VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Ullna strand, TÄBY

Ullna allé 38

+ Baksida med gräsmatta mot natur
+ Energisnålt hus - låga driftkostnader
+ 4 st sovrum
+ Öppet till taknock
+ Moderna tillval

Välkommen hem till Ullna Allé 38 i det mycket populära området Ullna Strand. Här finns det stora sociala ytor i vardagsrummet och dubbla dörrar ut mot den fantastiska baksidan. På baksidan kan ni njuta lite extra av den optimalt planerade altanen med goda sällskapsytor i lä. Som grädde på moset är altanen placerad i söderläge med sol största delen av dagen. Nuvarande ägare har även byggt till en pergola samt planteringslådor.

Trappan upp leder er till master bedroom med gott om förvaring i form av garderob längst ena väggen. Här finns också två ytterligare sovrum och badrum med badkar. Övervåningen belyses av högt i tak som är öppen upp till nock för extra känsla och atmosfär.

På nedre plan finns ett ytterligare rum, perfekt för kontor eller sovrum för en stor familj. Påkostade materialval i köket för extra känsla till mästerkocken eller livsnjutaren.

Här bor ni nära till natur, vatten och friluftsområden. Kommunikationer i form av buss eller Roslagsbanan finns samt matbutiker och shopping i Arninge centrum. För den träningstokiga finns löpspår, utegym och flera kommersiella gym att välja mellan. Förskola och skola finns självklart här också.

För mer information kontakta ansvarig mäklare Anton Zellman 0725-55 02 26 alt Anton.zellman@mohv.se.

Information

Bostadstyp Radhus
Boarea 113 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3686 kr/mån
Rum 5
Hiss Nej
Byggnadsår 2016
Pris

Ansvarig mäklare
Anton Zellman
Reg. Fastighetsmäklare & Partner
0725-55 02 26
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Anton Zellman

Anton Zellman

Reg. Fastighetsmäklare & Partner

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Ullna allé 38

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5
Boarea 113 kvm. föreningens information
Hiss Nej

HALL
Ljus och välkomnande entré med klinkergolv och ljusa väggar. Gott om förvaring samt avhängningsmöjligheter.

BADRUM 1
Mycket trevligt badrum som ligger i anslutning till entrén. Helkaklade väggar och klinkergolv, handdukstork, dusch, handfat med kommod, tvättmaskin samt torktumlare.

KÖK
Öppet och modernt kök med vita skåpluckor och vitvaror från Electrolux. Köket ligger även i direkt anslutning till matplatsen samt uteplatsen. Mörk skiva, häll, diskmaskin samt diskho.

VARDAGSRUM
Stort och luftigt vardagsrum med gott om plats för en soffgrupp. Stora fönsterpartier som släpper in rikligt med ljus. Två st utgångar mot baksidan. Baksidan öppnar upp sig som en oas mot naturen med olika ställen för möblemang av soffgrupper och middagsplatser. Även mysiga planteringslådor.

SOVRUM 1/ ARBETSRUM
Extrarum med plats för skrivbord och annat för den som vill arbeta hemifrån. Går även att använda som ett extra sovrum om så önskas.

PLAN TVÅ
På övre plan möts du av en fantastisk hall med ljusinsläpp från takfönster och öppen nock.

MASTER BEDROOM
Stort sovrum med gott om förvaringsmöjligheter. Vitmålade väggar.

SOVRUM 2 & 3
Fina sovrum med plats för säng och övrigt önskvärt möblemang.

BADRUM 2
Stort och fräscht badrum som har allt man kan önska sig. Badkar, handdukstork, handfat med kommod samt golvvärme.

Byggnad

Typ av byggnad 2 plans radhus
Boarea 113 kvm
Byggnadsår 2016
Fönster 3-glas
Uppvärmning Bostaden värms upp av en modern och effektiv frånluftsvärmepump av märket Nibe.
Ventilation Mekanisk frånluft med värmeåtervinning.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 19
Avgift 3686 kr/mån
Driftkostnad 13 000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 3 000 kr
  • Hushållsström: 10 000 kr

Driftkostnader utifrån schablon

Andel i förening 2,521%
Andel av årsavgift 2,51%

Förening

Föreningsnamn Brf Täbys Townhouse
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769628-2958
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen 34 stycken radhus i 3 olika utformningar. Townhouse 1 har 3 plan. Townhouse 2 har 2 plan en terrass och ett växthus på taket. Townhouse 3 har 2 plan. Varje radhus har en mindre tomtplätt som omgärdar entrén samt en trädgård på baksidan. På fastigheten finns även 35 st parkeringsplatser.
Mycket bra hemsida finns http://brftabystownhouse.se/
Föreningens ekonomi Avskrivningar görs linjärt med 0,5 % / år i enlighet med den ekonomiska planen. Mark skrivs inte av. Brf hade ett lån som löpte ut maj 2021. Med anledning av det kunde Brf spara ganska mycket per år då de varit bundna till lånet utan möjlighet till amortering. Brf avser att amortera 3 miljoner på lånet inom kort nu när de har den möjligheten. Brf har avsatt 350 tkr per år i reparationsfonden och har alltså även ett kapital utöver det. Brf ska sedan se över deras långtidsbudget för att ta fram en plan för de närmaste fem åren. Ambitionen är att amortera 1 % av lånet per år. Den nya räntan för lånet är under 0,9 % totalt.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 34
Renoveringar Ommålning inom 1-2 år, det finns pengar till det i reparationsfonden. I reparationsfonden har Brf siktat på att ha pengar till de löpande kostnaderna de närmaste 15-20 åren, alltså även lite större arbeten.
Parkering Gratis parkering på gatorna i området. Carport finns att hyra via bostadsrättsföreningen för en kostnad av ca 600 kr i månaden. Lediga platser finns. Det finns ett antal platser som är utrustade med laddstationer för elbilar. Nya laddstationer kommer att installeras allt eftersom det uppstår behov. Kostnaden för installation står föreningen för och man betalar bara för sin faktiska elförbrukning.
Tv och bredband Telia
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 486 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Vackert område med färglada hus i olika storlekar. Här finns mestedels radhus men även mindre lägenheter och större hus.

Närområde

I direkt närhet finns ett av Norrorts största handelsområde - Arninge. Här finns gott om livsmedelsbutiker, restauranger, outlets, apotek etc. Nya tillskottet är Costco varuhus som är klart hösten 2022 på 13 000 kvadratmeter. Här kommer att finnas både dagligvaru- och sällanköpshandel, med mat och bland annat apotek och optiker.

Kommunikation

Buss 615 från Arningeområdet tar dig till Täby centrum på 18 min. Buss 629 tar dig direkt in till Danderyds sjukhus och tunnelbanan. Snabbuss 608 till Humlegården. Roslagsbanan tar dig från Arninge station till Stockholm city på 20 min.

Parkering

Fri parkering på gatorna med p-skiva enligt parkeringsskylt.