VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Hemavan/Tärnaby, Tärnaby

Blå vägen 15

Med ett fantastiskt läge ute på udden ligger Blå vägen 15. Här har du alla möjligheter att bedriva just din dröm till verksamhet och det på en plats med magnifik utsikt över sjön och fjällmassiven. Verksamheten som får bedrivas är i någon form av försäljning enligt detaljplanen. Byggnaden är inredd med ett stort allrum med utställningsyta, kök, två kontor och ett badrum. Här är potentialen stor och dina verksamhetsdrömmar kan bli verklighet!

ÖVRIGT
Det finns en byggrätt på 300 kvm på fastigheten. Det finns en lägsta höjd man får grundlägga på grund av vattnet. Största taklutning 30 grader, max 1 våning med vind som får inredas samt högsta byggnadshöjd är 4 meter och 3 meter för sidobyggnad. För mer info kring detta, kontakta Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden på Storumans kommun.

På fastigheten är det en anläggningsplats för båtar. Vid förrättningen 2009 så gjordes ett officialservitut som möjliggör nyttjande för följande fastigheter: Laxnäs 1:1, 1:14, 1:79, 1:84.
Idag ligger här en brygga vilken är privatägd. Följer ej med i köpet.

2022: Nya/målade ytskikt samt nya trägolv i kontoren. Ny belysning (rampar med spotlights). Spikat upp och kompletterat med fasadbräder (av estetiska skäl) samt målade fasaden.

Taxeringskoden 325, är Hyreshus verksamhet, och enligt detaljplanen går det inte att bo här, denna fastighet är enbart till för verksamhet. Enligt detaljplanen ska det vara en verksamhet som bedriver någon form av försäljning.
För ytterligare funderingar och förtydligande gällande detaljplanen, kontakta Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden på Storumans kommun.

Information

Bostadstyp Övrigt
Tomt 3839 kvm
Pris 1 950 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Här har du alla möjligheter att bedriva just din dröm till verksamhet!

Extra
Extra
Dubbel extra
Dubbel extra
AnnaG Digitalt visitkort
AnnaG Digitalt visitkort
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Blå vägen 15

Bostadsfakta

Byggnad - 1

Typ av byggnad 1-plans hus
Byggnadsår 1991
Hiss Nej
Vatten & avlopp Kommunalt
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Bjälklag Trä
Tak Plåt
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Direktverkande el (radiatorer och luftvärmepump)

Ekonomi

Pris 1 950 000 kr
Summa inteckningar 1 106 250 kr
Elförbrukning 16 200 kWh/år
Driftkostnad 47 438 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 17 962 kr
  • Vatten/avlopp: 3 273 kr
  • Försäkring: 3 391 kr
  • Renhållning: 932 kr
  • Hushållsström: 15 280 kr

Tomt

Tomtarea 3839 kvm
Parkering Gott om parkering på fastigheten.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Avtalsservitut Väg
Last: Avtalsservitut Väg, 24-IM3-89/127.1
Last: Officialservitut Sjösättningsramp Mm, 2421-08/39.1

Planbestämmelser Detaljplan (2008-06-24) Byggnadsplan (1988-04-11)

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende