VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Storuman tätort med närområde, STORUMAN

Blå vägen 246

Varmt välkommen till Blå vägen 246, på denna näringsfastighet har du möjligheter att förverkliga dina drömmar - här kan du driva verksamhet och samtidigt bo på samma plats. Se mer info i annonsen om vad som gäller när det kommer till möjliga verksamheter på fastigheten. Bodelens planlösning är välplanerad och här har du stora utrymmen som är fräscha och moderna. Allt detta på ett bra läge, precis intill Blå vägen! Vid intresse, kontakta mäklaren.

Information

Bostadstyp Övrig bostad
Boarea 398 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 14 varav 4 sovrum
Tomt 2936 kvm
Byggnadsår 1948
Pris 2 795 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Möjligheternas hus - drömmer du om att driva eget där du bor - här är din chans!

AnnaG Digitalt visitkort
AnnaG Digitalt visitkort
Med pil
Med pil
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Övre plan
Övre plan
Suterrängplan
Suterrängplan
Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Blå vägen 246

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 14 varav 4 sovrum
Boarea 398 kvm. Taxeringsinformation

Varmt välkommen till Blå vägen 246, på denna näringsfastighet har du möjligheter att förverkliga dina drömmar - här kan du driva verksamhet och samtidigt bo på samma plats. Se mer info i annonsen om vad som gäller när det kommer till möjliga verksamheter på fastigheten. Bodelens planlösning är välplanerad och här har du stora utrymmen som är fräscha och moderna. Allt detta på ett bra läge, precis intill Blå vägen! Välkommen på husesyn:

BOSTAD UPPE, VERKSAMHET NERE

BASTU

VIN-/MATKÄLLARE

FIBER

FYRA SOVRUM

BOSTAD, ÖVRE PLAN
Så snart du kommer upp för trappan och möter lägenheten slås du av de moderna och fräscha ytskikten. Här är utrymme för att hänga av sig kläder. Härifrån når du även bostadens lummiga baksida där den inglasade altanen får ta för sig. Här finns även en trivsam grillplats och en anlagd boulebana. En baksida för såväl socialt umgänge som för de med spring i benen!

VARDAGSRUM
Vardagsrummet bokstavligt talat badar i ljus! Här ryms både soffgrupp, större matbord samt övrigt möblemang - ett luftigt och ljust allrum där trivselfaktorn är hög. Den öppna spisen skänker både extra värme samt sätter pricken över i:et i detta fantastiska rum. Vitmålade väggar och vackert ekparkettgolv. Härifrån når du även bostadens balkong som förlänger säsongen.

KÖK
Stilrent och modernt kök med vita luckor som gömmer bra med förvaring, push open lösning samt trevlig köksö med sittplatser för gäster intill. Goda arbetsytor på den grå bänkskivan. Kökets maskinella utrustning är följande: kyl, frys, spis med induktions häll, fläkt, diskmaskin och ugn samt en vinkyl. Ett större skafferi gömmer sig till vänster om kylen och frysen. Ljusa väggar och golv i grå ton.

STORT SOVRUM
Stort sovrum med härligt ljusinsläpp. Här ryms både dubbelsäng, tillhörande nattduksbord samt övrigt möblemang såsom byrå eller garderob. Ljust solgula väggar, fondtapet och heltäckningsmatta på golvet.

SOVRUM 2, 3 OCH 4
Förutom det större sovrummet bjuder bostaden på hela tre sovrum till. Alla tre med gott om plats för säng, tillhörande sängbord och exempelvis skrivbord.

KONTOR 1 OCH 2
Ovanvåningen rymmer även två kontor med fint ljusinsläpp från två fönster. Dessa är på östra kortsidan. Ljusgula väggar, vacker fondtapet och ekparkettgolv.

BADRUM 1 OCH 2
Badrum med ljusa färgval. Badrummen är utrustade med handfat, kommod med gott om förvaring, spegelskåp, dusch och WC.

VERKSAMHETSLOKAL, NEDRE PLAN
På entrévåningen är möjligheterna stora och tack vare de väl tilltagna ytorna kan många verksamhetsdrömmar gå i uppfyllelse här! Dessa lokaler byggdes ursprungligen för just tryckeriverksamhet.

När du kliver in möts du av reception/ kontor. Från hallen längre in, genom kontorsdelen kommer du antingen vidare in till produktionsrummet eller till en trapp, med förråd under, som leder upp till bostadsdelen.

PRODUKTIONSRUMMET
Större rum med gott om plats för maskiner. Här finns också ventilationsanläggningen. I anslutning ligger ett förråd.

TOALETT
På denna våning finns det två stycken toaletter med WC och handfat. Våtrumsmatta på både väggar och golv.

FIKARUM
Rum med gott om plats för både matbord och liten soffa. Utrustat med kyl och frysfack och diskbänk (trinettkök).

BADRUM
Bastu, WC, handfat och dusch. Våtrumsmatta på väggar och golv.

TVÄTTSTUGA
Utrustat med tvättmaskin, torktumlare, diskmaskin och mangel. Arbetsyta med tvättho.

JORD-/VINKÄLLARE
Grusat golv och hyllor till förvaring.

LAGER
Gott om plats för förvaring, med hyllor.

GARAGE/PANNRUM
Värmepanna för fjärrvärme. Arbetsytor.

FÖRRÅD/LAGER
Livsmedels klassat utrymme. Passar bra som butikslokal.

ÖVRIGT
En vin- och matkällare finns på suterrängplan.
Fiber är indraget.
Centraldammsugare i hela huset.
Från ovanvåningens hall kommer du via en trapp upp till husets vind som är på uppdelad i fyra rum. Oinredd med potential!
Ventilationsaggregatet är placerat på vinden.

2023: Skorsten sotad.
2022: Bytt yttertak på baksidan.
2020: Altan 40 kvm samt handikapps ramp. Byte av uterumstak.
2019: Öppnat upp i garage för ny lokal.
2018: Renoverat kök
2017: Badrummen på övre plan renoverade
2015: Radonmätning gjordes. Satt in pentry i fikarummet.
2010: Ny dubbeldörr av stål. Tapetserat hela övre plan.

Fastigheten är taxerad 55 kvm boarea samt 343 kvm lokalyta. Lantmäteriets fastighetsinformation saknas uppgift om biyta. I annonsen är angiven boarea inkluderat lokalytan. Då osäkerhet råder om boytan uppmanas spekulanter att före köpet kontrollera bostadens BOA om det har betydelse för köpet. Info om "Så här mäter Du bostaden" (enligt dagens gällande norm SS 21054:2020) ) finns att ta del av.

Enligt detaljplanen ligger fastigheten i ett område med beteckningen Bh. Det innebär att den får användas endast för bostadsändamål och där prövas lämpligt för handels-och hantverksändamål. Det i bestämmelsen angivna villkorliga medgivandet kan givetvis varieras efter omständigheterna. Exempelvis kan endera "handelsändamål" eller "hantverksändamål" uteslutas. Medgivandet kan även utsträckas att avse inredande av samlingssalar, varmed åsyftas, t ex biograflokaler, föreläsningssalar eller andra möteslokaler, vilkas lämplighet inom bostadsområde av här avsett slag bör prövas från fall till fall. För mer info, kontakta Storumans kommun.

Byggnad

Typ av byggnad 2-plansvilla
Fastighet Rådhuset 3
Boarea 398 kvm
Byggnadsår 1948
Vatten & avlopp Kommunalt
Stomme Trä och betong
Fasad Betong, trä och tegel
Fönster 3- och 2-glas
Bjälklag Trä och betong
Grundmur Betong
Tak Plåt
Grundläggning Suterräng
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2021-06-02
Primärenergital 96

Ekonomi

Pris 2 795 000 kr
Typkod 321, Hyreshusenhet, bostäder och lokaler
Fastighetsskatt 7 180 kr
Elförbrukning 23 885 kWh/år
Driftkostnad 135 933 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 65 652 kr
  • Vatten/avlopp: 20 000 kr
  • Försäkring: 7 000 kr
  • Renhållning: 9 741 kr
  • Hushållsström: 24 800 kr
  • Sotning: 2 500 kr
  • Övrigt: 6 240 kr

Observare att kostnaderna täcker både bostad och tryckeriverksamhet. Säkring 20A. Kostnaden under 'Övrigt' kostnaden för Bredband. Leverantör av fjärrvärme är Skellefteå kraft.

Tomt

Tomtarea 2936 kvm
Tomttyp Trädgård
Uteplats Inglasad altan på baksidan av huset. Balkong på framsidan.
Parkering Gott om parkering på uppfarten.

Dokument

Området

Storuman (på sydsamiska Luspie, på umesamiska Lusspie) är en kommun ligger vid Umeälven i Lappland (Västerbottens län); 7 304 km², 5 826 invånare (2020). Geografiskt ligger Storuman strategiskt placerad, mitt i navet mellan två europavägar, E12 och E45 och två järnvägar. Storuman och Hemavan Tärnaby har bra kommunikationer både från norrlandskusten, Nordnorge och de södra delarna av Sverige. Centralort är tätorten Storuman. Kommunen ligger i den södra delen av landskapet Lappland, närmare bestämt i den del som historiskt har kallats Lycksele lappmark och gränsar till Norge. I Sverige gränsar kommunen till kommunerna Sorsele i norr, Lycksele i öster och Vilhelmina i söder, alla i Västerbottens län. I Norge gränsar den till kommunerna Hattfjelldal och Hemnes i väster och Rana i nordväst, samtliga tre i fylket (länet) Nordland i regionen Nordnorge. I västra delen av kommunen finns en högfjällsterräng, vilken övergår i en lägre förfjällsterräng. I öster övergår förfjällsterrängen i ett skogslandskap med sjö- och myrrik bergkullterräng. Längst i norr finns Vindelfjällen. Skogsnäringen har under lång tid varit betydelsefull för det lokala näringslivet men kommunen har också betydande vattenkraft och stora förekomster av malm.

Kommunikation

De två europavägarna E12 (Blå vägen) och E45 går genom kommunen och möts i Storuman-Stensele. Väg 73 (Krutfjellsvägen) ansluter vid Trofors och går via Hattfjelldal till Tärnaby.
Inlandsbanan och Tvärbanan möts i Storuman-Stensele. En ny omlastningsterminal färdigställdes där i början av 2010-talet. Reguljär flygtrafik till och från Stockholm-Arlanda bedrivs vid flygplatsen Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen är viktig för turismen i kommunen, men även för norska resenärer. Flygplats finns även i Storuman, denna har dock saknat reguljär trafik sedan 2010.
Storuman ligger längs med E45 och E12 samt vid Inlandsbanan, som där sammanknyts med tvärbanan från Hällnäs.
En internationell turistväg Blå vägen (Norge - Sverige - Finland - Ryssland) går via Storuman.
Med bil och buss åker du E12 längs med ”Blå vägen”. Den går ifrån Umeå, längs med vackra Umeälven till Storuman, vidare väster ut till Hemavan Tärnaby, Mo i Rana och slutar i Nesna längst ut vid Atlantens kust.
För den som kommer till Storuman med buss eller inlandsbanan och vill resa omkring i bygden, finns möjlighet att boka hyrbil.

Boka flygbiljetter med Amapola flyg, som trafikerar Hemavan Tärnaby Airport, South Lapland Airport, Lycksele flygplats och Arvidsjaur Airport. Det finns även möjlighet att nå Storuman via flygplatsen i Umeå, dit kan man flyga med både SAS & Norwegian från Arlanda.

Räkna på ditt nya boende