten saknas. Avlopp saknas

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende