VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Hemavan/Tärnaby, Tärnaby

Bergastigen 2A

Varmt välkommen till Bergastigen 2A - på optimalt läge centralt i Tärnaby ligger denna stora villa där både boende- och verksamhetsdrömmar kan gå i uppfyllelse! Här har du en boarea på 115 kvadratmeter och en biarea på hela 230 kvadratmeter, möjligheter finns det med andra ord gott om! Entréplanet är i dagsläget utformat för en verksamhet men kan mycket väl byggas om till en lägenhet. På övre plan ligger lägenheten med två sovrum, kontor/sovrum, praktiskt kök och fräscht badrum. En stor balkong med magnifik utsikt över Gautan och Ryfjället. På källarplan är förvaringsmöjligheterna oändliga, här finns det gott om ytor och möjligheter. Bergastigen 2A är helt enkelt möjligheternas hus och dessutom på optimalt läge centralt i Tärnaby. En ansökan om omtaxering från Småhusenhet med verksamhetslokaler (223) till Småhusenhet bebyggd (220) skedde 2023. Beslut tas sommaren 2024. Kontakta mäklaren vid intresse.

Information

Bostadstyp Övrig bostad
Boarea/Biarea 115 kvm + 230 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 4 varav 2-3 sovrum
Tomt 1156 kvm
Byggnadsår 1938
Pris 2 995 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Möjligheternas hus i Tärnaby där både boende- och verksamhetsdrömmar kan gå i uppfyllelse!

Berstigen 1
Berstigen 1
AnnaG Digitalt visitkort
AnnaG Digitalt visitkort
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Bergastigen 2A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4 varav 2-3 sovrum
Boarea 115 kvm. Taxeringsinformation Antal rum är från lägenheten (övre plan). Enligt fastighetsutdraget biarea 115 kvm.

Varmt välkommen till Bergastigen 2A - på optimalt läge centralt i Tärnaby ligger denna stora villa där både boende- och verksamhetsdrömmar kan gå i uppfyllelse! Här har du en boarea på 115 kvadratmeter och en biarea på hela 230 kvadratmeter, möjligheter finns det med andra ord gott om! Entréplanet är i dagsläget utformat för en verksamhet men kan mycket väl byggas om till en lägenhet. På övre plan ligger lägenheten med två sovrum, kontor/sovrum, praktiskt kök och fräscht badrum. En stor balkong med magnifik utsikt över Gautan och Ryfjället. På källarplan är förvaringsmöjligheterna oändliga, här finns det gott om ytor och möjligheter. Bergastigen 2A är helt enkelt möjligheternas hus och dessutom på optimalt läge centralt i Tärnaby. En ansökan om omtaxering från Småhusenhet med verksamhetslokaler (223) till Småhusenhet bebyggd (220) skedde 2023. Beslut tas sommaren 2024. Välkommen på rundtur:

MÖLJIGHET TILL DUBBLA BOENDEN ELLER VERKSAMHET

BERGVÄRME

MÅNGA PARKERINGSPLATSER

ÖVRE PLAN/LÄGENHET:
Välkommen upp till bostadens fina lägenhet!
Du tar trappen upp och kommer först till hallen där ett utrymme för upphängning av kläder finns.

KÖK
Stiligt och praktiskt kök med vita luckor som gömmer gott om förvaring. Den charmiga tegelväggen ger rummet charm och i direkt anslutning till köket finns plats för en stor matgrupp. Härifrån når du även bostadens härliga altan med vacker vy mot fjällmassiven. Köket har följande maskinella utrustning: spishäll med fläkt, ugn och micro i perfekt arbetshöjd, diskmaskin samt fullstor kyl och frys i rostfritt. Ljust kakel ovanför arbetsbänken i svart. Vita väggar och svart klinkergolv med golvvärme.

VARDAGSRUM
Social planlösning med vardagsrumsdel i nära anslutning till köket. Här ryms både soffgrupp, TV-möbel och ytterligare möblemang i form av bokhyllor och avlastningsbord. Vita väggar och fint parkettgolv.

SOVRUM 1
Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng, tillhörande nattduksbord samt övrigt möblemang såsom garderober eller byrå. Vita väggar och parkettgolv.

KONTOR/SOVRUM
Perfekt kontor, barnrum eller gästrum. Här finns gott om plats för både säng, skrivbord och förvaring. Del av rummet upptas av trappens överbyggnad.

SOVRUM 2
Ytterligare ett stort sovrum med plats för dubbelsäng, tillhörande nattduksbord samt garderob eller byrå.

BADRUM
Fräscht badrum med kaklade väggar i vitt och mörkt klinkergolv med golvvärme. Här finns tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare, duschkabin, WC, handfat med kommod samt gott om förvaring i väggskåp.

ENTRÉPLAN:
AFFÄRSLOKAL
Entréplanet är i dagsläget utformat för en verksamhet, men kan byggas om till en lägenhet för eget boende eller uthyrning. Från entrén kommer du in i fd affärslokalen. Rummet är stort med härligt ljusinsläpp från två stora fönster. Ljusgrå panel på väggarna och matta på golvet.

KÖK/KALLSKÄNK/ÖVRIGT UTRYMME
Utrymmet bakom caféet har använts som kallskänk, diskutrymme, ugn, bakmaskiner mm. Direkt till höger när du går från affärslokalen är fd kallskänken. Diskutrymmet till vänster. Det är stora ytor med stora möjligheter. Rakt fram tar du dig till förrådet/fd varuintag.

KÄLLARPLAN:
Källarplan med otroliga ytor och förvaringsmöjligheter. Från källaren når du dessutom garaget med plats för både bil och skoter. Här ner styrs belysningen av sensorer.

ÖVRIGT:
Fiber indraget.
Vattenburen golvvärme övre plan (ej i sovrummen där det är radiatorer).
Alla väggar är tilläggsisolerade inifrån.
Omtaxering från Småhusenhet med verksamhetslokaler (223) till Småhusenhet bebyggd (220) skedde 2023. Beslut tas sommaren 2024.
På entréplan har ingen verksamhet bedrivits sedan hösten 2022.
Finns 250 A om vill uppgradera. Idag nyttja 25A.
3-fas uttag finns.

2008: Bergvärme borrat samt nya vatten- och värmeledningar. Byte av stammar.
2009: Ny el dragen, led belysning (ej produktionslokal). Hel renovering bostadsdelen, delvis ny planlösning. Golvvärme vattenburen i lilla hallen nere, badrum samt matplats. Källardel putsade väggar. Grävt ner stuprörsledningar. Grävt om gräsmatta och satt upp gärdsgård. Nya fönster i hela huset utom affärslokal och källare.
2010: Renoverade affärslokal och anpassat till bageri. Brand isolerat toalett, lokal, produktion. Ny ingång till affärslokal, handikappanpassad. Fläktsystem med värmeväxlare med AC. Byggt altan entréplan 21 kvm.
2013: Byggt balkong övre plan 21 kvm.
2019: Dränerat kortsidan mot carporten.
2023: Byggt carport 3 bilar (70 kvm).
2009-2023: Fasad bytt i omgångar.

Enligt Lantmäteriets fastighetsregister är biarean 115 kvm. Enligt säljarens uppgift är biarean 230 kvm. Då osäkerhet råder om boytan uppmanas spekulanter att före köpet kontrollera fastighetens BOA om det har betydelse för köpet. Info om "Så här mäter Du bostaden" (enligt dagens gällande norm SS 21054:2020) ) finns att ta del av. Bostaden byggdes ut och kvm är ej registrerade hos Lantmäteriet.

Byggnad

Typ av byggnad 2-plansvilla med källare
Fastighet Laxnäs 1:13
Boarea 115 kvm
Biarea 230 kvm
Byggnadsår 1938
Kommentar till byggnadsår Huset har byggts ut i omgångar.
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Timmer och trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas och 2-glas (butikslokal)
Bjälklag Trä
Grundmur Betong
Tak Plåt
Grundläggning Källare
Uppvärmning Bergvärme
Ventilation Mekanisk frånluft genom köksfläkten i lägenheten. Luftvärmeväxlare för bageriverksamhet, entréplan.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2024-01-16
Energikonsumtion 58 kWh/m2 år.
Primärenergital 67

Ekonomi

Pris 2 995 000 kr
Taxeringsvärde 1 002 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 303 000 kr
  • Småhusbyggnad: 699 000 kr
Typkod 223, Småhusenhet, bostadsbyggnad med lokaler
Byggnadsvärde 699 000 kr
Värdeår 1938
Summa inteckningar 1 845 000 kr
Fastighetsskatt 7 515 kr
Elförbrukning 19 735 kWh/år
Driftkostnad 74 817 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 31 257 kr
  • Vatten/avlopp: 26 091 kr
  • Försäkring: 7 730 kr
  • Renhållning: 2 044 kr
  • Hushållsström: 7 695 kr

Säkring 25A. Finns 250A att koppla upp sig till. Den fasta kostnaden på elnätsavtalet 'El' är taxan för 2024. Under 'Uppvärmning' är kostnaden för elöverföringsavgiften, energiskatten samt kostnaden för elhandelsavgifterna (1 års avtal på 95,88 öre/kWh = 18 922 kr om man räknar på nuvarande taxa). VA: grundavgift 1 647 kr/år, grundavgift per bostadsenhet (2st) 3 294 kr/år samt preliminär årsförbrukning 447 kubik 17 854 kr/år. Se mer info kring detta i dokument 'Brukningsavgifter'. Renhållning, grundavgiften är 1 250 kr/år samt tömningsavgift 190 liter 764 kr/år.

Tomt

Tomtarea 1156 kvm
Tomttyp Trädgård
Uteplats Stor balkong på plan två med utsikt över Gautan.
Parkering Carport med plats för 3 bilar samt en stor parkering med plats för 6 bilar.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Last: Ledningsrätt Starkström, 2421-93/73.1

Planbestämmelser Byggnadsplan (1962-06-13)

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende