Visningar

Lördag 3 Augusti KL: 16:00 - 16:40 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan. Önskas videovisning kontakta mäklaren. Boka
Fredag 9 Augusti KL: 12:00 - 12:40 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan. Önskas videovisning kontakta mäklaren. Boka
Boka visning
  • Dela via:
Hemavan/Tärnaby, Tärnaby

Joeström 343


Nu har du chansen att förvärva ett unikt hus med en rik historia från 1930-talet. Fastigheten är beläget i idylliska Joeström, dalgången mellan Jofjället och Södra Storfjället. Detta charmiga hus med timmerstomme väntar på att förvandlas till ditt drömboende.

Husets timmerstomme ger en rustik charm och en känsla av autenticitet. Detta hus är en oslipad diamant som erbjuder obegränsade möjligheter för den som vill sätta sin egen prägel. Ta tillfället i akt att renovera och inreda enligt din egen smak och stil, samtidigt som du bevarar husets historiska charm. Säljaren har påbörjat arbetet med att ta fram timmerstommen i allrummet på entréplan samt förnyat golvet i detta rum med nya golvreglar, isolering och golvplank, Mellanväggar har öppnats upp in till köket samt att en utarmad öppen spis har tagits bort.

Omgiven av den storslagna naturen med närhet till fjäll och sjö, är detta en plats för friluftsentusiaster.
Utforska omgivningarna och plocka kantareller och hjortron direkt från naturens skafferi.
Njut av spännande skoterkörning på vintern och upplev den magiska snölandskapet. Här kan du verkligen njuta av en livsstil som harmonierar med naturen. Säljes med friskrivningsklausul. Planritningar kommer inom kort. Intresserad? Kontakta mäklaren.

Information

Bostadstyp Fritidshus
Boarea 160 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 3 varav 2 sovrum
Tomt 9553 kvm
Byggnadsår 1937
Pris 1 495 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Charmigt 30-talshus i vackra Joeström – en oslipad diamant!

Planritning

Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Joeström 343

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3 varav 2 sovrum
Boarea 160 kvm. Säljarens informationNu har du chansen att förvärva ett unikt hus med en rik historia från 1930-talet. Fastigheten är beläget i idylliska Joeström, dalgången mellan Jofjället och Södra Storfjället. Detta charmiga hus med timmerstomme väntar på att förvandlas till ditt drömboende.

Husets timmerstomme ger en rustik charm och en känsla av autenticitet. Detta hus är en verklig oslipad diamant som erbjuder obegränsade möjligheter för den som vill sätta sin egen prägel. Ta tillfället i akt att renovera och inreda enligt din egen smak och stil, samtidigt som du bevarar husets historiska charm. Säljaren har påbörjat arbetet med att ta fram timmerstommen i allrummet på entréplan samt förnyat golvet i detta rum med nya golvreglar, isolering och golvplank, Mellanväggar har öppnats upp in till köket samt att en utarmad öppen spis har tagits bort.

Omgiven av den storslagna naturen med närhet till fjäll och sjö, är detta en plats för friluftsentusiaster.
Utforska omgivningarna och plocka kantareller och hjortron direkt från naturens skafferi.
Njut av spännande skoterkörning på vintern och upplev den magiska snölandskapet. Här kan du verkligen njuta av en livsstil som harmonierar med naturen. Säljes med friskrivningsklausul. Planritningar kommer inom kort. Intresserad? Kontakta mäklaren.

TIMMERSTOMME

STOR TOMT

OSLIPAD DIAMANT

På entréplan är ett stort kök, allrum/matplats samt ett badrum. Renovering har påbörjats i allrummet där timmerstommen har plockats fram och golv har renoverats. I det rymliga köket känner man historiens vingar där originalköket står kvar. En vacker vedspis finns i köket. Osäkerhet kring när den sotades senast. Nuvarande ägare har aldrig använt eller sotat den.
Badrummet har haft en vattenläcka då det frös där, ett försäkringsärende finns, men det är inte åtgärdat.

En trappa upp ligger två sovrum. I det ena har timmerstommen plockats fram och i det andra gör sig historien påmind. I det 'tapetserade' sovrummet Om du tar den sista trappan kommer du upp till den oinredda vinden. Här inne är det bara att låta fantasin flöda.

Under köksdelen är det källare och torpargrund under den andra halvan av huset.

På fastigheten står ytterligare tre byggnader. En garage-/förrådslänga, en ladugård samt en mindre förrådsbyggnad.

ÖVRIGT
Fastigheten säljes med friskrivningsklausul.
Säljaren har borrat för vatten men ej tagits i bruk (5 kubik/dygn). Idag tas vatten från fjällbäck.
Vedspis är ej använd eller sotad. Oklarheter finns om den går att bruka.

2018: Borrade vatten.
2014: Renoverat halva golvytan på entréplan med nya golvreglar, isolering och golvplank. Öppnat upp väggen mot köket. Tagit bort en öppen spis. Markisolerat runt huset (Grävt bort ytmaterial, lutning bort från huset, SPU 100 mm isolering under nytt ytskikt).

Fastigheten har ingen taxeringskod eller taxeringsvärde än då den styckades ut från Joeström 1:14 i augusti 2023. Lantmäteriet har uppgett att detta kommer sättas vid årsskiftet 2024/2025.

Enligt säljaren är boytan 160 kvm. Då osäkerhet råder om boytan uppmanas spekulanter att före köpet kontrollera fastighetens BOA om det har betydelse för köpet. Info om "Så här mäter Du bostaden" (enligt dagens gällande norm SS 21054:2020) ) finns att ta del av.

Byggnad

Typ av byggnad Tvåvåningshus med källare under del av bostad
Fastighet Joeström 1:238
Boarea 160 kvm
Byggnadsår 1937
Kommentar till byggnadsår Finns oklarheter kring byggåret.
Vatten & avlopp Eget avlopp
Stomme Timmer
Fasad Trä
Fönster 2-glas
Bjälklag Trä
Tak Plåt
Grundläggning Källare och torpargrund
Uppvärmning Vedpanna med elpatron. (vattenburen värme)
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Säljaren upplyser:

En grundsten under köksfönstret har rört sig inåt.

I toa-/duschrummet har det frusit och blivit läckage. Finns försäkringsärende hos Folksam.
Renoveringar 2018: Borrade vatten.
2014: Renoverat halva golvytan på entréplan med nya golvreglar, isolering och golvplank. Öppnat upp väggen mot köket. Tagit bort en öppen spis. Markisolerat runt huset (Grävt bort ytmaterial, lutning bort från huset, SPU 100 mm isolering under nytt ytskikt).

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 1 495 000 kr
Typkod 120, Lantbruksenhet, bebyggd
Driftkostnad 11 300 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 4 000 kr
  • Renhållning: 2 000 kr
  • Hushållsström: 5 300 kr

Bostaden står ouppvärmd.

Tomt

Tomtarea 9553 kvm
Tomttyp Naturtomt

Servitut, planbestämmelser m.m.

Avtalsservitut D-2023-00344356:1
Avtalsservitut Nätstation
Förmån: Officialservitut Väg, 2421-2023/12.1
Last: Avtalsservitut Byggnad, Parkering, D202300344356:1.1
Last: Avtalsservitut Kraftledning,Nätstation, D201800715607:1.1
Last: Officialservitut Avlopp, 2421-2020/64.2
Last: Officialservitut Vatten, 2421-2020/64.3
Last: Officialservitut Vattenledning, 2421-2023/12.2
Last: Officialservitut Vattenledning, 24-F1981-214.4
Last: Officialservitut Vattentäkt, 2421-96/28.2
Last: Officialservitut Vattentäkt, 24-F1981-214.3
Last: Officialservitut Väg, 2421-96/28.1
Last: Officialservitut Väg, 24-F1981-214.2

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende