VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Stocksund, Stocksund

Storängsstigen 15C

Kontakta mäklaren för en privatvisning!

I Stocksunds centrala delar finns denna lägenhetsskatt gömd i grönskan. Bostaden är belägen högst upp i huset och har ett insynsskyddad ljust läge. Du har kontakt med såväl trädtopparna och marken, utsikten är ut över områdets skogsområden. Du har sol under hela förmiddagen, runt lunch och eftermiddagssol. Bostadsrättsföreningen har en modern gemensam uteplats där du kan grilla och umgås med vänner och familj.
Vardagsrummet har en vacker fiskbenparkett i ek , öppningsbar inglasad balkong i söderläge, fint kök, lyxen av ett nyligen nyrenoverat badrum samt två stora sovrum.

Föreningen som består av 18 lägenheter, varav endast tre treor, har en god ekonomi och en låg belåningsgrad.

Det finns en busshållplats ca 1 minut från porten och bussen går till Djursholms Torg och Danderyds sjukhus. Till och från Danderyds Sjukhus, tar det ca 6-7 minuter. Från Danderyds sjukhus tar det ca 12 minuter till Östermalmstorg. Du kan också promenera till Roslagsbanan på ca 12-15 minuter. Precis i närheten finns flera vackra grönområden, för att nämna några Cedergrenska tornet/parken och Stocksunds Marina med sommarrestaurang precis invid vattnet. I Stocksund finns också flera badplatser, Stocksunds centrum (restauranger, bibliotek, ICA, vårdcentral), skolor och idrottsplatser. Närhet till Djursholms Torg med flertalet restauranger, caféer, shopping, matbutik och bank.

Vill du veta mer om bostaden, föreningen eller försäljningen kontakta ansvarig mäklare Jacob Gustafsson 072 555 01 92 alt. jacob.gustafsson@mohv.se. Välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 71 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5249 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Balkong Ja
Pris 3 895 000 kr

Ansvarig mäklare
Jacob Gustafsson
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 01 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Johanna Peltomäki
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 09 47
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Sällsynt lägenhetsskatt i Stocksund

Profilering mäklarbild
Profilering mäklarbild

Planritning

planritning
planritning
Jacob Gustafsson

Jacob Gustafsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Storängsstigen 15C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 71 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 2

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 71 kvm
Uppvärmning Bergvärme, Olja, El
Övrigt om byggnaden Ägaren har installerat ett nytt vattenburet element i vardagsrummet för att öka komforten vintertid.

Rum

Interiör

Redan vid entrén breder lägenheten ut sig och du ser det moderna och välplanerade köket samt in i det stora vardagsrummet med plats för matgrupp. Fönster i två väderstreck gör rummet ljust. Planlösningen är unik för fastigheten, då de tidigare ägarna öppnat upp väggar in till köket för en mer öppen planlösning. Från vardagsrummet välkomnas du ut till den inglasade balkongen. I hallen ligger mörkgrått klinkergolv med golvvärme, perfekt för blöta vinterskor och svalt och skönt under varma sommardagar. I vardagsrummet är det vacker oljad fiskbenparkett i ek och i sovrummen enstavsparkett i ek. Lägenhetens alla väggar är i ljusa toner och bostadens färger går i jordnära mjuka färger. Sovrummen är nymålade 2019 i ljusa färger. I lägenhetens master bedroom erbjuds goda förvaringsmöjligheter i form av en hel garderobsvägg dekorerad i en exklusiv tapet och har anslutning till en klädkammare. I det andra sovrummet kan garderober givetvis installeras. Oavsett vilket rum du befinner dig i bostaden, finns ingen insyn. Takhöjden är generös på 2,70 m och ger både charm och rymd. Fönster i totalt tre väderstreck bidrar med mycket ljus hela den ljusa delen på dygnet. Den inglasade öppningsbara balkongen ligger i perfekt läge, vilket soliga dagar bjuder såväl förmiddag- och eftermiddagssol. Det helkaklade badrummet är renoverat hösten 2018 och har svart klinker med golvvärme och väggar med vita stora kakelplattor. En lyxig takdusch bakom vikbar duschvägg i glas för extra plats. Handdukstork (vatten- och eldriven). Öppningsbart fönster. Handfat i sten på stor lådkommod för förvaring. Inbyggda spotlights i taket och i fönstersmygen. Köket har vita breda och djupa lådor och rymmer mycket förvaring. Bänkskivan är i mörkbetsat trä. Köksfläkt med riktigt utsug. Spishäll. Kyl/frys, diskmaskin, Ugn i arbetshöjd. Samtliga vitvaror i rostfritt. Infälld belysning under överskåpen. Till bostaden hör två förråd om ca 20 kvm (vind) + ca 6 kvm (källare). Bostaden ligger även nära den Brittiska internationella skolan BISS.

Energideklaration

Utförd Ja

Ekonomi

Lägenhetsnummer 16
Pris 3 895 000 kr
Avgift 5249 kr/mån
Kommentar till avgiften I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Driftkostnad 13 634 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 3 700 kr
  • Hushållsström: 9 934 kr

Andel av årsavgift 7,23078%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 305 370 kr

Förening

Föreningsnamn Brf Bataljonen 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716419-2317
Gatuadress Klostervägen
Ort Stocksund
Epostadress brf.bataljonen@gmail.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen består av 1 flerbostadshus med 18 bostadsrätter. Bostadsrätterna är 3 st 1rok, 12 st 2rok samt 3 st 3rok som är den största storleken. Fastigheten bebyggdes 1948 och har genomgått flertalet renoveringar. Föreningen har en god ekonomi. I husets källarvåning finns källarförråd, tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och torkrum. Cykelrum.
Föreningens ekonomi Brf höjde avgifterna under 2022 för att finansiera kommande underhåll. Inga fler avgiftshöjningar är planerade/beslutade.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 18
Antal lokaler 1
Renoveringar Föreningen har gjort diverse renoveringar löpande under 2001-2017. Det finns en underhållsplan som upprättades 1998 och sträcker sig fram till 2020. Fr o m 2021 finns en ny underhållsplan framtagen.

2015/2016 Dräneringsarbete med omfattande renovering av uteplats och planteringar
2016 Nya tvättmaskiner, ny torktumlare
2017 Omfattande service av bergvärmepanna samt oljepanna
2017 Fiber till fastigheten
2018 Uppfräschning av parkeringsplats med uppmålade rutor och tilldelade platser
2019 Nya ytterportar med ny dörr automatik, OVK-besiktning,
2020 Sotning oljepanna, rensning ventilation tvättstuga, underhåll i pannrum, rensning ventilation frånluft lgh 18

Planerat underhåll:
2021 stamspolning, omdragning av elstigare, besiktning av oljecistern, radonmätning, installera elektrisk beredare i pannrum.

Inom 5 år planeras följande renoveringar enligt underhållsplanen:
• Målning och renovering av fönster
• Underhåll av gemensam uteplats, oljning/målning, 2023
• Plåtar på tak, målning, 2024
• Byte av elmotorvärmare, 2026

Enligt underhållsplanen planeras stambyte år 2027. Tankar om ev. relining som alternativ för att byta ut stammarna diskuteras.
Parkering Parkering kostar 200 kr per månad. För närvarande är det ingen kö. Det finns gästparkeringar och annars fri parkering längst med gatan i området.
Tv och bredband TV och internet via fiber Telia (kollektivt avtal). Ca 349 kr per månad.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Övrigt

Parkering Föreningen erbjuder p-plats om ca 300 kr per månad. Ingen kö. Gästparkering sker längst med gatan.
Balkong Inglasad öppningsbar balkong i söderläge.

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende