VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Täby Centrum, Täby

Åkerbyvägen 388, 3 tr

!! Kommande försäljning, kontakta ansvarig mäklare för mer information!!

Denna dröm-fyra som är i mycket gott skick och bostaden är högst upp i byggnaden. Inglasad (och öppningsbar) balkong i soligt sydvästläge där du kan njuta av solen och förlänga sommarkänslan under flera månader. Den inglasade balkongen blir som ett extra rum. Bostaden erbjuder också ett renoverat duschrum samt ytterligare en separat WC vilket gör att familjen inte behöver trängas. I bostaden finns tre stora sovrum samt kök och vardagsrum i anslutning till varandra. Här bor du på ett av Täbys bästa lägen med kort gångavstånd till allt du behöver.

För dig som gillar en smidig vardag tar det ca 5 minuter att gå till ett av Nordens största köpcentrum, Täby centrum. Här finns allt du och resten av familjen kan önska dig, förstklassig shopping, flertalet restauranger, caféer, matbutiker, bio, bowling, barer, och flertalet gym. I Täby centrum finns ett stort resecentrum med flertalet buss- och tåglinjer som smidigt tar dig in till Danderyds sjukhus med tunnelbana, Åkersberga, Vallentuna, Sollentuna och Kista. (Du kan också smidigt ta Roslagsbanan in till Tekniska Högskolan direkt från hållplatsen Galoppfältet 2 minuter från bostaden). Parkeringsplats tillhör bostaden.

Åkerbyvägen ligger i ett vackert bostadsområde med nyrenoverade Rosengården precis utanför knuten. Här finns en vacker promenadslinga omgiven av blommor och andra vackra växter. Runt husknuten finns Ensta motionsspår för dig som gillar att motionera. Här finns omkädningsrum, elljusspår, utomhusgym och lekplatser.

I närheten av bostaden finns flertalet välkända gymnasieskolor, Tibble, Åva och Enskilda gymnasiet. Det finns också flera för- och grundskolor på kort avstånd.

Vill du veta mer om bostaden eller försäljningen? Kontakt ansvarig mäklare Anton Sandberg 0735550373 alt anton.sandberg@mohv.se för mer information

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 90.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4906 kr/mån
Rum 4
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1964
Pris 3 695 000 kr

Ansvarig mäklare
Anton Sandberg
Reg. Fastighetsmäklare
0735-55 03 73
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Perfekt 4rok högst upp i huset - helt fri från insyn

Planritning

Anton Sandberg

Anton Sandberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Åkerbyvägen 388, 3 tr

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 90.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej, Hiss finns inte.
Våning 3 av 3

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 90.5 kvm
Byggnadsår 1964
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

Vardagsrum & balkong

Öppet vardagsrum med ett stort fönsterparti som ger lägenheten ett genomgående harmoniskt ljus. Här finns plats för soffgrupp och rummet rymmer större sällskap. Bostaden har genomgående parkettgolv och sober modern färgsättning. I vardagsrummet finns det vacker originalparkett bevarad. Från vardagsrummet nås i enkelhet balkongen som är inglasad (och öppningsbar) och här finns plats för bord och stolar. Markisen kan smidigt dras ned för dig som vill vila från solen.

Kök & matplats

Ett modernt och trevligt kök. Här finns både ljusa och mörka detaljer som på ett smakfullt sätt kombineras. I köket är ugn och micro integrerat. God förvaring erbjuds genom både över- och underskåp. Fullhöjd på både kyl/frys. Induktionshäll.

Sovrum 1

Ett stort sovrum med plats för dubbelsäng och nattduksbord om så önskas. Väggarna är ljusbeige och golvet är i slitstarkt laminatgolv. Här finns plats för garderober och byråer för dig som vill ha mycket förvaring.

Sovrum 2

Detta sovrum används idag som 'master bedroom'. Ljustgråa väggar. Sovrum 1 och 2 har underbar rogivande utsikt mot skogsdungen utanför - fri från insyn.

Sovrum 3

Det tredje sovrummet ligger intill köket. Här finns bakom dörren en inbyggd enkelgarderob. Även detta rum rymmer dubbelsäng om så önskas. Det kan även användas som kontor alternativt ett extra rum.

Duschrum

Duschrum med grått klinkergolv och vitkaklade väggar. Här finns kommod och spegelskåp som erbjuder en god förvaring. I duschrummet finns också tvättmaskin, torktumlare, handdukstork, golvvärme samt hörndusch med stilrena glasväggar.

Gäst-wc

Gäst wc med toalett samt handfat med underliggande skåp. Här finns även en spegel. Utanför detta rum finns en inre hall. Här finns Elfa garderober som erbjuder extra förvaring.

Hall

Ljus och välkomnande hall. Här finns plats för förvaring i form av skåp och hyllor. Väggarna och taket är vita, i taket finns belysning i form av spottar och led lampor uppbyggda av lysdioder som kan ha stilren vit färg eller olika ljusspel. Ytterdörren är en säkerhetsdörr.

Förråd

Ett källarförråd tillhör lägenheten.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 0848
Pris 3 695 000 kr
Avgift 4906 kr/mån
Kommentar till avgiften Kabel-TV tillkommer med 85:-/mån samt balkongtillägg på 230:-/mån.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,1241%
Andel av årsavgift 0,12%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 142 799 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning beräknat på årsredovisningen år 2022

Förening

Föreningsnamn Brf Farmen
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716000-0209
Gatuadress Åkerbyvägen 138
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Farmen ligger på Åkerbyvägen i Täby, strax norr om Täby Centrum. Föreningen består av trevåningshus uppdelade på fem rymliga och lummiga gårdar.
Balkongerna som nyligen byggdes om har försetts med mycket användbara och eleganta inglasningar.

I Brf Farmen finns lägenheter i många olika storlekar, från 1:or på 39,5 m2 till 6:or på 131,5 m2. Det är väldigt ljusa och välplanerade lägenheter. I området bor människor i alla åldrar, vilket bidrar till den trevliga boendemiljön. Lägenheterna är ljusa och välplanerade. Här bor människor i alla åldrar, vilket bidrar till den trevliga boendemiljön.
Föreningens ekonomi Avgiften höjs med 4% 2021-01-01 Avgiften höjs med 3% 2022-01-01
Antal lägenheter 866
Antal lokaler 12
Renoveringar Tubus system AB har utfört relining av fastigheternas samtliga avloppssystem under åren 2014- 2016.
Fönsterbytet av samtliga fönster i BRF Farmen utfördes av Mockfjärds AB 2018.
Parkering Brf Farmen har 1.069 parkeringsplatser, varav 101 är garage (401,50 kr/ mån) och 281 upplysta carports (220 kr/ mån). Det finns dessutom parkeringshus för knappt 20 motorcyklar (165 kr/ mån). Vanlig parkering 110kr/mån. Samtliga parkeringsplatser har utrustats med motorvärmare, som kan fjärrstyras via telefonen och Internet. Det finns i nuläget även 40 laddplatser för hybridbilar ( 450 kr/ mån).Kö till parkering (carport och garage).

Till Farmen hör också 50 avgiftsbelagda gästparkeringsplatser.
Tv och bredband Tele2 är leverantör av kabel-tv. Grundutbudet med 8 favoriter och On Demand ingår i hyran men man har möjlighet att utöka med fler kanaler och/eller mer avancerade boxar som TiVo. Internetabonnemanget hos Ownit ingår i månadsavgiften och har en kapacitet på 100/100Mbps.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Gemensamma utrymmen Föreningen har flera gemensamma tvättstugor. Det finns även förråd.
Det finns en stor och bra föreningslokal på gaveln av Åkerbyvägen 216.
För övernattande gäster så finns 3 gästlägenheter att nyttja. Hyresavgiften för det är 350 kronor per dygn.
Det finns en 3-rums lägenhet på Åkerbyvägen 370, den erbjuder sängplats för 6 personer. Hyresavgiften för den är 500 kronor per dygn.

Dokument

Området

Täby Centrum ligger beläget i centrala delarna av Täby Kommun. Området präglas både utav köpcentrum samt bostäder. Täby Centrum är ett av Nordens största köpcentrum och här finns allt du kan önska dig. Här finns den underbara kombinationen puls och natur. Ta en promenad i Ensta-spåret eller Stolpaskogen.

Kommunikation

Från Täby Centrum går både buss och tåg söderut och norrut. Härifrån tar du dig enkelt in till Tekniska Högskolan, Österskär samt Danderyds sjukhus där tunnelbanan går. Det finns även utomordentliga kommunikationer mot Vallentuna, Hägernäs, Gribbylund, Täby Kyrkby och Åkersberga.

Övrigt

Flera skolor finns i området kring Täby Centrum. Dom närmsta skolorna är Byängsskolan och Näsbydalskolan. Dessa skolor r från Åk F-9. Det finns även flertalet förskolor i området kring Täby Centrum. Det finns 3 gymnasieskolor (

Räkna på ditt nya boende