VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Vasastan / Hagastaden, Stockholm

Valfrid palmgrens gata 1, vån 6

Ägarlägenhet där juridisk person samt andrahandsuthyrning är möjligt!

Nu har du chansen att förvärva denna välplanerade ägarlägenhet i det expansiva området Hagastaden. De toppmoderna byggnaderna är uppförda av BESQAB samt arkitektritat av Lindberg Stenberg Arkitekter. Genomgående stilfulla färg och materialval med ett vedumkök och ett modernt badrum.

- Juridisk person kan köpa
- Samfällighetsavgift om 1 598 kr.
- Full äganderätt därmed stor frihet gällande uthyrning samt renovering.

Information

Bostadstyp Ägarlägenhet
Boarea 55 kvm
Upplåtelseform Ägarlägenhet
Rum 2 varav 1 sovrum
Våning 6
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2022
Pris 7 295 000 kr / Bud

Ansvarig mäklare
Tomas Andersson
Reg. Fastighetsmäklare
0733-71 27 72
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Sara Tegnér
Reg. Fastighetsmäklare
0733-71 27 73
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Nyproducerad ägarlägenhet i Hagastaden.

Planritning

Planritning
Planritning
Tomas Andersson

Tomas Andersson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Valfrid palmgrens gata 1, vån 6

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 55 kvm. taxeringsinformation Enligt ritning är bostaden 54 kvm
Hiss Ja
Våning 6

Byggnad

Fastighet Organellen 76
Boarea 55 kvm
Byggnadsår 2022
Uppvärmning Fjärrvärme via värmeväxlare i undercentral. Vattenburen värme i radiatorer och k

Rum

Allmänt

Bostaden har genomgående stilrena och tidlösa färgval. Golv i vitlaserad ekparkett i 3-stav samt målade väggar. Släta, lätta och vita dörrar.

Entré

I den välkomnande hallen finns det gott om plats för förvaring på hatthylla samt i garderob.

Kök/ Vardagsrum

I bostadens mittpunkt finner ni ett modernt och stilrent kök från vedum. Gott om arbetsyta på bänkskiva av sten. Även stänkskyddet är av sten.
Köket är utrustat med inbyggd ugn i högskåp, induktionshäll, mikrovågsugn, integrerad diskmaskin, spiskåpa med belysning.

Sovrum

Väldisponerat sovrum med gott om plats för större säng.

Badrum

Kakel på vägg och klinker på golv. Badrummet är utrustat med kommod, duschvägg, väggskåp, tvättmaskin, torktumlare med en bänkskiva över.

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 7 295 000 kr / Bud
Driftkostnad 7 800 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 1 800 kr
  • Försäkring: 2 400 kr
  • Hushållsström: 3 600 kr

Kostnad för el, vatten och försäkring är uppskattade då ingen bott i bostaden ännu.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Stockholm Organellen GA:1 ändamål: Övrigt, Gemensamhetsanläggning: Stockholm Organellen GA:2 ändamål: Övrigt, Gemensamhetsanläggning: Stockholm Organellen GA:3 ändamål: Övrigt, Gemensamhetsanläggning: Stockholm Organellen GA:4 ändamål: Övrigt, Samfällighet: Stockholm Organellen S:1
Förmån: Officialservitut Förråd, 0180K-2020-09309.74

Planbestämmelser Detaljplan

Övrigt

Allmänt om bostaden Projekt Legera i Hagastaden innefattar ca 200 bostäder där både lägenheter, stadsradhus och penthouse kommer att uppföras varav hälften av bostäderna utgör bostadsrätter och resten ägarlägenheter.

Som köpare av en ägarlägenhet blir du lagfaren ägare av fastigheten till 100 %. Du söker lagfart precis som vid ett vanligt fastighetsköp. Man brukar kalla det för ''radhus på höjden'' vilket betyder att du inte bara köper dig en rätt att nyttja bostaden utan att du faktiskt äger den. Du är därmed fri till att renovera enligt egna önskemål, sälja, pantsätta och hyra ut samt överlåta utan en bostadsrättsförenings godkännande. Dessutom är det möjligt att för dig som juridisk person att köpa en ägarlägenhet.

Kostnad för lagfart samt eventuella pantbrev tillkommer vid köp av ägarlägenhet. Bostaden är ej pantsatt idag. Då ingen ännu bor i lägenheten är kostnaden för el, försäkring samt vatten uppskattade.

Lagfartskostnaden för fysisk person är 1,5 procent av det belopp köpebrevet utfärdas på. Motsvarande lagfartskostnad för juridisk person är 4,25 procent. Pantbrev krävs av finansierande bank som säkerhet för de lån som köparen behöver. Pantbrev tas ut hos inskrivningsmyndigheten och kostnaden är 2 procent av det belopp pantbrevet lyder på.

Du kan läsa mer projektet på besqabs hemsida: https://www.besqab.se/bostader/hitta-bostad/stockholm/hagastaden/legera-hagastaden/

Dokument

Området

Hagastaden är Stockholms nya centrala stadsdel fylld av liv och rörelse med både arbetsplatser, bostäder, affärer, caféer och restauranger. Här bor du med närheten till puls i Vasastan och Stockholm city men även Hagaparkens grönska och lugn. Byggnaden Forskaren som är en del av Tekniska museet kommer att vara klar hösten 2023. Västra delen av parken beräknas vara klar i början av 2024. - Hela området kommer vara helt klart 2030. Läs mer om Hagastaden på Stockholms stad hemsida: https://vaxer.stockholm/hagastaden

Närområde

Vid Torsplan finner du flera livsmedelsbutiker, Systembolaget, Apoteket samt SATS Torsplan. SATS har en 110 meter lång löparbana på taket, där du kan träna med utsikt över hela Stockholm. Skolor i närområdet är Gustav Vasaskolan, Matteusskolan, Rödabergsskolan och Karlbergsskolan.

Kommunikation

Odenplans pendeltågstation ligger bara några minuter bort från Hagastan vid rondellen på Vanadisplan och det finns goda busskommunikationer i området. Här kommer även den nya gula tunnelbanelinjen att passera som ska gå mellan Odenplan och Arenastaden, beräknas vara klar 2027/2028. Vid Karolinska går Flygbussarna, som tar dig på ca 30 minuter till Arlanda.

Parkering

Under parken finns Stockholms största garage för elbilar. P-huset är indelat i 3 delar: Västra, Mitt och Östra, med olika infarter till respektive del. Läs mer här: https://www.stockholmparkering.se/aktuellt/byggprojekt/p-hus-hagastaden/

Räkna på ditt nya boende