Visningar

Lördag 9 Juli KL: 12:45 - 13:45 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan. Önskas videovisning kontakta mäklaren. Boka
Hemavan/Tärnaby, Tärnaby

Engränd 2

Välkommen till denna välplanerade och smakfullt renoverad villa. Bostaden består idag två lägenheter med varsin ingång. Den större lägenheten disponerar tre sovrum, vardagsrum/matplats/kök i en öppen planlösning, tvättstuga samt en wc/dusch och en mindre wc. Den andra andra lägenheten har två sovrum, vardagsrum, kök samt badrum med bastu. De interiöra bilderna i annonsen är från den större lägenheten, den andra delen kommer att fotograferas inom kort. Efter att fotograferingen gjordes av den större lägenheten, har säljarna bytt ut alla innerdörrar till vita dörrar samt lagt in nya golv i sovrummen. Integrerat i bostaden är ett förråd/garage. Läget är optimalt för den som vill bo nära service och kommunikation med naturen och Laxfjället på gångavstånd. Gångavstånd och cykelavstånd till sjukstuga, skidbacke, förskola, skola och affärer.

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 149 kvm + 29 kvm
Rum 7 varav 5 sovrum
Tomt 1424 kvm, friköpt
Byggnadsår 1974+1976
Pris 1 995 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Välplanerade och smakfullt renoverad villa med två lägenheter.

AnnaG Digitalt visitkort Fastighetskarta Fastighetskarta Fastighetskarta

AnnaG Digitalt visitkort
AnnaG Digitalt visitkort
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Engränd 2

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 7 varav 5 sovrum
Boarea 149 kvm. Taxeringsinformation

Välkommen till denna välplanerade och smakfullt renoverad villa. Bostaden består idag två lägenheter med varsin ingång. Den större lägenheten disponerar tre sovrum, vardagsrum/matplats/kök i en öppen planlösning, tvättstuga samt en wc/dusch och en mindre wc. Den andra andra lägenheten har två sovrum, vardagsrum, kök samt badrum med bastu. De interiöra bilderna i annonsen är från den större lägenheten, den andra delen kommer att fotograferas inom kort Efter att fotograferingen gjordes av den större lägenheten, har säljarna bytt ut alla innerdörrar till vita dörrar samt lagt in nya golv i sovrummen. Integrerat i bostaden är ett förråd. Läget är optimalt för den som vill bo nära service och kommunikation med naturen och Laxfjället på gångavstånd. Gångavstånd och cykelavstånd till sjukstuga, skidbacke, förskola, skola och affärer.

TVÅ LÄGENHETER – UTHYRNINGSMÖJLIGHETER

FIBER

GÅNGAVSTÅND TILL SKOLA OCH DAGIS

URSPRUNGSBOSTAD
Du kommer in i en större hall med gästtoan direkt till vänster, badrummet till höger, sovrummen ligger efter varandra på den vänstra sidan och rakt fram kommer du till vardagsrum/kök. Tvättstugan ligger i anslutning till köket. Genomgående vitt tak och vita väggar. Alla innerdörrar är bytta till vita efter att bilderna har fotats.

HALL
I hallen finns garderob med skjutdörrar och en avhängningsyta för kläder. På golvet ligger en beige/brun matta som fortsätter in i kök/matplats. I garderoben är en lucka upptagen i golvet för att komma ner under huset.

SOVRUM 1, 2, 3
Sovrummen ligger efter varandra vid husets norra sida. Det största sovrummet är det som ligger i anslutning till vardagsrummet. Nya golv har lagts in efter att fotografering är gjord.

VARDAGSRUM/MATPLATS
Ett stort och ljust rum med stora fönster i söderläge. Plats för både soffa och andra möbler, vad som önskas. Med en öppen planlösning ligger matplatsen/köket i anslutning till vardagsrummet. Vid matplatsen finns en altandörr. I vardagsrumsdelen ligger en laminatgolv i björk. Här inne sitter luftvärmepumpen.

KÖK
Ett smakfullt kök med luckor i björk. Svart kakel ovan en svart bänkskiva i laminat. Den maskinella utrustningen består av kylskåp, spishäll, inbyggd ugn, köksfläkt samt en integrerad diskmaskin.

TVÄTTSTUGA
Här inne finns ett frysskåp, tvättmaskin, torkskåp, städskåp och en grovdisk.

BADRUM/GÄSTTOA
Nyligen renoverat badrum med smakfulla val. Våtrumsmatta och -väggar i gråa toner. Gästtoan har vita väggar.

LÄGENHET
När du kommer in över tröskeln har du sovrum ett direkt till höger, kök/vardagsrum/sovrum två till höger en bit in i hallen, samt badrum/bastu rakt fram. 2018 las det in nytt golv i lägenheten samt att köket renoverades.

HALL
Finns yta för avhängning av kläder. Garderob med skjutdörr. Klinkergolv i aprikos/beige nyans.

KÖK
Smakfullt och modernt kök med smart lösning i ett utrymme mellan hall och vardagsrum. Vita luckor, gråa bänkskivor i laminat. Plåt täcker väggen mellan över och underskåp. Den maskinella utrustningen är spis häll, inbyggd ugn, micro, diskmaskin, kyl/frys samt fläkt.

VARDAGSRUM
Rymligt rum med plats för matbord och soffgrupp. Här inne sitter luftvärmepumpen.

SOVRUM 1 & 2
Rymliga rum med plats för dubbelsängar. Garderober med skjutdörrar.

BADRUM/BASTU
Funktionellt badrum med äldre ytskikt. Duschväggar. Rymlig bastu för kalla dagar att värma sig i.

ÖVRIGT
Inför besiktningen togs en lucka upp till krypgrunden i garderoben i hallen.
Lägenheten säljs delvis möblerad: köksbord, stolar, kökssoffa, lampor ovan bordet, soffa, soffbord och matta samt en dubbelsäng.
Gräsklippare och snöslunga ingår i köpet.

Huvudbyggnad:
2022 Nya golv i sovrummen, nya innerdörrar. Ny värmepump.
2021 Ny diskmaskin
2020 Ny tvättmaskin och frys (i tvättstugan). Renoverat badrum.
2019 Byggt altan vid entré.
2018 Ny spis.
2010 Dränerat: singel+åldersbeständig plast under huset. Grävt runt hus och lagt dräneringsslang samt singel och markduk.

Lägenheten:
2021 Ny garageport
2018 Nytt kök och golv i lägenheten.
2017 Byggt förråd av garage
2016 Installerade luftvärmepump

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla med två bostäder
Fastighet Laxvik 1:89
Boarea 149 kvm
Biarea 29 kvm
Byggnadsår 1974+1976
Kommentar till byggnadsår Den mindre lägenheten, fd garage (1976)
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 2-glas
Bjälklag Trä
Tak Plåt
Grundläggning Krypargrund+platta på mark
Uppvärmning Direkt El och luftvärmepump.
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden En lucka har gjorts för att komma åt krypgrunden av huvudbyggnaden. Lägenheten står på platta. I sovrum ett ligger en platonmatta mellan plattan och reglarna samt isolering av cellplast. I badrummet var det plast mellan reglar och platta - detta iakttogas när en vattenskada i duschen åtgärdades.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2022-05-02
Energikonsumtion 124 kWh/m2 år.
Primärenergital 142

Ekonomi

Pris 1 995 000 kr
Taxeringsvärde 931 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 780 000 kr
  • Småhusmark: 151 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 780 000 kr
Värdeår 1974
Summa inteckningar 502 000 kr
Fastighetsskatt 6 982 kr
Driftkostnad 51 300 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 6 200 kr
  • Försäkring: 4 200 kr
  • Renhållning: 1 900 kr
  • Hushållsström: 39 000 kr

Försäkringen är tecknad för fritidshus+lösöre+uthyrning.

Tomt

Tomtarea 1424 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt
Parkering Gott om parkeringsplats på uppfarten.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Byggnadsplan

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende