VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Täfteå, Täfteå

Spelgrunden 48

Välkommen till denna fantastiska fastighet i idylliska Rovögern, där du kan njuta av en perfekt blandning av komfort, natur och havsutsikt. Denna eleganta villa har rymliga och ljusa rum, moderna bekvämligheter och stilrena interiörer. Köket, renoverat 2019, är utrustat med högkvalitativa vitvaror från Bosch och har gott om arbetsyta och förvaringsutrymme.

Vardagsrummet är stort och inbjudande med naturligt ljus och en mysig kamin. Härifrån har du direkt tillgång till ett underbart uterum med glasväggar och fantastisk havsutsikt. Sovrummen erbjuder en lugn och avkopplande miljö, och badrummet, renoverat 2018, är modernt och stilfullt med bubbelbadkar och separat dusch.

Gäststugan på fastigheten erbjuder en privat och bekväm boendemiljö. Den välskötta trädgården, bastun, badtunnan och hönsgården med hönshus kompletterar denna unika fastighet. Kontakta oss idag för att boka en visning och upplev allt detta underbara hem har att erbjuda!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 130 kvm + 17 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 4 varav 2-3 sovrum
Tomt 2078 kvm
Byggnadsår 1929
Pris 3 495 000 kr

Ansvarig mäklare
Robin Stegeby
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 41
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Exklusiv havsnära villa med gäststuga och fantastisk utsikt!

Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Robin Stegeby

Robin Stegeby

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Spelgrunden 48

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4 varav 2-3 sovrum
Boarea 130 kvm. taxeringsinformation Plus en gäststuga på cirka 30 kvm

HALL:
När du kliver in genom dörren möts du av en ljus och välkomnande hall med vackra blommiga tapeter i nyanser av lila, grönt och vitt som ger en frisk och inbjudande atmosfär. Golvet är av slitstark laminat i en elegant gråton som ger en modern touch. Här finns praktiska skjutdörrsgarderober som erbjuder gott om förvaringsutrymme för ytterkläder och skor.

Kontor/Sovrum
Direkt till vänster i hallen ligger ett sovrum som för närvarande används som kontor. Väggarna är målade i en ljus, neutral ton som skapar en lugn och produktiv miljö. Rummet har ett ljust laminatgolv som bidrar till en varm och inbjudande känsla. Här finns tillräckligt med utrymme för ett skrivbord och bokhyllor, men det kan även användas som sovrum med plats för en säng och förvaring.

Kök
Utanför hallen, till vänster, hittar du det moderna köket som renoverades 2019. Köket är utrustat med högkvalitativa vitvaror från Bosch, inklusive en hel kyl och frys, induktionshäll, integrerad diskmaskin, och ugn i rostfritt stål. Köksluckorna är i en elegant grå färg som harmonierar med det ljusa laminatgolvet. Det stora fönstret släpper in mycket ljus och ger en trevlig utsikt medan du lagar mat. Här finns gott om arbetsyta och förvaringsutrymme för alla dina köksbehov.

Matplats
Till höger från hallen finns en rymlig och ljus matplats. Väggarna är tapetserade i en stilren gråvit randig tapet som ger rummet en tidlös och elegant känsla. Golvet är av samma eleganta grå laminat som i hallen. Det stora fönstret ger en vacker utsikt över trädgården och den omgivande naturen, vilket skapar en harmonisk och inbjudande atmosfär. Här finns gott om plats för ett stort matbord där du kan njuta av middagar med familj och vänner.

Sovrum 1
Intill matplatsen ligger det större sovrummet, som erbjuder en lugn och avkopplande miljö. Väggarna är tapetserade i en mjuk, neutral färg och golvet är av ett behagligt trämaterial. Rummet har gott om förvaringsutrymme och ett stort fönster med utsikt över trädgården.

Vardagsrum
Från matplatsen går du vidare till vardagsrummet, som är stort och inbjudande med mycket naturligt ljus. Väggarna är målade i en lugn vit ton och golvet är av samma stilrena grå laminat. Här finns gott om plats för en stor soffgrupp och andra möbler. En kamin bidrar till både värme och mysig atmosfär under vintermånaderna. Vardagsrummet leder också ut till ett underbart uterum med glasväggar och utsikt över havet.

Uterum
Uterummet är en perfekt plats för att njuta av utsikten över havet året runt. Här kan du sitta bekvämt och avnjuta måltider eller bara koppla av med en bok. Glasväggarna kan öppnas upp för att skapa en härlig utomhuskänsla. Golvet är av klinker, vilket gör det lätt att underhålla och perfekt för alla väder. Här har du även en skön golvvärme för de kallare månaderna.

Sovrum 2
Intill vardagsrummet ligger ett mindre sovrum som är perfekt som gästrum eller barnrum. Väggarna är målade i en ljus, neutral ton och golvet är av ett varmt trämaterial. Det stora fönstret släpper in rikligt med dagsljus och ger rummet en ljus och luftig känsla.

Badrum
Badrummet byggdes ut och renoverades 2018. Väggarna är dekorerade med blå kakelplattor och fräscha vita ytor som skapar en avkopplande atmosfär. Det är modernt och stilfullt med ett bubbelbadkar, en separat dusch och tvättdel med tvättmaskin och torktumlare. Golvet är av slitstarkt vinyl, vilket gör det både hållbart och lätt att rengöra. Ett fönster släpper in naturligt ljus och ger en frisk känsla.

Gäststuga
På fastigheten finns även en charmig gäststuga med separat ingång. Väggarna och taket är klädda i varm träpanel som ger en rustik och mysig känsla. Golvet är av trämaterial som kompletterar väggarna och taket. Fönstren släpper in mycket ljus och ger en härlig utsikt över omgivningarna.
Här finns det även en toalett. Gäststugan erbjuder en privat och bekväm boendemiljö för dina gäster.

Denna fastighet erbjuder en harmonisk blandning av moderna bekvämligheter och naturskön miljö, perfekt för dig som söker ett bekvämt boende med närhet till havet. Kontakta oss idag för att boka en visning och uppleva detta drömhem själv!

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla
Fastighet Täfteå 33:16
Boarea 130 kvm
Biarea 17 kvm
Byggnadsår 1929
Kommentar till byggnadsår Ombyggt 1975
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Bjälklag Trä
Tak Plåt
Grundläggning Krypgrund/torpargrund
Uppvärmning Luftvärmepump, kamin, direktverkande el
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Taxeringsvärdet är det med det nya beslutet som fattades år 2024.
Övriga byggnader Gäststuga, carport, bastu, förråd, vedbod, lekstuga
Renoveringar 2023: Satte upp solceller på huvudbyggnaden
2021:
- Carport/förråd
2019:
- Nytt kök
2018:
- Målade om huset
- Nytt och större badrum med golvvärme
- Bastu
2017:
- Nya golv
- Dragit in fiber
2016:
- Ny garageport
- Tilläggsiloserat vinden
- Ny luftvärmepump
- Ny kamin/skorsten
Bredband Fiber

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2024-02-02
Energikonsumtion 124 kWh/m2 år.
Primärenergital 135

Ekonomi

Pris 3 495 000 kr
Taxeringsvärde 2 604 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 1 216 000 kr
  • Småhusbyggnad: 1 057 000 kr
  • Småhusbyggnad: 331 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 388 000 kr
Värdeår 1957
Summa inteckningar 1 835 000 kr
Fastighetsskatt 12 007 kr
Elförbrukning 13 311 kWh/år
Driftkostnad 41 965 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 4 087 kr
  • Försäkring: 5 136 kr
  • Renhållning: 1 596 kr
  • Hushållsström: 21 006 kr
  • Sotning: 500 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 9 640 kr

Tomt

Tomtarea 2078 kvm
Parkering Garage samt carport

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Umeå Täfteå GA:6 ändamål: Vägar
Förmån: Officialservitut Väg Vattentäkt, 24-SÄV-2108.1

Planbestämmelser Ändring Av Områdesbestämmelser (2001-06-18) Områdesbestämmelser (1995-12-11)

Dokument

Området

Täfteå är beläget ca 1,5 mil nordost om Umeå och har ca 1200 invånare. Byn är placerad vid Täfteåfjärdens innersta vik där liten båthamn finns. Täfteå är ett naturskönt område med lantlig miljö vid havet. Några hundra meter efter Rovågersvägen finns fin familjevänlig sandstrand och sommarcafé.

Närområde

I Täfteå finns livsmedelsbutik, förskola samt grundskola upp till årskurs sex. Täfteå IK är en aktiv idrottsförening som engagerar många i byn innom fotboll, innebandy och skidor. Österut om byn finns den poppulära, rikskända danslogen i Täfteå.

Kommunikation

Till Täfteå går buss dagligen med länstrafiken. För aktuell tidtabell se www.tabussen.se. Efter E4an norrut finns cykelbana dragen, lätt att ta sig till byn.

Räkna på ditt nya boende