VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Näsby Park, TÄBY

Örnstigen 3

+ Stora fönsterpartier med fantastiskt ljusinsläpp
+ Balkong i bästa SÖDERLÄGE
+ Solid förening med låg belåningsgrad
+ Väldisponerad och kvadratsmart lägenhet
+ Insynsskyddat hem

Stig in i ljuset! Varmt välkomna till Örnstigen 3. Denna otroligt väldisponerade och ljusa trea på 3 rum och kök är en av favoriterna i sin egna klass. Genomgående ljusinsläpp, massivt trägolv och påkostade dimbara LED spotlights är bara till att nämna några fördelar till denna charmiga lägenhet. Lägenheten är kvadratsmart på sina 70 kvm och är väldisponerad. Köket är stort och tillåter för större matbord och gott om yta vid matlagning och sällskap. Tar du dig ut till vardagsrummet välkomnas du till ett otroligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. I anslutning till vardagsrummet finner vi lägenhetens balkong, och självklart är den belägen i bästa SÖDERLÄGE. Njut av varje soltimme på balkongen och bristen på Vitamin D blir plötsligt ett minne blott.

Bostadsrättföreningen har god ekonomi och har funnits sedan 1953. Bostadsrättsföreningen består av 30 lägenheter och fastigheten har genomgått flertalet stora renoveringar och är därmed i bra omhändertaget skick.

På Örnstigen bor du med naturen inpå knuten och med kort avstånd till Täbys bästa kommunikationer, Roslags Näsby trafikplats. Här går flertalet bussar direkt till tunnelbana Danderyds sjukhus, Tekniska Högskolan och Humlegården. Gångavstånd också till Roslagsbanan vid Näsby allé där tåget tar dig till Östra station (Tekniska högskolan) på bara 20 minuter. Vid Näsby allé finns också närmsta Ica-butik. Från området finns det också direktbuss till shoppingparadiset Täby centrum med flertalet restauranger, caféer, biosalong, gym och bland annat simhall. På gångavstånd från området finns Centralbadet, en utomhuspool som är öppet under sommartid. I denna park finns också tennisbana, hundrastgård, kolonilotter och ett vackert motionsspår. Från Örnstigen är det också gång/cykelavstånd till Näsby slott med gym, restaurang och badplatser i Stora Värtan.

Kontakta ansvarig fastighetsmäklare Sean Kosarian 072 555 01 46 alt sean.kosarian@mohv.se för mer information.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 70 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4049 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1953
Pris

Ansvarig mäklare
Sean Kosarian
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 01 46
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Charming, ljus och väldisponerad trea på populära Örnstigen!

Planritning

Sean Kosarian

Sean Kosarian

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Örnstigen 3

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 70 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 70 kvm
Byggnadsår 1953
Fönster 3-glas
Uppvärmning Bergvärme
Ventilation Mekanisk frånluft

Rum

Hall

Välkommen in i ljuset! De platsbyggda garderoberna erbjuder gott om plats för ytterkläder och förvaring. Genomgående väggar i varmbeige/Caffe Latte, mörkt golv i massivt trä samt dimbara LED spotlights börjar här.

Kök

Väldisponerat kök med gott om plats för ett större matbord samt sällskap. Förvaring finns det gott om samt moderna och högkvalitativa vitvaror. Grått kakel på väggarna, vita luckor med stilrena svarta handtag samt bänkskiva i massivt trä. B.la. induktionshäll från Smeg, kombinerad ugn och mikro från Siemens, integrerad diskmaskin samt kyl & frys. Alla lådor har inbyggd belysning för att underlätta vardagen vid mörkare tider.

Vardagsrum

Fantastiskt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna hittar vi i vardagsrummet. I anslutning till detta rum har vi även lägenhetens balkong som är belägen i bästa SÖDERLÄGE. Vardagsrummet är luftigt och samma fantastiska trägolv finner vi här. Här finns plats för soffgrupp, mediabänk och massa annat.

Badrum

Ljust och fräscht badrum med moderna badrumsmöbler. Kromad blandare, vit komod, ljusa väggar och golv samt spegel med inbyggd belysning. Fräscht!

Extra rum/Sovrum

Extra sovrum eller kanske ett kontor? Ni bestämmer! Väldisponerat rum som erbjuder plats för ett schysst kontor eller ett extra sovrum.

Sovrum

Master bedroom! Här har vi platsbyggda garderober med en rad förvaringsmöjligheter. Mycket trevligt ljusinsläpp från det söderliggande fönstret. Rummet är belagd med en behagliga heltäckningsmatta

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-01-08
Primärenergital 130

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1001
Avgift 4049 kr/mån
Kommentar till avgiften Bredbandsavgift tillkommer på 190kr/mån
Driftkostnad 8 150 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 850 kr
  • Hushållsström: 6 300 kr

Driftkostnader enligt uppgift från ägaren.

Andel i förening 3,33291%
Andel av årsavgift 3,9051%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 540 697 kr

Förening

Föreningsnamn BRF Havsörnen i Täby
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769602-2438
Gatuadress Örnstigen 1
Postnummer 18350
Ort TÄBY
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Örnstigen 1 och 3 byggdes 1953, två fristående hus i början av Näsby Allé.

2012
- Stambyte på samtliga lägenheter.
- Byte av samtliga fönster i lägenheterna till treglasfönster.
- Bergvärmehål borrades vid Örnstigen 1. Fastigheterna separerades och blev därmed fristående med egen värmeförsörjning av separata bergvärmepumpar.

2013
- Installation av rökgasluckor i trapphusen.
- Upprustning uteplats med bord med bänkar och plantering av syrener.

2014
- Fasadrenovering.

2015
- Markarbeten för att leda bort regnvatten från husgrunderna.

2017
- Brandsäkring av allmänna utrymmen. Utbyte av samtliga lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar.

2018
- Renovering trapphus.

2020
- Radonmätning genomförd med godkänt resultat.

2020
- OVK genomförd. Efter åtgärder har vi ett bra och godkänt inneklimat.
Antal lägenheter 30
Antal hyresrätter 3
Antal lokaler 2
Parkering 5 st parkeringsplatser som tillhör föreningen går att hyra för 500 kr/ mån. Föreningen kommer ansöka om bygglov och planera för fler platser, kö till parkeringen i dagsläget. Gratis parkering på gatan med många platser runtom området samt nära till fastigheten.
Tv och bredband TV och Bredband levereras av Bredbandsbolaget och ingår i den annonserade avgiften Bredband 100 / 100 TV, 17 kanaler, flera även med HD alternativ. (Går att utöka antalet kanaler med eget tillägg.) Grundavgift fast telefoni
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Gårdsplats Pergola omgiven av syrenbuskar i fint solläge.
Gemensamma utrymmen Källare med nytt gym, dusch, toalett samt kök. Finns även ett stort gemensamt cykelrum på Örnstigen 1.

Dokument

Området

Täby är staden på landet med närhet till både natur och stad. Roslagsbanan gör pendling till Stockholm både snabb och enkel med ca 20 minuters restid. Därutöver god busskommunikation (till bl a Mörby Centrum och Täby Centrum), bra cykelbanor och närhet till E18.

Närområde

I Näsby Park Centrum finns flertalet affärer och den ena ändstationen av Roslagsbanan. Dessutom är det kort cykeltur till shoppingcentret Täby Centrum som nyligen fått ett rejält ansiktslyft med spännande arkitektur och en rejäl utbyggnad som ska erbjuda en inspirerande mötesplats, både med shopping, mat och upplevelser.

Övrigt

Skolor och Barnomsorg.
Näsby Park har flera skolor att välja bland. För årskurs 1-3 finns Norskolan och Slottsparksskolan. Näsbyviksskolan har årskurs 1-5 och är en resursskola. För årskurs 1-9 finns Näsbyparksskolan. I området ligger också Internationella Engelska skolan och NTM, Nya Tidens Montessoriskola, som är friskolor. Det finns också ett stort urval av förskolor och familjedaghem